Analize și opinii

Iulian Capsali: ”Globalism sub acoperirea Academiei Române”

Am spus încă de data trecută, când studiul făcut de institutul LARICS al Academiei Române și apărut în Adevărul inducea ideea aberantă că Referendumul pentru definirea Căsătoriei potențează interesele Moscovei în România, că forul suprem academic este penetrat de serviciile arondate globalismului.



Tot în oficiosul progresist “Adevărul” unde a apărut “studiul” amintit, chiar în martie a.c., sociologul Dan Dungaciu (membru în conducerea LARICS alături de Lucian Mândruță, Iulian Chifu sau C. Diaconescu) își arată slăbiciunea pentru Universitatea Central Europeană, oficina Soros închisă de V. Orban, un focar ideologic care a secretat și la noi globalismul în cea mai genuină stare prin tineri absolvenți care au ocupat acum posturi universitare.

Am avut un articol important în Romania libera dedicat rețelei Soros, unde au fost explicate pe larg aceste chestiuni în capitolul despre CEU. În viziunea freudiană a lui Dan Dungaciu, Orban duce o luptă nu cu o infecție ideologică a unui dement mesianic (Soros), ci cu un spațiu al rafinamentului intelectual, la care liderul maghiar nu poate accede și pe care, în consecință, vrea să-l suprime: “Iar bătălia lui cu Universitatea Central Europeană (CEU) este inclusiv confirmarea profilului său spiritual, cultural şi politic: o bătălie cu ideile culturale universaliste şi cu academos-ul „gomos”, sofisticat, şi vorbitor de limbi străine pe care Orban, în realitate, îl abhoră”.

Astăzi aflăm tot din UM-ul Adevărul cum stăm dpdv politic: “Barometrul Academiei Române. Încă o confirmare că PSD s-a prăbuşit. PNL, pe primul loc. Cum stă Alianţa USR-PLUS”

Sondajul este comandat de același institut LARICS.

E trist să constați cum Academia Română începe să fie confiscată ca imagine de gașca milionarului Victor Voicu, general în rezervă care, deși are interdicția de a ocupa o funcție publică timp de 3 ani în urma unei sentințe definitive a instanței supreme, a ocupat funcția de vicepreședinte al Academiei Române. Pentru că poate.

Sper ca decidenții Academiei Române care țin la prestigiul acesteia să curme accesele politice ale aripii serviciilor globaliste din cea mai importantă instituție națională.

Autor: Iulian Capsali

Sursa: Iulian Capsali Facebook