Analize și opinii

Iohannis, lovitură năprasnică împotriva României

Zi de zi, ies la iveala noi amanunte, unele de-a dreptul sordide, legate de modul in care Forumul German si-a insusit pentru sine si, indirect, in beneficiul cultelor religioase practicate de etnicii germani o parte insemnata din avutia nationala a Romaniei.

iohannis-fdgr

In timp ce eminentul economist german de origine romana, Radu Golban, asteapta un raspuns la solicitarea pe care i-a facut-o premierului Sorin Grindeanu, descoperim detalii absolut scandaloase in lucrarea istoricului Victor Dogaru, care traieste si el in Germania, intitulata “Grupul Etnic German din Romania”. Toate aceste dezvaluiri il indica drept principal artizan al acestei afaceri pe domnul Klaus Iohannis, care a condus, ani de zile, Forumul Democrat German si sub mandatul caruia au fost incepute respectivele operatiuni. Operatiuni incheiate sub mandatul prezidential al aceluiasi Klaus Iohannis.

Dr. Radu Golban a facut apel, printr-o scrisoare, la premierul Sorin Grindeanu, solicitandu-i acestuia sa isi utilizeze autoritatea pe care o are in fruntea Guvernului Romaniei pentru a afla care este dimensiunea exacta a prapadului imobiliar generat de domnul Klaus Iohannis – e vorba de mii si mii de imobile din intreaga tara, sustrase avutiei nationale si pentru care, in prezent, institutiile statului platesc chirii consistente. In asteptarea unui raspuns, care nu ar trebui sa intarzie si care ar trebui urmat de o ancheta in vederea pedepsirii celor vinovati si de masuri concrete pentru readucerea in patrimoniul statului a respectivelor imobile, am lecturat un capitol dintr-o lucrarea de referinta a domnului Victor Dogaru, intitulata “Grupul Etnic German din Romania”.

Victor Dogaru studiaza, intre altele, modul in care, in asa-zisul proces de romanizare, mii si mii de proprietati ale evreilor au fost, de fapt, luate cu japca de catre eticii germani, in nume propriu sau prin intermediul organizatiei fasciste care a purtat acelasi nume.

Obiectivul vizat de germani prin aplicarea asa-zisei legi de romanizare a fost acapararea tuturor proprietatilor evreiesti din localitatile in care existau etnici germani. In acest scop, impotriva evreilor, sub presiune germana, Guvernul Romaniei a edictat o serie intreaga de acte normative care ii impiedicau sa desfasoare activitati in anumite domenii. In aceste conditii, erau obligati sa isi vanda afacerile cu proprietati cu tot. Acolo unde nu se putea altfel, familiile de evrei erau persecutate brutal, tot in scopul de a fi obligate sa isi cedeze proprietatile in schimbul unor sume derizorii de bani care, vezi Doamne, reprezentau pretul unor contracte de vanzare-cumparare.

Legile de asa-zisa romanizare nu le-au fost, in realitate, de niciun folos romanilor, cu unele exceptii. In realitate, beneficiind de un sprijin masiv politic, logistic si financiar din partea statului german, romanii au fost permanent si sistematic indepartati de la aceasta masa nelegiuita a bucatelor. In acest sens, este important sa retinem ca a fost luata o decizie strategica, astfel incat casele de economii ale etinicilor germani au primit sarcina sa le acorde acestora sprijin financiar masiv, in vederea achizitionarii, la preturi derizorii, a proprietatilor familiilor de evrei. Procesul a fost atat de amplu si atat de rapid, incat bancile sasesti din Romania, nemaiavand suficient numerar, au fost silite sa ceara sprijin, pe care de altfel l-au si primit, de la Banca Germaniei.

Cateva cifre sunt elocvete. In Timisoara, de exemplu, svabii au acaparat, pe preturi de nimic, 60% din bunurile evreiesti, platind pentru acestea 2 miliarde de lei. In Arad, tot 60% pentru 800 de milioane de lei. In Brasov, au fost achizitionate proprietati evreiesti contra sumei de 1 miliard de lei. Sa ne imaginam cate nelegiuri de acest fel s-au facut numai ca urmare a legii farmaciilor, care ii scotea din aceasta afacere pe evrei, obligandu-i sa isi vanda practic toate unitatile.

Si, pentru moment, un ultim detaliu elocvent: membrii Grupului Etnic German care, din diverse motive, erau in situatia de a-si vinde proprietatile, nu aveau dreptul sa o faca in beneficiul altor etnii. Trebuia sa le vanda fie etnicilor germani, fie Grupului Etnic German.

Acest Grup Etnic German, din care au fost recrutati masiv SS-isti, a devenit posesorul unei averi fabuloase inainte de a fi declarat, prin conventia de Armistitiu semnata de marile puteri, organizatie criminala interzisa de lege si ale carei bunuri trebuiau confiscate.

Prin decretul Regelui Mihai, in 1945, organizatia a fost scoasa in afara legii, iar bunurile au fost confiscate de statul roman. Pana in acest moment, nu stim in ce mod au fost despagubiti supravietuitorii familiilor de evrei. Dar vom afla. Cert este insa ca Forumul Democrat German, organizatie a etnicilor germani creata dupa decembrie 1989, a facut o solicitare de a fi recunoscut drept succesor al organizatiei criminale Grupul Etnic German. Si a primit satisfactie sub presedintia lui Klaus Iohannis la Forumul German, gratie unei judecatoarea iresponsabile de la Sibiu. In baza acestui document, Forumul Democrat German a solicitat si a primit, pentru sine si pentru cultele religioase practicate de eticii germani, intreaga avere de care a dispus candva, in mod abuziv si criminal, Grupul Etnic German. Si mai mult decat atat, la gramada, au fost acaparate si alte proprietati, cum este de exemplu Muzeul Brukenthal, care reprezentau donatii in beneficiul locuitorilor unor orase. In exemplul de mai sus, al sibienilor. Si care niciodata nu apartinusera, de fapt, nici macar abuziv, Grupului Etnic German.

Cred ca suntem indreptatiti sa primim explicatii pentru aceste faradelegi.

Pentru conformitate, postez si un fragment din studiul domnului Victor Dogaru, intitulat  “Grupul Etnic German din Romania”.

Cum-a-preluat-Grupul-Etnic-German-in-mod-samavolnic-averile-evreilor-1

Cum-a-preluat-Grupul-Etnic-German-in-mod-samavolnic-averile-evreilor-2

Cum-a-preluat-Grupul-Etnic-German-in-mod-samavolnic-averile-evreilor-3

Cum-a-preluat-Grupul-Etnic-German-in-mod-samavolnic-averile-evreilor-1

Autor: Sorin Rosca Stanescu

Sursa: Sorin Rosca Stanescu Blog