Analize și opinii

Iohannis, absent nemotivat: 5 ani de vacanță, mai vreau încă 5!

În această campanie am aflat că timp de 5 ani de zile am avut un comandat suprem din cale afară de laș, atât de laș încât nu a fost înduplecat în niciun chip să iasă la dezbatere cu Viorica Dăncilă. A prezentat toate motivele posibile și imposibile, a fost apărat de o armată de aplaudaci dar adevărul clar este că-i îi tremură pantalonii de frică în fața Viorică Dăncilă.  Oare cum a fost întâlnirea cu Trump? Dar cu Merkel?  Și  să fim sinceri, bine că nu s-a văzut cu Putin că la ora asta nu mai vorbeam de problema caselor sau de dezbatere ci de marea problema a pantalonilor uzi  de la întâlnirea respectivă.



Să lăsăm totuși lașitatea președintelui și să vorbim un pic despre lene sau despre ne-muncă. În 2014 ne-au spus – alegem un neamț, ăștia muncesc 14 ore pe zi, sunt serioși, ei bine Iohannis este excepția care probabil confirmă regula.

Conform site-ului președinției,  în perioada 2015-2018 au fost 1041 zile lucrătoare. Din aceste zile, Klaus Iohannis nu a lucrat 570 (aici fiind incluse zilele în care nu a lucrat deloc sau a semnat doar decrete prezidențiale).

Ca fiu mai exact, Iohannis a lucrat cam 3 zile din 5. Conform site-ului președinției, șeful statului a fost prezent la serviciu în doar 45% din numărul total de zile lucrătoare. În rest a prestat activități formale sau a fost plecat în concediu.

Vacanța a crescut în intensitate de la an la an

Analizând datele publice de pe site-ul președinției în care nu apare nicio activitate în dreptul președintelui, se poate vedea că numărul zilelor în care acesta nu a muncit deloc a crescut de la an la an. Astfel, de la 23 de zile nelucrate în 2015 s-a ajuns la 108 zile nelucrate în 2018.

Duminică avem ocazia să-i mai acordăm 5 ani de concediu plătit din banii noștri. Conform statisticii, zilele libere ale președintelui cresc de la an la an. Sunt șanse mari ca după 10 ani la Cotroceni, Iohannis să ceară si ceva concediu din urmă.

Autor: Alexandru David

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu