Analize și opinii

Iohannis a trădat! Pactul cu Rusia și Germania

În acest moment, nu mai există nici cea mai mică îndoială. Președintele Klaus Iohannis a trădat România. În interesul Rusiei și Germaniei.



În timp ce întreg Guvernul și majoritatea parlamentară, susținuți de partenerul nostru startegic, Statele Unite, și de majoritata covârșitoare a membrilor Uniunii Eurpene se opun proiectului gazoductului ruso-german numit Nord Stream 2, Klaus Iohannis merge în contrasens. Pe mâna Rusiei și a Germaniei. O combinație criminală la care – nu știu de ce nu mă mir – au aderat promt Austia și Olanda. În această situație ne aflăm. Drumurile politice se despart. Germania a bătut palma Rusia iar în atașul ei, cum s-a mai întâmplat în istorie, au venit Austria și Olanda. Toate celelate state sunt contra. Și nu întâmplător.

Nord Stream 2 lovește năprasnic în interesele energetice și strategice ale României. Și nu numai. Construcția gazoductului ruso-german, de care va beneficia și Austria, proiect aplaudat în mod iresponsabil de Olanda, creează prejudicii extrem de grave restului Europei. Contează mai puțin în această ecuație – dar totuși contează – faptul că, prin acest proiect, Statele Unite urmează să fie scoase din jocul energetic. Și, respectiv, dintr-o parte importantă a jocului eurostrategic. Răul esențial este răul pe care nouă ni-l face Germania.

România s-a solidarizat. Guvernul și majoritatea parlamentară se pronunță ferm împortiva acestei ticăloșii. Klaus Iohannis, deși ar trebui să fie reprezentantul intereselor românești ale securității, suveranității naționale a românilor, a pus de mult timp coada între picioare și tace. Klaus Iohannis s-a plasat în această afacere cardinală împotriva statului pe care îl reprezintă. Este extrem de trist. Atunci când l-au ales, românii, au făcut-o cu conștiința că aleg un compatriot. Nicidecum o sculă a Germaniei. Un român de naționalitate germană și nu un agent de influență al Berlinului în România. Din păcate, românii s-au înșelat. Și tot românii trebuie să plătească. Asta în ceea ce-l privește pe Klaus Iohannis.

În acest moment, partidele care-l susțin pe Klaus Iohannis sunt într-o stare bujbe. Cu ochii în soare. Au rămas fără busolă. Fără reper. Cum ar putea susține Partidul Național Liberal, dar și celelalte partide politice, cauza Germaniei împotriva cauzei României? Cauza Germaniei împotriva cauzei majorității Uniunii Europene, căreia de două zile i s-a afiliat și Franța? Cauza Germaniei împotriva parteneriatului strategic dintre Statele Unite și Europa și, în particular, dintre Statele Unite și România? Dacă aceste partide, până acum afiliate lui Klaus Iohannis, contiuă să facă un joc dublu, devin și ele trădătoare de neam și de țară. Spre cinstea lor, aceste partide tac. Spre rușinea lor, ele tac. Cât mai poate dura această poziție de șpagat?

Autor: Sorin Roșca Stănescu

Sursa: Sorin Roșca Stănescu Blog

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Lăsând cu ochii în soare jumătate de Europă… s-ar putea ca lucrul ăsta să conteze, în viitorul apropiat, mai ales pentru un continent atât de coleric, precum este Europa(istoria a dovedit-o).

  • E de BUUUUUUMMMM! Exista o solutie, una sindura: negocierea pentru ROMÂNIA de catre un conducator, mesianic, dupa cum va spuneam. Testul de tara! Proiectul de tara! Agenda electorala constienta. Decizia care schimba mersul istoriei. Un moment crucial. Absolut mesianic!

  • Unele experimente cum ar fi cele electorale se fac prin Sufragerii – laboratoarele electorale ale lumii, lumea cea de toate zilele din care si subsemnata face parte. Alte experimente se fac prin alte laboratoare cum ar fi Living Room – Cern, “N” baze secrete. Testam, cercetam, iar testam, iar cautam, ne framantam, permutam, combinam, hibridizam, ratacim in experimente pt ca intr-un final sa culegem ce am semanat, bob de grau sau neghina. Legile universului sunt implacabile si chiar nu ne putem permite sa le eludam la nesfarsit.

  • Practic, Dulapul schior face ce stie mai bine! Sa tradeze si sa-si bata joc de neamul si de tara asta!

  • Buna dimi! Pai, vedeti ca-i de la gazoducte, tevi in jurul carora se croseteaza agenda electorala mondiala, europeana, nationala? Europarlamentarii români beneficiile carei teavi sustin?
    Intocmiti, va rog frumos, o Lista, un Raport, ceva documente justificative cu referire la SITUATIA GAZODUCTELOR la nivel mondial, zonal, national, partenerial, strategic (proprietari de drept, distribuitori, beneficiari etc.) cu mentiunea expresa ca de conducta din sud, cu plecare din Israel via UE, drept sa spun, nu detin informatii, alta teava, alt conflict in mijlocul caruia suntem chemati sa mutam cartofii fierbinti. Bineinteles ca rusii nu o sa stea cu ochii-n vant, aaaa, cu gandul la o tornada tehno, cu certitudine, si nu mi se pare corect sa ne mentineti poligon de teste la infinit, intuiesc ca nici Lui Dumnezeu adevarat din Dumnezeu adevarat, Dumnezeul Puterilor, lumina din lumina, nu-i face placere. In atasament, o Lista cu formatiunile politice, Ong-urile, europarlamentari, armata de anakisti, jurnalisti, posturi tv, servicii “n” aferente, sustinatori ai intereselor in tema, ca sa ne lamurim si noi, alegatorii, cu cine sa votam in cunostinta de cauza, in caz contrar, inutil sa ne administrati vitamina D si alte gargarisme, promisiuni, fonduri, autostrazi, spitale – pai, s-au redus si se reduc in continuare paturi in spitalele de interes public, national, strategic, se reduc paturi la maternitati, de la mama si copilul – proiect strategic privind natalitatea tarii, se reduce corelativ nr cadrelor medicale, sterg investitii, finantari (maternitatea din Bacau!) si ne plangem ca ne pleaca personalul medical in afara, ca nu se nasc copiii, ca… NU SUNTEM CAPABILI SA NE ADMINISTRAM TARA. Dureros!

  • SE DORESTE SCOATEREA RUSIEI DIN JOCUL GAZODUCTELOR GENERAND UN TEATRU DE OPERATIUNI HIBRIDE PE TERITORIUL ROMÂNIEI, SCENA IN FIINTA DEALTFEL, CU STRAVECHIME IN AREAL. PAI, FRATELE MEU, CU CINE SA VOTEZ? Siiii ma tot intreb, ma crucesc (am devenit incrucita, incrucisatoare de-a dreptul), ma minunez, iar ma-ntreb: “Ce cautam pe Pamant StraBun?” si, mai ales cum o sa se deruleze in continuarea operatiunea “Cernerea” ca la Carte. Cartea Sacra, scrisa-n Ceruri…

  • Rusia a eliberat Siria, acu’ il sustine pe Maduro, si pt noi????!!!!! sistemu’ Kinjal????!!!! vai di stelutele noastre… si cu Crucea Ta pazeste pe poporul Tau… multumesc, Doamneeee!

  • ce ne-au lucrat! haideti sa intocmim o lista, iar, o lista mama ei de lista cu nr neproductivilor din tara: functionari publici, politicieni, secretari de stat, directori prin agentii, consiilii, departamente, secretare, mediaaaa, someri, bolnavi, cu dizabilitati, tineri zoombizati cu capu-n telefon, rupti de realitate visand la Americaaaaa, si-o sa observam, constatam, in deplinatatea facultatilor mintale, ce meseriasi suntem… pe bune, dureros, strigator la cer….