Analize și opinii

Întrebările lui Klaus îl încurcă pe Werner

Într-un discurs vădit electoral, început cu atacuri virulente la adresa PSD, președintele Klaus Iohannis a sfârșit, miercuri, prin a se încurca în propriile întrebări de la referendum.



Iohannis și-a deschis declarația susținând, chiar în ziua în care INS confirma creșterea constantă a economiei românești din ultimii doi ani, că „PSD a produs cea mai slabă guvernare de după Revoluție”, cu „nimic la capitolul realizări”. După ce a terminat de citit șarja de atacuri, președintele a trecut la textul despre referendum și a oferit, în direct, o scenă amuzantă, dar pe care nu a putut-o salva zâmbind:

„Aștept să spună românii că nu sunt de acord cu politicienii corupți, la prima întrebare, în sensul că „daaaa”… suntem de acord cuuu… interzicereaaaaa…(pauză, zâmbete, pauză)… suntem de acord cu interzicea corupției, am vrut să spun, dar, din păcate, așa departe nu putem să mergem, și atunci putem să spunem „da”, suntem de acord cu interzicea amnistierii pentru fapte de corupție. A doua chestiune, „da”, suntem de acord, deci a doua întrebare, suntem de acord să se interzică OUG în domeniul justiției și în domeniul politicii penale”, a spus Klaus Iohannis.

În cadrul aceleiași declarații, președintele a anunțat că le-a transmis social-democraților și în scris refuzul remanierii solicitate, pentru că „nu aduce nimic nou, nimic bun.” În ultimele săptămâni, Ministerul Fondurilor Europene, Ministerul pentru Românii de Pretutindeni și Ministerul Justiției au fost conduse în regim de interimat, în așteptarea deciziei președintelui Klaus Iohannis.

Autor: Cosmin Țintă

Sursa: NewStandard