Analize și opinii

Întrebare pentru angajare la Institutul de Metrologie: ”Ce este Bocul?” Răspuns competent : „ Bocul este un bușoi mai mititel”

Vă mai amintiți de șeful Institutului Pedelist de Metrologie , Ioan Oltean, cel care stabilea că „BOCUL este unitatea de măsură a performanţei în politică” ? Sigur că vă amintiți… numai că eu cred că l-au dat jos din funcție, deoarece am observat că BOCUL e căzut în desuetudine și BUȘOIUL este un fel de „noua unitate de măsură”.



Era și normal să se schimbe standardele și să se reetaloneze pe ici-pe colo, prin punctele esențiale, deoarece România a suferit un SEXIT și cine a pupat activ la fostul președinte trebuie ori să ia o pauză…ori să se reorienteze către un alt ansamblu de fese, amplasat la o cotă superioară față de terenul natural, în comparație cu ansamblul băsescian.. Acum e vremea celor care pupă activ la Klaus! De câte ori am văzut BUȘOIUL în acțiune, am putut admira cu toții devoțiunea, dacă pot să spun așa, FEMININĂ pentru președinte, felul delicat în care își rotunjește buzele când îi rostește numele, precum și ridicarea gingașă a sprâncenelor și adorația aproape religioasă a acestuia pentru cetățeanul etnic german incolor, inodor și insipid cocoțat în cea mai înaltă dregătorie a statului român. Pupătura catifelată pe fesa klausiană este, de altfel, o rețetă de succes nu numai pentru Cristi, dar și pentru colegii noului etalon al performanței în politică. Iată CORUL ANTIC, cu soliști cu tot, în reprezentație:

Ioan Oltean, 8 septembrie 2014: „V-am văzut astăzi când aţi coborât din autocar, când vă aşteptau o mulţime de oameni, aveaţi o anumită reţinere. Să nu mai aveţi reţineri! Mergeţi spre oameni şi lăsaţi-i să vină spre dumneavoastră pentru că se bucură să vă vadă, să dea mâna cu dumneavoastră, să vă susţină. Mergeţi spre ei domnule preşedinte, pentru că au nevoie de dumneavoastră şi dumneavoastră aveţi nevoie de ei!…Fiţi apropiat, oamenii simt nevoia să vă vadă, femeile simt nevoia să vă atingă(!!!) pentru că sunteţi un bărbat frumos(!!!) . Femeile au nevoie de lumina pe care o degajaţi dumneavoastră(!!!) ”

Vi s-a aplecat? Trageți aer în piept și luați o lămâie, că mai urmează…

Ludovic Orban, 11 septembrie 2014 : ”Ciiiiine tace și face? Iohannis. Ciiiiine comunică mai bine când tace decât palavragiul de Ponta când vorbește? Iohannis. Ciiiiine provoacă fiori și insomnii lui Ponta care are cearcăne în ochi? Iohannis… Ciiiiine e cel care va ajunge președintele României? Iohannis…Ciiiiine tace și face? Iohannis! Ciiiiine este generalul pentru care merită să ne sacrificăm fiecare minut și fiecare picătură de sudoare? Doamnelor si domnilor, vi-l prezint pe Klaus Ioooohaaniiiiis!”

…sau, și mai bine, luați două lămâi…

Cristian Bușoi, 14 ianuarie 2016 , cu recidivă câteva zile mai târziu: “Președintele Klaus Iohannis este unul dintre oamenii cei mai cinstiți din această țară (!!!!). Cred cu putere în proiectul domniei sale pentru România şi sunt convins că, după cei 10 ani în care România va fi condusă de domnul Iohannis, ţara noastră va fi mai prosperă, cu instituţii care vor lucra în sprijinul cetăţeanului, cu o direcţie mult mai clară în Uniunea Europeană şi în parteneriatul cu SUA. Sibiul rămâne, indiscutabil, reperul fundamental pentru o reuşită administrativă în România…Cred că Bucureştiul, sub conducerea unei administraţii liberale, serioasă şi dedicată lucrului bine făcut, inspirată şi de succesul remarcabil al Sibiului(!!!) , poate să le ofere celor care trăiesc aici o Capitală sănătoasă, atractivă, prosperă, europeană…”

Și, cu o asemenea exprimare edulcorată, s-a ALES președinte al filialei București a PNL. Pe 8 aprilie 2017 s-a ales, fiind, evident, unicul candidat. Competiția a fost, ca să zic așa, dură! Dar nu toată lumea s-a bucurat de succesul și viitorul luminos al BUȘOIULUI: Mihai Motoc, de exemplu , deputat de diaspora, nu numai că nu s-a bucurat, dar și-a dat și demisia din partid , cu aceste cuvinte : „ Rămân același susținător al președintelui Iohannis și sper să se delimiteze de acest «circopitec»”.

Mă gândesc că numitul Mihai Motoc o fi plecat de mai multă vreme din țară, a uitat vechile proverbe românești și nu mai știe că, potrivit înțelepciunii autohtone, «circopitec» la «circopitec» nu-și scoate ochii… că parcă așa era expresia, din câte-mi aduc aminte.

Autor: Luminița Arhire

Sursa: Luminița Arhire Facebook