Analize și opinii

Într-o scrisoare deschisă, mama ministrului Sănătății îl apără de lumea rea și-i mulțumește lui Ludovic Orban ca i-a pus fiul ministru

Într-un demers de PR, în presa centrală a apărut scrisoarea deschisă a mamei ministrului Sănătății, Victor Costache. În scrisoarea deschisă, mama domnului ministru citează filosofi și autori celebri și în final îi mulțumește lui Ludovic Orban.



Acțiunea de PR este atât de falsă încât, pare că cel care a realizat textul nu a trimis niciodată, în viața lui, un email sau sms, să nu mai vorbim de o scrisoare.

„Dragă Victor,

În 1997, când a apărut «Paradoxul moralei» de Vladimir Jankélévitch, ţi-am citit următorul pasaj: «Datoria marelui chirurg, dacă el este singurul care să practice cutare sau cutare operație delicată în care este specialist, ar fi, mai degrabă, să nu se dăruiască decât cu bună știință, menajându-și, pe cât posibil, inestimabilele aptitudini. (…) Nu e vorba de nebunia sacrificiului ci, pur şi simplu, de o bună gestiune şi de o înțeleaptă economie. (…) pentru ființele finite, raționalizarea este o soluție rațională» (Ed. Echinox, p. 63). Erai student. Aveam încredere în viitorul tău. Toate rezultatele tale la școală şi facultate fuseseră şi erau excelente. Aveai bursă de merit, lucrai în timpul liber, la 18 ani fuseseși vicecampion la primul campionat de karate seniori. Cântai şi la pian. Mă temeam doar de faptul că munceai prea mult, aşa după cum văzuseși la bunici şi la mine. Tu însă ne-ai întrecut. Tare m-am supărat când ai acceptat demnitatea de ministru. Nu de capacitățile tale mă îndoiam, dar știam cât de mare putea fi răutatea şi invidia omenească.

Victor, în acest moment, dacă ai accepta sugestia «navei amiral» a presei de investigație românești, de a demisiona, ar fi o lașitate. Omul curajos (şi eu ştiu cât de curajos eşti), «acceptă şi suportă ceea ce este frumos să înfrunți şi de care este ruşinos să fugi» (Aristotel, Etica, Cartea a III-a, cap. VII). Nu întârzia totuși! Nu poți face bine oamenilor împotriva voinței lor. Lasă-i pe nistoreşti să-i intoxice pe prosti! Lasă-i pe PSD-işti să se bucure de infecțiile intră spitalicești! Copiii tăi, soția, bolnavii şi cercetarea te așteaptă! Eu te felicit pentru tot ce-ai realizat!

Mulțumesc tuturor celor care te-au apărat, începând cu domnul premier Orban.

Mama”  – scrisoare apărută în Ziarul de Iași.

Oricât de lacrimogenă și împănată cu citate este scrisoarea apărută, ea nu este decât un demers de PR. Victor Costache va rămâne în istoria României ca cel care a încercat privatizarea Sănătății.

Totuși trebuie să observăm procesul de umanizare al miniștrilor PNL. Este interesant că oricât ar încerca, orice ar face, ei nu devin mai umani ci par din ce în ce mai falși.

Autor: Alexandru David

 

Despre autor

contribuitor

comentariu

Adauga un comentariu

  • Mai,ce mama culta avea moldoveanul asta!Dar,am o nedumerire:de cind moldovenii folosesc expresii oltenesti,vezi”vazusesi”?Ia-ti femeie odrasla si duti-o in moldova,sa trateze bolnavii de acolo,ardelenii au destui specialisti in domeniu si,mai ales,nu ling talpile sasilor sau ale ungurilor!