Analize și opinii

Intelectualul pacifist Patapievici: ”România are nevoie de înarmare și de servicii secrete puternice!”

Te-ai aștepta ca formula Si vis pacem, para bellum (Dacă vrei pace, pregătește-te de război) să atîrne pe pereții CSAT ori ai biroului vreunui mare general. În niciun caz nu o vezi ieșind din gura unui filosof delicat și presupus pacifist precum Horia Roman Patapievici. Și totuși, așa s-a întîmplat ieri, la cea de-a XVI-a ediţie a Atelierelor de Leadership UMANager.



”Trebuie să luptăm, nu să ne punem palma-n fund!”

“Pentru noi este vitală prezenţa în UE şi în NATO. Şi acum voi spune erezia cu care o să vă şochez. Părerea mea este că România trebuie să se înarmeze puternic. Şi anume – să se înarmeze inteligent, aşa cum Statul Israel se înarmează inteligent. Trebuie să avem servicii secrete puternice, naţionale şi animate de paşoptism. Le-aş numi aşa: Divizia C.A Rosetti, Divizia Titu Maiorescu, ca să-şi amintească de unde vin, că nu sunt comunişti.

Trebuie să avem o armată flexibilă, aşa cum are Israelul o armată flexibilă. Să nu ne bazăm că va lupta cineva în locul nostru, când va veni momentul să se întâmple acest lucru şi să nu ne văicărim sub forma ”Vai de mine! Nu se poate! Există înarmare nucleară! Nu se poate face nimic!” şi să ne punem palma în fund. E formula cea mai greşită, amintind de anul 1940, care este anul dezonoarei noastre”, a explicat, conform Agerpres, Patapievici.

”Deci: caractere, capitalism şi armată flexibilă. Asta îţi doresc eu ţie, dulce Românie”, a încheiat scriitorul.

Sursa: InPolitics

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • si ceausescu isi dorea banca proprie, arsenal nuclear, in locu koreei, program spatial secret – ozn ET C; un patriot dotat cu inteligenta nativa….k pe parcurs s-au “impanat” treburile …tot un plan a fost pe tara: constructii, edificii, canale, fabrici, uzine, scoli, profesionisti, meseriasi,conturi, rezerve de stat, secrete, puse pe tava la dispozitia grupurilor de interese externe ; cum mama drak creste roboru, valuta, fix in criza politica, cum se da o condamnare, cum creste roboru, cresc/scad actiuni la bursa, dupa vantul schimbarii; mai grav, tornada, cate 3 deodata; o parte din fenom sunt provocate, altele se lasa provocate; ideea e ca formele de relief ne-au fost facute cadou cu toate accesoriile: ape racoroase de izvor, fructe de padure, fauna, paduri, resurse naturale, zacaminte, metale rare, pretioase, loc de pelerinaj, reflectie, tuneluri, intrari, baze secrete, ozon. Cine a perturbat echilibrul in conditiile in care cf Bibliei atat omul cat si vietuitoarele au fost create fix in a sasea zi?! Cine mananca de zile pe cine?!!!