Analize și opinii

Intelectual Român

Precum un caine care si-o linge singur, intelectualul Roman de dupa 1990 traieste cu o eterna dorinta de auto validare. El a invatat unele lucruri ca pe apa, si in aceasta epoca a ipocriziei si a non valorilor, se urca pe martoaga slabanoaga a repetitiei masinale, formand o ciudata statuie ecvestra.


Intelectualul Roman nu se poate desprinde de anii 90, el ramand impietrit in aceasta perioada. Au trecut 30 de ani de atunci, si va mai trece multa apa pe Dunare in jos pana el va catadicsi sa revina intre noi, muritorii de rand, in contemporaneitate. Ciudata boala, se transmite si generatiilor tinere, acestea asezonand-o dupa puteri. Snobismul tamp este la mare cautare prin Micul Paris, si multe personaje au schimbat gumarii de cauciuc cu pantofi fini de piele intoarsa.

Intelectualul Roman, aceasta elita care in general nu produce mai mult decat barfa si deruta, este necesar, neaparat de dreapta. Desigur avem mici scapari in ultima vreme, oameni care si-au dat seama ca pe partea dreapta este cam plin deja, asa ca se erijeaza in extrema stanga, desi daca ii intrebi toti ar fugi de bolsevism ca dracul de tamaie. Intelectualul Roman iubeste Piata Universitatii neaparat, si zona libera de neocomunism. Ca ultim argument, in orice fel de cearta, va aparea afirmatia in fata careia toti se prosterneaza: ba, eu am fost in Piata in 90, la Golaniada.. Iti dai seama….Adica eu, in 2018 ar trebui sa cad eventual in fund ca cineva acum 30 de ani a fost in Piata. Nu stiu despre voi, dar eu sunt mai jigodie din fire si vazand epidemia de “Pietasi”, nu mai percutez la replica aceasta decat in rare cazuri. Urmeaza desigur, cu aceiasi importanta, cultul Regelui si al familiei Regale, al Monarhiei. Vazand ceata de Monarhisti de ocazie, veniti cu papornita la Bucuresti, ma apuca tremuriciul. Chiar iti vine sa te miri ca pana nu muri Regele, erau cam putini ratacitii monarhisti. Eu, un baiat simplu, in 2018, nu prea pot avea o parere clara despre ce s-a intamplat atunci. Asta pentru ca istoria este intotdeauna discutabila, scrisa de invingatori de obicei, si vazand evolutia ulterioara a Casei Regale, Casa Regala care ne recomanda pe canalele TV saltele si lapte zuzu, nu pot sa fiu un fanatic monarhist.  Aici aveti o lista cu toti furnizorii Casei Regale, dela dentist, la weceuri, branza topita, vinuri, ape minerale, fotografii si cam tot ce iti poate trece prin minte: http://www.familiaregala.ro/furnizori/furnizorii-casei-regale

Desi  Regele este conservator prin definitie, multi dintre Monarhisti si dintre Pietasi, sunt in acelasi timp si progresisti. Reminiscentele de dinainte de 1989 se fac resimtite si azi. Europa, Vestul, Americanii, toate acestea sunt venerabile. Ani de-a randul intelectualii au visat la raiul Occidental, si cand, dupa 2007 ni s-a permis in sfarsit accesul nelimitat la acest rai pe pamant, acestia s-au aflat in imposibilitatea de a vedea ca Raiul pe pamant nu este chiar rai, ci un soi de purgatoriu cu un design mai colorat. Sa te fereasca Domnul sa pui cumva la indoiala starea in care a ajuns Occidentul, caci atunci toate aceste hoarde de oameni fini si speciali, iti vor da la cap pana intelegi ca nu exista alta cale decat cea Occidentala. Figuri patrate, cefe groase, ochi infundati in cap, maini batucite de sapa, soric printre dinti, cu toate acestea hainele de firma imbracate in Dorobanti , si barbile lasate dupa ultima moda, acopera orice.

Desigur oamenii de dreapta, au nevoie de produse. Astfel , in anumite zone ale orasului, magazinase cochete, in care poti cumpara acelasi rahat impachetat altfel, etichete cu stil, restaurante cu staif, frizerii ca in buricul Londrei, strazi cu nume exotice, masini bine lustruite, se asculta Jazz, sprancenele se ridica cu emfaza, degetul mic e ridicat in sus cand duci la gura un Aperol Sprizz, silicoanele se umfla in corsete stramte, bijuteriile stralucesc, cardurile din portofelele pline trag buzunarele in jos. O buna parte din intelectualii dreptaci, chiar daca sunt pe salariul minim, nu isi refuza luxul de a poza ca apartin acestei lumi. In fond, o dorinta naturala de a urca pe scara sociala, chiar daca numai odata pe luna. O, dar asteapta pana vor deschide gurile. Filosofia este amestecata cu :” fata, ai vazut-o pe aia? “. Furculutionul se imbina atat de bine cu injuraturile printre dinti, sinceritatea si a fi tu insuti, devin desigur crime de neiertat in cercurile high-lifeului Micului Paris. Dar cand e de bagat mana in vistieria statului, o baga toti, care cum pot, intr-un stil balcanic. Important este nu ceea ce faci, ci cum pozezi.

Acum, peste oamenii de “dreapta”, a venit o mare Doamna. Justitia o cheama. Ea, este admirata de bogati si de saraci deopotriva, cat si de mijlocasi. Un nou mit national,, de aur,  in devenire. Toti gregarii, toti tampii, toti neica nimenii au luat-o in brate si o sodomizeaza cu ardoare pe aceasta minunata Doamna. Ea, oarba cum o stim, se lasa. Zambeste complice, stiind probabil ca nimeni nu o ia in serios de fapt, nimeni nu se va casatori cu ea, toti vor doar sa i-o traga odata. Vanzatorul de ziare stie cu legile, directorii de firme sunt toti mari experti in drept, IT-istii la pauza de tigara vorbesc doar despre ea, cantaretii o canta, pictorii o picteaza, scriitorii scriu despre ea. Nevoia de dreptate a Romanului este un exemplu la nivel mondial. Desigur, intre noi fie vorba, daca se poate un smen ceva, o ciupeala, o facem. Caci nu-i asa, #Coruptiaucide, dar ii ucide doar pe altii. Din acest viol la Justitie, aceasta orgie nationala, un gang bang national, saraca Justitie s-a ales cu HIV, si multi cei care si-au facut de cap cu ea, s-au infectat si ei la randul lor. Aveti deci grija, dragii mei, cu cine va iubiti. Prezervativele Durex sunt furnizorul casei regale a Angliei, deci recomand cu incredere.

Revenind la linsul propriilor organe, precum cainii… Ce mai iubeste intelectualul Roman? Pai…: Euronews, Al Jazeera, Vama Veche, Parada Gay, CNN, Libertate pentru Iran, Germania, Londra, Dilema Veche, Lucian Boia, Humanitas, Liiceanu, Rock anii 70, un joint, Whiskyuri fine, city breakuri, share share share, #Rezist, Yoga, Fashion, Carturesti, Spa, Radio Europa Libera, Hotnews, Mall, Charlie Hebdo, Feminism, domne, ce sa mai, intr-un cuvant, tot ce este de dreapta, si capitalist, orice cauza venita din Occident este demna de a fi adoptata. Citind cele de mai sus si altele, vizitand locurile de mai sus si altele la fel de spumoase, admirand persoanele care trebuie, sheruind ce trebuie pe Social Media, purtand hainele care trebuie, mergand la evenimentele care trebuie, votand cum trebuie- adica cu Iohahanis la viitoarele si trecutele alegeri, tu, omule, dai dovada ca esti de buna credinta, ba chiar mai mult, un model pentru noi muritorii de rand. Facand acestea, gumarii tai se vor acoperi cu o pulbere fina de aur, si putin ti-ar lipsi sa te ridici la ceruri in slava si glorie. O tu, justitiarule, muritorii de rand te saluta!

Autor: Paul Hitter

Sursa: Ulei și apă

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Toti intelectualii astia au trecut pe la Fuckultatea de Iude, ce-l are ca Decan pe Georgica Soros!

  • Toti intelectualii astia au trecut pe la Fuckultatea de Iude, ce-l are ca Decan pe Georgica Soros!