Analize și opinii

În Patrie, tot restul e relativ, cu excepția unei sigure certitudini: dpdv profesional, doamna Laura Codruța Kovesi este competența întrupată!

În Patrie, tot restul e relativ, cu excepția unei sigure certitudini: dpdv profesional, doamna Laura Codruța Kovesi este competența întrupată. Absolut toți juriștii români știu asta. Competența doamnei Laura Codruța Kovesi nu este doar notorie, ci e legendară.



Doamna Laura Codruța Kovesi a fost numită și renumită în funcții numai și numai pe baza unei grile decizionale de maximă rigoare meritocratică. Dacă decidenții numitori n-aveau în dotare respectiva grilă, profesionalismul doamnei Laura Codruța Kovesi ar fi împins-o în sus natural. Fără e-uri.

Dacă n-ar fi fost așa, doamna Laura Codruța Kovesi n-ajungea pă primul loc în Lista Scurtă de aspiranți la funcția de procuror-șef continental. Practic, nici nu mai contează dacă doamna Laura Codruța Kovesi va fi aleasă sau nu procuror-șef european cu votul eurodeputaților. Însăși prezența doamnei Laura Codruța Kovesi pe Lista Scurtă a finaliștilor spune absolut totul, în detaliu, despre etica impecabilă, capacitățile intelectuale deosebite și discernămîntul zdravăn ale celor care compun azi organismele europene.

În ceea ce îi privește pe simpatizanții frenetici din interior, și ei știu foarte bine cît de competentă juridic și managerial este doamna Laura Codruța Kovesi. Dacă n-ar fi convinși de asta, ar părea că se bucură cu entuziasmul unui pechinez pișăcios pe el de calificarea pe Lista Scurtă. Dacă ar ști-o proastă lemn, precum și dusă cu pluta din același material, nu și-ar imagina-o procuror-șef pe Europa, deci nici n-ar avea vise umede cu doamna Laura Codruța Kovesi descălecînd dintr-un automobil euronegru pentru a-i tîrî de gulere, către sever arest, cu dreapta pe Tudorel Toader și cu stînga pe Liviu Dragnea. Care mult au împilat-o.

Deci, în entuziasmul lor, simpatizanții doamnei Laura Codruța Kovesi sînt animați zilele acestea de veselia certitudinii asupra competenței legendare a candidatei, nu de infantilismul cocălăresco-revanșard cauzat de frustrări și leziuni în vanitate după alegerile din 2016; nici de mîhneala ce le-ar fi invadat naturelu simțitor o dată cu evacuarea sancționatorie de la DNA a doamnei Laura Codruța Kovesi din cauză că ar fi patronat o procuratură subordonată cu acte serviciilor de informații prin protocoale ilegale semnate de însăși Mîna dumisale; din cauză că ar fi ordonat anchete care nesocoteau principii constituționale elementare sau că ar fi încălcat cu acte Constituția ca persoană fizică, ceea ce este extrem de dificil; din cauză că ar fi girat public procurori din subordine și proceduri judiciare încadrabile la pedepse penale foarte grele cu executare fiindcă atentau grav la drepturi și libertăți fundamentale din Carta Europeană a Drepturilor Omului (documentul de căpătîi al viitoarei sale cariere europene).

Nu, nimic din toate astea. La Bruxelles/Strasbourg a triumfat deja Binele prin calificarea doamnei Laura Codruța Kovesi #PrimapeListaScurtă numai și numai din considerente de competență, știință doctorală de carte și abundentă integritate. Poate minus cele patru procente plagiate și-un grad de coloneleasă acordat din senin, fără știința dumneaei, dintr-o greșeală eronată de către generalul izmenelor Interesului National pe România.

Așadar, dacă doamna Laura Codruța Kovesi n-ar fi competentă, deci potrivită Postului, ceea ce este imposibil, la Bruxelles/Strasbourg s-ar fi petrecut deja fenomenul mîncatului de pe jos, în sensul că europenii ar fi băgat în gură ceea ce a azvîrlit neeuropeanul Tudorel la coș în București. Iar una ca asta, oricum ai da-o, ar contraveni Valorilor Europene. Și nu e frumos.

Autor: Sorin Faur

Sursa: Sorin Faur Facebook

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Sub conducerea DNA, procurorii au inlesnit savarsirea faptelor privind RETROCEDARILE, ACORDAREA MEGA DESPAGUBIRILOR, INSOLVENTA SI FALIMENTELOR IMM-urilor, in GENERAL, FALIMENTUL CAPITALULUI ROMANESC, DE INTERES PUBLIC, NATIONAL. Starea de SUBDEZVOLTARE A TARII vorbeste de la sine – parte integranta a EXPERIMENTULUI testat pe fondul globalizarii, extinctiei unei civilizatii stravechi, in ce ne priveste. Ma tem ca StraBunii nu sunt de acord cu evolutia experimentului in areal. Stop joc.

  • se hidrateaza ca prietenii NATO tot cu apa din izvoarele strabune??????????

    Partenerii nostri strategici consuma apa din Bucegi, imbuteliata, energizata, pura 100% iar poporul bea apa INFESTATA. Intr-adevar “strategic” parteneriatul…. colonizare cu acte in regula, expresia corectitudinii politice.

  • Despre constituirea ilegata a completelor de judecata, la ordin, cu biletel roz, plic galben, prin “extensio” la completele din sectiile civile, de contencios administrativ si fiscal… DNA are cunostinta?

  • România film prezinta: “Artista, Gazele si Petrolul”, “Alba-Neagra cu fondurile UE”, nominalizate la Decoratia cu “Atropa Beladona”. Sinistre regii!