Analize și opinii

IMBECILITATEA Corectitudinii Politice: „Statuile din marmură ALBĂ sunt RASISTE”

O profesoară de la Universitatea din Iowa a scris un articol în care arată că „marmura albă” a operelor de artă alimenteză „supremaţia albilor”.



Profesoara Sarah Bond încearcă să demonstreze într-un articol publicat în Hyperallergic că „numeroase statui, basoreliefuri şi sarcoface din operele de artă create în lumea antică occidentală au fost iniţial pictate”.

Ea susţine că prezentarea operelor de artă antice nevopsite, astfel încât să se vadă marmura albă, „este o construcţie periculoasă”: echivalarea marmurei albe cu frumuseţea „alimentează ideile despre supremaţia albilor”.

Bond pretinde ca toate aceste lucrări să fie vopsite la loc, aşa cum au fost la crearea lor şi subliniază că „majoritatea muzeelor şi manualelor de istorie a artei continuă să afişeze o tonalitate albă”, care are un „impact asupra modului în care noi percepem lumea antică”.

Autor: Radu Padure

Sursa: Evz.ro

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Fiecare are ideile lui despre om. In ciuda eforturilor n-ar trebui sa facem o comparatie intre cei albi si negri. Suntem toti fiinte vii si ar trebui sa convietuim !