Analize și opinii

Iată „Guvernul Meu”, aşa cum se prefigurează din preferinţele lui Iohannis

Două evenimente incredibile petrecute în ultimele zile, coroborate cu cele ce s-au derulat în ultimii doi ani, mă determină să iau în serios un scenariu care, dacă n-ar fi tragic, ar fi de rîsul lumii. Cu atît mai mult, cu cît felul în care Klaus Iohannis conduce România face chiar posibil acest scenariu, pentru care, dacă n-ar rezulta din realitatea cotidiană, oricine ar fi îndreptăţit să mă trimită să mă caut de sănătate!



Cele două evenimente care m-au pus pe gînduri sînt următoarele:

1. Punerea sub acuzare a şefilor Jandarmeriei române după evenimentele din 10 august 2018

2. Atacul şefilor din #Rezist asupra lui Valer Dorneanu, preşedintele Curţii Constituţionale a României.

PRIMUL EVENIMENT a fost generat chiar de Preşedintele României, Klaus Iohannis. În loc să fi fost şocat de faptul că o jandarmeriţă, adică unul dintre cei împuterniciţi legal să asigure ordinea publică, a fost supusă la violenţe incredibile din partea protestatarilor între orele 23:00-23.08, Iohannis a găsit de cuviinţă la ora 23.30, deci după numai 22 de minute, să iasă cu o postare pe Facebook în care să acuze Jandarmeria de acte de violenţă faţă de protestatari. Şi nu s-a limitat doar la atît, ci a transmis a doua zi un Comunicat oficial al Preşedinţiei, în care a spus: „Președintele României, domnul Klaus Iohannis, i-a solicitat astăzi, 11 august a.c., Procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, domnul Augustin Lazăr, demararea de urgență a cercetărilor în vederea stabilirii situației de fapt și elucidării modului concret în care s-a produs intervenția Jandarmeriei”!

După cum am văzut, Augustin Lazăr s-a conformat ordinului primit de la Cotroceni şi a dispus, la rîndul său, ca procurorii să-i pună sub acuzare pe şefii Jandarmeriei, lucru deja întîmplat.

Pe cale de consecinţă, tragem concluzia că toate ameninţările de dinainte de „mitingul diasporei”, inclusiv recurgerea la forţă împotriva jandarmilor şi forţarea intrării în clădirea Guvernului erau dorite de Klaus Iohannis, din moment ce violenţa asupra jandarmilor nu a intrat în preocupările sale publice nici înainte, nici după mitingul din 10 august!

AL DOILEA EVENIMENT s-a petrecut chiar duminica aceasta, cînd un grup #Rezist l-a urmărit pe Valer Dorneanu, preşedintele Curţii Constituţionale a României, instituţie fundamentală a statului, agresîndu-l şi jignindu-l pînă la intrarea în blocul în care locuieşte! Grupul era condus de Cristian Dide şi Marin Ceauşescu, doi dintre protestatarii de profesie care au fost prezenţi între agitatori şi la mitingul din 10 august!

Faptul că aceleaşi personaje au apărut în numeroase alte împrejurări violente, cum a fost agresarea deputatului Nicolae Bacalbaşa, şi n-au fost traşi la răspundere, ne conduce spre ideea că aceştia sînt protejaţi de anumite instituţii, din moment ce nu le este teamă de încălcarea legii şi de consecinţele faptelor lor:

În aceste condiţii, mi se pare firesc să-mi pun întrebarea: CE ÎŞI DOREŞTE PREŞEDINTELE KLAUS IOHANNIS?, din moment ce tolerează şi încurajează astfel de manifestări violente, pe care le consideră simple proteste ale „românilor mei”, aşa cum a declarat chiar de la Consiliul Europei: „Sunt foarte îngrijorat. Trebuie să admit chiar dacă îmi e foarte greu că situația e foarte complicată. Românii mei sunt în stradă. Am încredere în ei. Sunt sute de mii de români în stradă în care am încredere”!

Analizîndu-i atent pe „românii lui Iohannis”, am încercat să aflăm cam ce portofolii ar putea ocupa aceştia într-un „Guvern al Meu”, atît de dorit de Iohannis încă de la începutul mandatului său şi iată la ce tablou am ajuns:

Şi, cum o asemenea frumuseţe de Guvern nu poate să lucreze fără o echipă de consilieri profesionişti, ne-am gîndit că în subordinea lor trebuie musai să se afle şi o echipă de consilieri dintre cei care i-au sprijinit pe noii „miniştri” în acţiunile lor „paşnice” de pînă acum, precum şi în susţinerea inteligentului slogan „Muie PSD”:

 

Ne amintim că, în perioada care a precedat „mitingul diasporei” din 10 august, s-a vorbit insistent de o „Revoluţie” pe care chiar cei incluşi de noi în „Guvernul Meu” o proclamaseră pe diferite site-uri.

Cum preşedintele Iohannis n-a reacţionat în nici un fel, nici măcar cu un mesaj de păstrare a ordinii publice, deducem, în mod firesc, că această „Revoluţie” era pe placul său. Şi a acţionat în consecinţă, cerîndu-i lui Augustin Lazăr, procurorul general al României, să-i pedepsească pe jandarmi, adică pe cei care au oprit revoluţia „Guvernului Meu”!

Dar, aşa cum se prefigurează lucrurile, se pare că acţiunea pentru instaurarea „Guvernului Meu” va continua, aşa încît ne-am gîndit că ar fi bine să ştim de pe acum ce ne aşteaptă şi am întocmit această posibilă listă de personalităţi care să conducă România în perioada următoare. E bine, domnule preşedinte Klaus Iohannis?

Autor: Ion Spanu

Sursa: Cotidianul

Despre autor

contribuitor

comentariu

Adauga un comentariu

  • Asta se cheama “terorism de stat”! Sunt incredibile ambele evenimente, dupa cum bine a observat si autorul articolului.
    In prima situatie, taica Lazarica impreuna cu cozile lui de topor, procurorii vanduti Sistemului, nu doar cu nu fac justitie, ci sunt autorii unui act de injutitie extrem de grav, pt ca in loc sa ii ancheteze pe anarhistii care au incercat o lovitura de stat pe 10 august, acestia ii trag la raspundere pe insasi autoritatile statului din care fac si ei parte, ce au impiedicat acea lovitura!
    In al doilea caz, presedintele CCR, o autoritate suprema in Jstitie este atacat verbal(deocamdata) de niste Gandaci #Rezist(injectati la greu sau cu multa iarba fumata, dupa cum i-a invatat Florin Badita) , fara ca “taica slugoi Lazarica” sa se sesizeze, desi actul este de o gravitate inspaimantatoare intr-un stat zis “de drept”, dar in realitate, “de drepti”. Ca o concluzie, cand un partid, o guvernare si un presedinte de partid, alesi legitim prin vot sunt dati jos printr-o actiune, alta decat cea a votului la alegeri, pt a face loc “Guvernului Meu”, atunci acel stat devine ilegitim si in acest caz, orice lovitura de stat va deveni atunci, legitima!