Analize și opinii

Guvernul Cioloș a dat undă verde unei noi exploatări aurifere în Apuseni

În timp ce au dat un Moratoriu cu privire la Roșia Montană, Guvernul Cioloș a aprobat însă o mare investiției în domeniul exploatării aurului în România.

646x404

Agenția Națională pentru Resurse Minerale (ANRM) a acordat o nouă licență companiei canadiane Euro Sun Mining (fosta Carpathian Gold – dezvoltatorul proiectului aurifer de la Rovina) pentru prospectarea perimetrului aurifer Stănija, județul Hunedoara.

Licența este valabilă pentru o perioadă de trei ani, iar lucrările de explorare vor începe imediat, se arată într-un comunicat al Euro Sun Mining.

Perimetrul Stănija, cu o suprafață de 42 kilometri pătrați, se află la circa 3 kilometri est de satul Rovina, unde este situat celălalt perimetru luat în concesiune de Euro Sun Mining în România.

“Pe baza rezultatelor acestor prospecțiuni, Euro Sun a identificat deja mai multe obiective de explorare”, potrivit comunicatului.

Carpathian Gold, unicul proprietar al proiectului aurifer de la Rovina, și-a schimbat denumirea în Euro Sun Mining în luna august.

Zăcământul aurifier de la Rovina, al doilea cel mai mare din Europa, conține resurse măsurate și indicate de 204 tone aur și peste 635.000 tone de cupru.

NOTĂ: – A.N.R.M. se organizează şi funcţionează ca organ de specialitate al administraţiei publice centrale, cu personalitate juridică, în subordinea Guvernului şi în coordonarea Primului-Ministru, printr-un consilier de stat.

Autor: Alexandra Cruceru

Sursa: Stiri pe surse