Analize și opinii

Gelu Vișan, previziuni politice: ”Războiul din 2019”

Anul 2019 este an electoral, cu duble alegeri, europarlamentare și prezidențiale. Anul va fi marcat de încercarea Sistemului, Stat Paralel sau Noua Securitate de a se ranforsa după înfrângerile pe linie suferite în 2018. Singura șansă a Noii Securități de a-și reveni este încercarea de a-și impune din nou președintele, prin care, cu ajutorul lui Pahonțu și Hellvig, să controleze toată decizia politică, așa cum face și acum. Forța fostului meu amic , Lucian Pahonțu, nu constă în capacitatea lui de a conduce SPP, ci în influența covârșitoare pe care o are asupra Președintelui. Dar, despre el, altă dată.



Neosecuriștii sunt într-o dilemă: ori Iohannis, ori Cioloș, lui Victor Ponta i s-a spus să nu se bage, Maior vrea și el, Dâncu stă și el în așteptare, iar ultima soluție este un New Entry, care să rupă și din electoratul naționalist, care este din ce în ce mai numeros, dar nereprezentat în mod direct, să unească Haștagienii, dar și să obțină majoritatea de voturi în turul 2 al prezidențialelor.

Acțiunile lui Iohannis sunt previzibile, va face marcaj la PSD și la Liviu Dragnea, încercând să blocheze totul. Aici este o cheie, pe care PSD o are în mână deja: Suspendarea lui Iohannis, despre ale cărei urmări o să vorbim, și demiterea lui, în a doua instanță.

2019 reprezintă însă primul an de după  ’89 când Sistemul este în defensivă, nu în ofensivă. Într-un final, Liviu Dragnea și-a dat seama că cea mai bună armă de apărare este atacul. Denunțarea Protocoalelor, demiterea lui Kovesi, a lui Coldea, a lui Dumbravă, devoalarea ICCJ ca Direcție a Noii Securități, pierderea de către Sistem a CSM, Completurile de Cinci, toate au Slăbit Noua Securitate. Lovitura cea mai puternică a dat-o însă Dragnea-Vâlcov-Dăncilă la finele lui 2018. Devoalarea Șefului cel Mare, aliatul de bază al Sistemului, dar și Pușculița lui: Corporațiile.

Corporațiile sunt Cauza, iar Sistemul este efectul. Pentru prima dată în treizeci de ani, niște Politicieni Români se îndreaptă asupra cauzei. Surpriza a fost atât de mare, încât politicienii și agenții Noii Securități au încasat lovitura în plină figură. Abia au apucat să țipe, că a și căzut năpraznic. Interesant este jocul lui Iohannis, caruia, după ce la început a încercat să blocheze Ordonanța, i s-a spus să se dea un pas în spate, știind că a pierdut meciul. O să vă explic imediat de ce.

Începutul lui 2019 va fi marcat de încercarea Sistemului, a Statului Paralel sau Noii Securități de a Proteja Furtul Corporațiilor, prin orice mijloc. Indiferent ce vor face, tot în defensivă sunt, pentru că tot de la începutul anului, Liviu Dragnea și Darius Vâlcov vor veni cu date și elemente concrete care vor arăta cum este Jefuită România de către Corporații și cum a fost transformată în Colonie.

În timp ce se vor strădui să salveze Corporațiile, neosecuriștii vor primi, la rândul lor, pe 16 Ianuarie, o Lovitură Teribilă: Protocoalele vor fi declarate ILEGALE, ceea ce înseamnă că Semnatarii lor au comis o Infracțiune: Cel puțin Abuz în Serviciu. 16 Ianuarie va fi data în care Sistemul va începe să se Prăbușească, pentru că toți capii lui sunt pasibili de Pușcărie. Devoalarea rolului pe care-l joacă Pahonțu, actualul șef al Sistemului, în Politică și în Statul Român, va completa dezastrul înfrângerii majore. În același timp, PSD-ul va continua să prezinte României proporțiile jafului, de mult peste o sută de miliarde de euro, al Corporațiilor; nemaiputând fi protejate de Sistem, acestea vor încerca să se apere singure, va fi momentul înfrângerii definitive a Sistemului: Momentul în care Corporațiile, disperate că șefii lor vor fi inculpați, vor cere să NEGOCIEZE cu Guvernul. In acel moment, practic rolul Sistemului, acela de apărare a Corporațiilor, nu mai este recunoscut, iar el se va prăbuși.

Câștigător din această încleștare va ieși Sistemul Politic în ansamblul său, Capitalul Românesc care are șansa să se nască, mai ales că unele dintre Corporații vor ieși de pe piața românească și se vor îndrepta către alte piețe cu forță de muncă ieftină, unde vor putea face ce au făcut în România și în alte țări, dar în mod special cetățenii români, care vor fi cunoscut Democrația reală după treizeci de ani.
Bineînțeles că Războiul va avea suișuri și coborâșuri, înfrângeri sau victorii parțiale: Sistemul va face totul să-l distrugă pe Dragnea, perceput ca și cel care a declanșat și conduce atacul: Vor încerca cu Strada, cu Dosare Penale, cu orice, doar pentru a-l neutraliza. Veți auzi lucruri neimaginabile care i se vor imputa.

Corporațiile știu însă un lucru, pe care Sistemul încă nu-l știe: Ceea ce se întâmplă este o Legitate Politică, la fel au pățit peste tot, la un moment dat; Iar acesta este Momentul României. Peste tot au tras de timp, au țipat s-au zvârcolit, dar, cu excepția țărilor care s-au întors la Dictatură, după ce au trecut prin Dictatura Instituțiilor de Forță, au pierdut. Știu foarte bine că anul acesta vor pierde bătălia și în România, A VENIT TIMPUL ISTORIC, singurul lucru care le râmâne de făcut este acela de a negocia cu Guvernul termenii noilor înțelegeri. Acela, așa cum am spus, este momentul în care nu vor mai avea nevoie de Sistem sau Noua Securitate și-l vor abandona, moment care va însemna Prăbușirea Statului Paralel.

Ce este interesant, este rolul pe care-l va juca UE: va fi rolul de mediator între Corporații și Guvern, în același timp însă, nu vor putea face prea mult, pentru că țările cu vechi democrații și economii de piață funcționale se confruntă cu aceeași presiune din partea cetățenilor lor, de a limita rolul Supranaționalelor în Politica țărilor respective. Războiul se va încheia la finele lui 2019, când președintele României va fi ales, nu numit. Dar să nu anticipăm…

Autor: Gelu Vișan

Sursa: Justițiarul