Analize și opinii

Franța nu-și permite încă patru ani în care deciziile cheie să fie luate la Berlin, iar Parisul să fie doar o portavoce

Duminică, francezii merg la vot pentru a-și alege președintele. După cei patru ani dezastruoși în care Fracois Hollande a reprezentat doar un yes-man pentru politica Germaniei în Uniunea Europeană, acum Franța poate spera la un președinte independent, care pune pe primul plan interesul național.

1493014319_alegeri

Lupta dintre Marine Le Pen și Emmanuel Macron este partea a treia din războiul de durată între establishmentul de tip stângist-progresist și conservatorism. Primul semnal a fost dat de Brexit, apoi a urmat victoria lui Donald Trump, acum sunt alegerile din Franța și apoi urmează cele din Germania.

Marine Le Pen: ”Franța va fi condusă de o femeie. De mine sau de Merkel!”

Declarația lui Le Pen vine să prezinte electoratului francez un adevăr de care mulți se temeau, dar de care erau vag conștienți. Hollande sau Macron sunt același tip de politician, fără anvergură, fără ideologie, fără personalitate. Macron la Palatul Elysee ar fi doar o reeditare a alegerilor din 2013, iar Franța s-a schimbat mult de atunci. Francezii au suferit pierderi grave la Paris, Nisa și Toulouse și s-au simțit abandonați de propriul guvern. Problemele  puse de terorism în Europa nu se rezolvă cu marșuri în memoria victimelor sau cu mesaje lacrimogene pe Facebook. Franța are nevoie de un lider care să înțeleagă schimbările geopolitice și care să combată motivele, nu doar consecințele terorismului.

Ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană deschide lupta Franța – Germania fără a avea un arbitru de anvergură. Dacă  Franța nu înțelege acest lucru acum, Uniunea Europeană devine Al Treilea Reich cu acte-n regulă și capitala la Berlin.

Macron – Merkel – Hillary Clinton ar fi fost dream-team-ul pe care establishmentul îl pregătea lumii pentru 2016-2020

Clinton a pierdut în SUA, Marea Britanie a ieșit din Uniunea Europeană, Marine Le Pen este în turul doi la alegerile din Franța și nici Merkel nu se simte prea bine la ea acasă. Socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg și totuși ei folosesc aceleași tactici. Fiecare sondaj apărut în presă despre alegerile din Franța ne spune că Macron câștigă cu peste 60%. De multe ori suntem tentați să credem sondajele, dar după experiența Brexit și experiența Trump, cred că e mai bine să mergem încet cu sociologia pe scări.

Este greu de spus dacă Marine Le Pen are șanse mari duminică dar este clar că ea este acum singura șansă a Franței. Trump, Brexitul și eventual Le Pen nu vor produce schimbări majore care să fie resimțite la nivel individual prea rapid, dar ei reprezintă schimbarea. Establishmentul actual a dat greș, o schimbare este necesară, iar Franța are șansa pilonul numărul 3. Indiferent de rezultatele de la Paris, luni dimineață dăm legătura la Berlin pentru că lupta continuă.

Autor: Alexandru David

 

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Haideti sa nu ne mai ascundem dupa cires, si sa recunoastem cu obiectivitate faptul ca establishmentul actual la nivel mondial, de inspiratie globala…a dat gres, dovada dezechilibrul instalat la niv mondial, tensiunile escaladate, dezamagirea oamenilor, starea de butoi cu pulbere. Pres E dinte independent in context?! Hmmm…. Daca INTENTIA GRUPULUI de sorginte GLOBALISTA a dat rezultate?! Efectele se vad cu ochiul liber. Se simt, respira, sunt vii!
    Marine vs Emmanuel
    Unii cercetatori in domeniu sustin teoria potrivit careia IISUS avea numele adevarat Emanuel, adica E MANU EL, iar Manu era “zeul Soare” suprem al dacilor. Evreii il au pe Yahvre si, ce evrei si-ar fi pus copilului numele unui zeu din alt neam ?! !!!
    Numele candidatului in speta contine doi de “m”…mmm…un personaj interesant, abil, instruit, indragit de Brigitte, sustinut de magnati pe linia George Soros, recunoscut ca fiind unul dintre fondatorii curentului globalist, de notorietate fiind tranzactiile, speculatiile, interventiile, strategiile, tacticile domniei sale pe care insusi le-a mediatizat, asumat, implementat. E de bine?! E de rau?! E-n regula, normal, natural… prin lume?! Nimic nou sub Soare.
    Personal ii apreciez pe amandoi, insa, daca as fi in Franta, tinand cont de contextul geopolitic actual care impune, cere, implora, SCHIMBARE, as vota cu…Marine. Vive la France si vive o lume intreaga!

  • Cu siguranta ca, Oculta(si Bilderbergii ei), de data asta si-au facut bine temele, in sensul ca va castiga Pestele Macrou, ceea ce nu e chiar un lucru rau. Caci o sa vedeti ca, dupa aproximativ 6 luni de aplicare a programului sau, “En Marche !”, prin care le va suprima mai toate libertatile francezilor, le va reduce aproape total suveranitatea in favoarea UE si le va mari birurile(ca deh, astea sunt dorintele Ocultei), acestia se vor revolta, iesind masiv in strada impotriva lui si spunandu-i “Mars de-aici”, iar Frontul Național al lui Marine Le Pen va ajunge in jur de 50%, devenind principalul partid, respectiv principalul candidat la viitoarea Presidentie a Frantei! Asta, daca mai apuca Pestele Macrou sa-si termine mandatul!