Analize și opinii

Fostul şef al SPP, generalul Dumitru Iliescu: ”Iohannis, Constituția și Moș Teacă”

Am vazut declaratia facuta ieri de catre Augustin Zegrean pentru Mediafax.ro, in cadrul careia afirma ca refuzul Presedintelui Iohannis de a numi cei doi ministrii propusi de Primul-Ministru Viorica Dancila in urma deciziei Aliantei PSD-ALDE, este perfect constitutionala si ca tradatorul de la Cotroceni poate sa refuze de cate ori vrea, fara sa motiveze, odata cu refuzul, ca poate sa o faca si la Pastele Cailor.



Alooo, domnul Zegrean, dumneata gandesti ceea ce spui, sau esti inca sub influenta bahica a Revelionului? Stiu ca nu consuma alcool in exces foarte des si raman surprins de declaratiile a la Mos Teaca ale judecatorului constitutional. Cum sa motiveze cand vor muschii lui? Trebuie sa motiveze refuzul atunci cand il face!

Presedintele nu-i nici instanta de judecata, nici curte constitutionala ca sa motiveze ulterior o decizie sau o hotarare. El poate refuza doar pe motiv de legalitate, nu si de oportunitate, iar cand refuza trebuie sa spuna ce prevederi legale se incalca. Oportunitatea o stabilesc Primul-Ministru si Alianta de guvernare, care au fost abilitati de catre electorat sa guverneze tara, si care raspund in fata acestuia cum o fac! Atunci de ce mai avem alegeri parlamentare daca Presedintele numeste ministrii dupa bunul lui plac? Hai sa nu mai facem alegeri, sa nu mai irosim atatea fonduri din banii nostri si sa il lasam pe Presedinte sa decida pe cine numeste in guvern! Pacat, ati fost si Presedintele Curtii Constitutionale si veniti cu asemenea aberatii! Constitutia se citeste si se aplica atat in litera, cat si in spiritul ei. Oportunitatea o stabilesc cei care au castigat alegerile parlamentare si sunt indrituiti sa guverneze tara, deciziile lor de oportunitate fiind supuse controlului electoratului in mod direct cu ocazia alegerilor sau mijlocit prin intermediul Parlamentului cu ocazia acordarii votului de incredere, al motiunilor de cenzura si a motiunilor simple!

Presedintele exercita doar un control de legalitate si are dreptul sa refuze doar daca cei propusi sa fie numiti in functiile guvernamentale nu indeplinesc criteriile legale, altfel presedintele se substituie celor care au fost mandatati de alegatori sa asigure guvernarea tarii. Asa se procedeaza intr-un stat democratic. Stim cu totii ca ocupantul fotoliului de la Cotroceni, are inclinatii dictatoriale, consecinta a educatiei si apartenentei sale la grupari naziste, dar nu intelegem cum o persoana care se considera specialist de prim rang in drept constitutional, mai mult chiar a condus instanta constitutionala o perioada semnificativa de timp, poate sa priveasca atat de obtuz raporturile constitutionale intre cei care sunt abilitati sa asigure buna functionare a statului, o buna guvernare a tarii. Asteptam o ERATA, doar sunteti obisnuit sa o faceti…!!!

Onorata conducere a Aliantei PSD-ALDE, liderii marcanti ai acesteia, parlamentari ai puterii, nu vi se pare ca dati dovada de o impotenta crasa decizionala si actionala, lasandu-l pe cel care a tradat de mult Romania, promovand interesele celor care il dirijeaza din exterior in detrimentul celor ale poporului nostru, sa suspende aplicarea Constitutiei, sa o interpreteze dupa bunul plac, si cum capacitatea sa intelectuala este asa de precara, nu o face niciodata in litera si spiritul ei, sa va umileasca in ultimul grad, umilindu-i si pe cei care v-au ales?

Domnilor Dragnea si Tariceanu, dati-ne un motiv serios sa nu regretam ca v-am acordat atata incredere! Sunteti obligati de Constitutie sa sanctionati derapajele majore constitutionale ale iresponsabilului de la Cotroceni, sa luati masurile necesare pentru intrarea in cadrul legal necesar unei democratii autentice. Ne miram ca ne sunt arestati in mod abuziv, illegal, medicii, specialistii de prim rang in diverse domenii, oamenii de afaceri, chiar politicienii, ca nu avem magistrati care sa imparta dreptatea, ci multi dintre ei “calai” ai drepturilor si libertatilor noastre fundamentale, aflati sub controlul structurilor de informatii, atata timp cat cel care este pus sa vegheze la buna functionsre a autoritatilor publice si la respectarea legii fundamentale, incalca in mod grosolan toate normele legale pe care trebuie sa le aplice. Scuzati! Aveti dreptate! Avem serioase “motive” sa va votam in continuare, doar ati rezolvat in cei trei ani de cand sunteti la putere punerea de acord a deciziilor Curtii Constitutionale cu prevederile legislatiei penale si de procedura penala, ati promulgat Legea raspunderii magistratilor, ca sa se restranga posibilitatea abuzurilor acestora in raport cu cetatenii, prin privarea ilegala de libertate si nu numai, ati dat amnistia si gratierea, ca cei privati de libertate in mod ilegal sa mearga la familiile lor, ati luat masuri ca oamenii de afaceri romani carora li s-au luat cu japca afacerile si au fost date multinationalelor, sa poata reveni pe piata noastra, s.a.m.d. Nu imi imaginam niciodata ca o sa va “tineti” de promisiunile facute in campania electorala si o sa “realizati” toate lucrurile importante, mentionate anterior…Nu-i asa, domnilor Dragnea si Taricesanu, ca avem motive serioase sa va votam in continuare, mai ales ca nu va lasati deloc calcati in picioare, iar odata cu voi si demnitatea noastra, de catre cel care reprezinta cel mai mare blestem al Romaniei democratice, sau dimpotriva…???
Spuneti-ne dumneavoastra cum stau lucrurile pentru ca aveti o imensa credibilitate….!!!

Autor: Dumitru Iliescu

Sursa: Dumitru Iliescu Facebook

Despre autor

contribuitor

Adauga comentariu

Adauga un comentariu