Analize și opinii

Fostul şef al SPP, generalul Dumitru Iliescu: ”Firea nu fi rea! Subteranele atacului împotriva lui Dragnea”

Este adevarat! Domnul Dragnea a facut multe greseli: i se pot imputa atat o maniera defecuoasa de conducere a partidului, dar si o complicitate, pana nu demult, cu cei, din structurile de forta. Poate, de asemenea, sa fie suspectat de sustinerea unor cercuri de interese economice, din interior dar si din exterior, de distribuirea discretionara a fondurilor catre judete si obiective, pe criterii ce tin de interesul personal.



Cea mai mare greseala, insa, care il si trage in jos pe liderul PSD, este faptul ca i-a permis nespus de mult Presedintelui Iohannis sa incalce in mod repetat Constitutia. Blocajul si boicotul permanent folosite constant asupra Guvernului, cu scopul foarte clar de a-l impiedica sa aplice programul de guvernare si lipsa de fermitate in limitarea si pedepsirea acestor incalcari, m-au determinat ca intr-o postare anterioara sa-i recomand domnului Dragnea sa faca un pas in spate si sa lase la conducerea partidului o persoana care sa aiba determinarea de a aduce lucrurile in albia lor firesca.

Daca doamna Firea iesea public, in acele conditii, cand mai multe persoane din conducerea partidului doreau o noua abordare vis-à-vis de liderul lor, si cerea retragerea acestuia, cu siguranta eram unul dintre sustinatorii ei. Stiti ce a facut atunci doamna Pandele? A iesit, dar nu impotriva lui Dragnea, ci a celor care si-au permis sa il acuze, sa il critice pe acesta. De ce a procedat asa? Cei care nu cunosc subteranele afacerii Firea-Pandele, pot fi usor manipulati, dar nu si eu si multe alte persoane care cunoastem foarte bine despre ce este vorba. Nu va puneti intrebarea de ce procurorii nu s-au sesizat din oficiu la acuzatiile foarte grave aparute in mass-media privind modul fraudulos in care sute de hectare din Ilfov au trecut in proprietatea unor apropiati ai familiei Pandele, primirea de comisioane substantiale pentru obtinerea de catre terte persoane a unor contracte banoase cu primariile conduse de sotii Florin si Gabi, plasarea in functii publice cheie a celor din clanul Pandele, si multe altele? Au fost derulate unele operatiuni, dar acestea nu au avut scopul de a-i aduce in fata Justitiei pe cei doi, ci acela de a-i fideliza si la nevoie de a-i santaja. Nu se produceau astfel lucrurile daca nu erau protejati. Cine i-a protejat, cine i-a sustinut atat de puternic si de ce?

Daca aruncam o privire asupra cercului de prieteni si de colaboratori, vom intelege cine, si de ce a facut-o. Una dintre aceste persoane este Gabriel Oprea, prieten foarte apropiat al sotilor Pandele, pana la un moment dat, care l-a si adus pe Florin in partidul sau. Liderul UNPR, acuzat de multe ori in media de afaceri dubioase cu terenuri in Ilfov impreuna cu Pandele, i-a facilitat acestuia realizarea unor legaturi puternice cu cei din conducerea SRI si nu numai. Unii spun ca domnul Pandele avea de mult timp legaturi cu o structura intelligence a tarii, dar conexiunile lui erau pana in acel moment la un nivel inferior. Domnul Dragnea ne poate spune daca atunci cand a desemnat-o sa candideze pe doamna Firea, a avut si recomandari din partea unor persoane bine pozitionate in conducerea structurilor de forta. Din informatiile care mi-au parvenit rezulta ca asa s-a intamplat. Va dati seama ca aceste demersuri nu s-au facut gratuit. Ele asigurau accesul acestora la bugetele imense ale Institutiilor pentru care candidau, dar si la terenurile peste care vataf era don Pandele. Nici Liviu Dragnea nu era lipsit de atentia celor din condurerea structurilor de forta. Dosarele de la DNA si condamnarea deja definitiva cu suspendare le dadea garantia ca acesta va juca pe culoarul stabilit de ei. In acel moment doamna Pandele a primit “sugestia” sa se pozitioneze alaturi de Domnul Dragnea, in cadrul confruntarilor din interiorul partidului, pentru a-si mentine statutul, imaginea foarte buna si intarirea pozitiei in cadrul formatiunii politice din care face parte. Nu a iesit atunci la atac pentru ca sefii ei credeau intr-o revenire a lui Dragnea la atitudinea anterioara, revenire determinata in primul rand de situatia juridica a acestuia in urma unei noi negocieri a conditiilor in care se putea colabora. Dupa modelul lui Eltin in relatia cu Gorbaciov pe timpul puciului, doamna Firea i-a luat apararea lui Dragnea, intarindu-si pozitia in partid si castigand un plus de simpatie, de imagine in randul poporului PSD. Dar domnul Dragnea nu a fost predictibil. A actionat total opus decat se asteptau cei dispusi sa-l tina sub control, eliberandu-se de acestia si facand demersuri substantiale pentru diminuarea influentei lor in viata politica, in media, justitie si economie. A inceput sa reprezinte un adevarat pericol pentru ei, pericol care afecteaza interesele lor vitale si ale sefilor din afara, incepand cu adoptarea Legilor Justitiei, culminand cu votarea Legii offshore in varianta Dragnea si continuand cu Legea terenurilor agricole, lege prin care se limiteaza vanzarea terenurilor catre straini, Legile Sigurantei Nationale, alaturi de demararea proiectelor pentru reteaua de autostrazi si altor obiective strategice, puternic contestate si blocate de partenerii nostri externi.

Perspectiva pierderii a zeci de miliarde de dolari, care vor intra in bugetul Romaniei, in urma exploatarii resurselor noastre energetice din Marea Neagra, nesiguranta preluarii controlului asupra unor obiective economice, strategice printre care Portul Constanta, AeroportuI International Otopeni, Hidroelectrica, exploatarea zacamintelor de metale pretioase, dar si a unor elemente foarte rare, utile si cautate din Tabelul lui Mendeleev precum si multe altele, care reprezinta alte sute de miliarde de dolari, i-au determinat pe partenerii nostri externi sa treaca la actiuni deschise impotriva liderului PSD si Guvernului sustinut de acesta. Dragnea a primit rapid o noua condamnare intr-un dosar construit in graba de SRI si preluat si promovat urgent de DNA. Guvernul a fost pus in fata unor mitinguri in care i se cerea demisia, la inceput pasnice, dar pe masura ce si-au dar seama de ineficienta lor, s-au transformat in violente. Situatia este atat de defavorabila celor din exterior, care isi vad diminuate profiturile cu zeci si sute de miliarde de dolari, incat i-a determinat pe acestia sa treaca la etapa urmatoare a planului de demolare a Guvernului si de scoatere a lui Dragnea de la conducerea principalului partid al tarii si inlocuirea sa cu o persoana favorabila protejarii intereselor lor.

Iesirea doamnei Firea la atac impotriva domnului Dragnea si a persoanelor apropiate acestuia din conducerea partidului, coincide cu declansarea celei dea doua etape a planului mentionat anterior. Va dati seama cat de mult ii arde pe partenerii nostri externi daca au scos la vedere toate conservele si le-au trimis la atac, riscand serios pozitiile acestora si asumandu-si falimentul lor politic in caz de esec? Daca ma itrebati care va fi deznodamantul, va spun sincer ca nu stiu. Cunosc insa de ce sunt in stare si faptul ca sunt dispusi sa finanteze cu sute de milioane de dolari actiunile, unele foarte violente, impotriva Guvernului si Aliantei PSD-ALDE, sunt dispusi sa aloce multe milioane de euro pantru dislocarea unor parlamentari din tabara actualei puteri si construirea unei noi majoritati parlamentare, crearea masei critice in PSD, inclusiv prin ruperea unor structuri teritoriale, care sa conduca la schimbarea actualei conduceri a formatiunii politice. Nu vor face economie de fonduri nici pentru atagerea mass-mediei in aceste actiuni pentru sporirea eficientei actiunilor manipulatoare, dar si a celor din structurile de forta, din Campul Tactic in Justitie, pe care deja ii pastoresc. Prefera sa piarda cateva sute de milioane, decat zeci si sute de miliarde de dolari. Oricate bube ar avea domnul Dragnea, desi pana acum conducatorii Statului Paralel, cu toate parghiile pe care le detin, nu au reusit sa il acuze decat de lucruri marunte, chiar hilare, si care pun serios sub semnul intrebarii acuzatiile sifonate in media, eu ma plasez pe aceeasi parte a baricadei cu acesta, pentru faptul ca el este in momentul de fata singurul care lupta pentru protejarea intereselor noastre nstionale, a drepturilor si libertatilor cetatenilor romani. La fel va propun sa faceti si dumneavoastra, doar asa ne putem apara avutia nationa si drepturile noastre legitime. Doamna Firea daca era bine intentionata nu proceda in modul in care a procedat. Nu prelua si promova, in fata opiniei publice, acuzele formulate de Presedintele Iohannis si de ceilalti adversari politici, acuzatori interni si externi.

Doamna Firea( va rog sa nu fiti rea asa cum va suna numele), poate ne spuneti si noua de ce peste noapte ati inceput sa-i atacati pe cei pe care pana mai ieri ii aparati cu inversunare, si ii considerati prietenii domniei-voastre??? V-a sosit cumva ordinul pe unitate??? Sunt multe intrebari pe care ni le punem. Poate ne lamuriti dumneavoastra… Puteti sa ii intrebati pe sefii pe care ii aveti, chiar pe domnul Iohannis, numai sa ne dati raspunsuri clare si sincere, asa cum nu faceti de obicei…!!!

Autor: Dumitru Iliescu

Sursa: Dumitru Iliescu

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu