Analize și opinii

Fostul şef al SPP, generalul Dumitru Iliescu: ”Bocetele de la SRI”

Astazi am vazut o declaratie a domnului general George Voinescu, adjunct al directorului SRI, despre faptul ca bugetul institutiei, diminuat de catre Parlament, ar duce la “diminuarea capacitatii operationale a Serviciului si ar pune in pericol Siguranta Nationala a Romaniei”.



Ca sa poata pune in aplicare sumedenia de mandate au angajat personal numeros, au investit in imobile si in tehnica necesara, si ce s-a obtinut in urma acestora? Cateva dosare penale instrumentate pe siguranta nationala, celelalte fara rezultat in acest domeniu, dar foarte necesare celor din Statul Paralel pentru a-si realiza interesele meschine, ilegale.

Am fost monitorizati perioade exagerat de mari, pe banii nostri, platind acest serviciu boiereste si dandu-i in acest mod posibilitatea sa se transforme in cea mai mare si primejdioasa amenintare la adresa securitatii nationale. De ce nimeni nu face o analiza a evolutiei Serviciului in ultimii 12 ani, sa comparam care erau dimensiunea si eficienta structurii in 2004, si cum arata acum. Ce pericole existau atunci, si ce pericole sunt acum, din aceeasi perspectiva, si in functie de acestea sa vedem daca Serviciul este bine dimensionat.

Sa ne uitam putin si la alte servicii similare din alte state, unde pericolele sunt mult mai mari ca la noi, si sa facem o dimensionare similara. Sunt convins ca in actuala formula bugetul este insuficient, dar exista masuri care sa duca la solutionarea acestei situatii si anume redimensionarea atributiilor si a efectivelor Serviciului, in asa fel incat el sa corespunda cerintelor si nevoilor actuale. Mai precis sa se ocupe de teroristi, de tradatori si de spioni si nu in ultimul rand sa puna la dispozitia decidentilor politici si administrativi informatiile necesare prevenirii si inlaturarii pericolelor privind Siguranta Nationala, punand pe primul plan apararea si respectarea drepturilor si libertatilor findamentale ale cetatenilor, drepturi pe care in ultimii 12 ani SRI le-a pus sub ghilotina, sub ciocanul pneumatic al abuzurilor, strivindu-le permanent.

Sa nu uitam, de asemenea, ca acest Serviciu se afla sub controlul Parlamentului, care ii stabileste competentele si il finanteaza in consecinta, una dintre parghiile de control fiind bugetul pe care i-l aloca in fiecare an. Stiu ca este dureros, mai ales pentru domnul Iohannis, ca nu mai dispuneti de atatea resurse si in cosecinta nu ii mai puteti da la fel de multe garantii ca o sa-l sprijiniti si de aceasta data sa castige alegerile pentru functia suprema in stat, dar trebuie sa se obisnuiasca cu ideea ca aveti bani doar pentru atributiile legale, nu si pentru alegeri, sau pentru construirea de dosare penale persoanelor nevinovate, dar incomode, precum si pentru participarea la realizarea actelor de procedura in cadrul acestor anchete, de altfel actvitate profund ilegala! Indubitabil Serviciul este o structura indispensabila existentei acestei tari si poporului ei, dar el trebuie asezat acolo unde ii este locul, sa fie condus de factorul politic, nu sa il conduca el, sa fie controlat de societatea civila, nu sa o controleze el! Am dreptate domnilor Iohannis si Hellvig,.. mai bine zis domnule Hellvig, ca domnul Iohannis pana citeste, pana intelege, si pana raspunde i se termina mandatul!!!

PS. Apropo de construirea de dosare si de implicarea SRI in derularea anchetelor, poate ne spun si noua onoratii nostri magistrati cand incep anchetarea celor din SRI, ma refer in special la domnii Coldea, Maior, Dumbrava si acolitii lor, vinovati de incalcarea grava si flagranta a prevederilor legale. Nu doresc sa diminuez vina colosala si activitatea infractionala deosebita a doamnei Kovesi si a colaboratorilor sai, dar nu trebuie sa uitam ca acestia au fost niste unelte ale celor din conducerea SRI, si nu numai, care le-au organizat si coordonat actiunile ilegale! Care de fapt au dat comenzile prin care oameni nevinovati au fost monitorizati complex, urmariti, filmati, inregistrati si incatusati. Pana vom primi un raspuns din partea onorabilor nostri magistrati voi aborda aceasta problematica, mai pe larg, intr-o postare viitoare!!!

Autor: Dumitru Iliescu

Sursa: Dumitru Iliescu Facebook

Despre autor

contribuitor

comentariu

Adauga un comentariu

  • In spiritul principiului constitutional, universal valabil, conform caruia “Nimeni nu este mai presus de lege”, sub beneficiul oferit de prezumtia de nevinovatie, tinand cont de consecintele intruziunii in context hibrid, domnii mai sus mentionati, respectiv Coldea, Maior, Dumbrava % GRUPUL ORGANIZAT, sunt rugati sa se prezinte in fata instantei, din oficiu daca nu-i citeaza nimeni, cu placa pregatita “nici nu confirm, nici nu infirm”. Din principiu, constiinta, bun-simt, de dragul CAZULUI SCOALA. S-au prezentat la audieri presedinti de tara, sotia presedintelui in functie… jurisprudenta arata ca legea face prudenta.