Analize și opinii Cultură și Familie

Fost ministru al Justiției dezvăluie: ”Ambasadorul Olandei și ambasadorul SUA, Mark Gitenstein, au pus presiune pe Ministerul Justiției pentru numirea Laurei Codruța Kovesi!”

Fostul ministru al Justiției, Titus Corlățean, care a deținut această funcție din mai până în august 2012, susține că a fost ministru într-o perioadă foarte agitată din punct de vedere politic și recunoaște că în perioada respetivă anumiți ”ambasadori cu greutate” veneau la Ministerul Justiției pentru a insista pentru numiri ale unor persoane în funcții importante.



”Au venit mulți ambasadori cu greutate, acum pot să spun că a trecut timpul, care au insistat foarte mult pentru numirea anumitor persoane. Unii dintre ambasadori au trecut cu mult dincolo de limitele normale unor astfel de întâlniri și pot spune chiar că au încălcat suveranitatea unui alt stat”, a declarat Titus Corlățean, în fața Comisiei SIPA.

Titus Corlățean a continuat și a explicat că în 2012, în perioada în care se terminau mandatele procurorilor șefi și trebuiau făcute alte numiri, ambasadorul Olandei și ambasadorul SUA, Mark Gitenstein, au venit la Ministerul Justiției și au pus presiune pentru numirea Laurei Codruța Kovesi.

”Domnul Gitenstein a solicitat în mod repetat și nominal această numire. Fiind amândoi diplomați știu când se trece o anumită linie, iar în acest caz linia a fost trecută (…) Eu i-am explicat domnului ambasador în repetate rânduri că noi dorim o procedură de selecție transparentă, la care să participe mai mulți procurori cu calificați”, a spus Corlățean.

Fostul ministru susține că a fost sunat în legătură cu acest subiect inclusiv de fostul președinte Traian Băsescu. De la Cotroceni s-a sunat pe numărul aghiotantului lui Corlățean și ministrul a fost invitat insistent la o discuție la Cotroceni. Pentru că a refuzat, fostul președinte a încercat să-i explice care ar fi procedura ideală pentru numirea procurorilor.

Autor: Lucian Negrea

Sursa: Stiri pe surse

Despre autor

contribuitor

comentariu

Adauga un comentariu

  • Pai, d-asta suntem cea mai infecta Colonie a tripletei SUA-UE-Israel: slugoii din interior, carora le spunem conducatori, conteaza doar cu furturile, hotiile si tradarile, iar ambasadorii staini, cu cunducerea efectiva a Coloniei, in folosul papusarilor externi! ASTA I SE INTAMPLA UNUI STAT, CAND O MAFIE DE LA CONDUCEREA LUI, CEDEAZA DELIBERAT TOATE PARGHIILE ACESTUIA : IN DOMENIUL APARARII , POLITICA EXTERNA , FINANTE, ECONOMIE SI RESURSE NATURALE, IN IDEEA CA VOR FI LASATI SI PROTEJATI DE CATRE FORTE EXTERNE IMPORTANTE, SA-SI IA SPAGA “CEA DE TOATE ZILELE”, CARE ESTE PT EI, CA AERUL PE CARE-L RESPIRA!