Analize și opinii

Florian Coldea, general la 37 de ani: cariera fulminantă a unui individ mediocru

Povestea unui pui de cuc și a aripii sale ocrotitoare…

florian-coldea-465x390

Deci, merge la cel mai prost liceu de proști din Arad, Liceul Industrial nr. 11, la seral, ca toți tonții. Intră la Institutul Politehnic din Timișoara și ajunge repetent încă din primul an de facultate.

O rudă a mamei sale, generalul Dan Gheorghe îl ia sub aripa sa ocrotitoare pe Bulă repetentul. Repetentul, cu toată aripa generalului, devine repetent a doua oară, la examenul de licență de la Academiei Naționale de Informații, în 1995. Este trimis la subofițeri și în 1996 „aripa ocrotitoare” reușește să-l salte peste gard, la al doilea examen.

Apoi urmează o carieră fulgerătoare, pentru un absolvent de seral la industrial și dublu repetent:

– locotenent-colonel în 2005 (34 de ani)

– colonel în 2006 (35 de ani)

– general de brigadă în 2008 (37 de ani)

– general-maior în 2012 (41 de ani)

– general-locotenent în 2014 (43 de ani)

Să vedem acum cine era „aripa ocrotitoare”, neamul mămucăi, unchiulețul Dan Gheorghe.

Cadru la SMB, Securitatea Municipiului Bucureşti, cea mai a dracu’ și mai politizată stuctură a Secu.

În 1989, adjunct la USLA, se află în fața sediului CC, când are loc discursul fatidic al lui Ceaușescu. Iulian Vad deschide cu cheia sa specială ușa sediului CC, pentru ca „masele” să pătrundă și să-l linșeze pe Ceașcă la fața locului, după cum era planul stabilit cu Ambasada Sovietică. „Masele” bine organizate, vreo două sute de bărbați solizi și bine antrenați, sunt lăsate să intre și dirijate în sediul CC de Dan Gheorghe. O nepotrivire de scenarii între Iulian Vlad și Stănculescu a făcut ca ținta Ceașcă să scape de linșarea la fața locului, de către grupul bine organizat și musculos, familia Ceaușescu fiind ciuruită ceva mai târziu, la Târgoviște, de către conspiratorii moscoviți repliați rapid pe planul B.

Dan Gheorghe este trimis ulterior de Măgureanu la „specializare” în URSS, respectiv Republica Moldova, unde șef al KGB-ului local era nici mai mult nici mai puțin decât Tudor Botnaru, fost cadru al KGB la București, ce a executat în 1990 dispoziţia Moscovei de a transfera arhiva KGB a RSS Moldoveneşti de la Chişinău la Tiraspol, solicitând și ajutorul lui Măgureanu, care i-a întins o mână frățească, respectiv pe Dan Gheorghe. În perioada în care arhiva a fost mutate, Botnaru conducea KGB-ul moldovenesc ca membru al guvernului lui Mircea Druc, iar Moldova făcea încă parte din URSS.

Remarcabilă colaborarea frăţească care a existat între securiştii și kaghebiști, cu toții de fapt, de pe amândouă malurile Prutului pentru atingerea obiectivului comun: distrugerea arhivelor KGB din Basarabia.

Dan Gheorghe este mai apoi avansat, este numit comandant al Brigăzii Antiteroriste din SRI, apoi, în 1992, a trecut la SIE, fiind avansat la gradul de general de brigadă de Ion Iliescu. În toamna lui 1993, Dan Gheorghe ajunge şeful UM 0215, Poliția Politică reinventată de Voican Voiculescu, în ianuarie 1990. Până în martie 1997 conduce infama doi și un sfert, după care în 2001 este reactivat în SRI, pe post de consilier al directorului SRI Radu Timofte, sluga lui Vântu KGB.

În 2003, este numit director adjunct al serviciului secret al Ministerului Justiţiei – (SIPA), gheara lui Ilici între magistrați. În 2005, fondează Niro Grup, fațada de contact a Clanurilor țigănești cu securiștii și mai ales cu securiștii chinezi, devenind directorul general al SC NIRO ’95 IMPEX SA, puntea de legătură cu Ambasada Chinei.

Crapă în Israel, ca toată lumea bună.

Legăturile lui Coldea cu țigănoii, – vezi Cocoș, Udrea, Niro, Oprea, colegul lui Niro la Casa Româno-Chineză, sunt mai ușor de înțeles acuma, nu?

Cât despre episodul Dan Gheorghe – decembrie ’89, plus stagiul său în URSS, imediat după, plus activitatea sa susținută alături de vectori ai KGB, este liber fiecare să se gândească la inferențele dintre elementele trecutului „aripii ocrotitoare” și ascensiunea fulgerătoare a unui dublu repetent provenit de la seralul unui liceu industrial amărât.

Evident, pe lângă unchiul binefăcător au mai existat și alți susținători, mai puțin cunoscuți, Zamfiri, Bidireci, Ștefănuți, dar din aceeași generație de virusați cu mult înainte de ’89, momentul când toată agentura a ieșit din conservare și a prins aripi…

În cariera sa ascensională a existat un moment semnificativ, când a scăpat de demitere datorită unui foarte mare lover al românilor, Verestoy Attila, și un alt lover foarte mare al țiganilor, șeful mafiei personale a lui Adrian Năstase, ospătarul-izmănar-general Gabi Oprea.

În 2007, de inteligent ce era, repetentul a lăsat să-i scape niște bilețele despre judecători ai Curtii Constituționale, ce au ajuns la liderul PSD, Mircea Geoana, prostănacul total, care le-a prezentat public, susținând că SRI face poliție politică la comanda lui Traian Basescu. Urma ca figuranta Comisie SRI să-l radă pe ascensionalul dublu repetent.

Cum spuneam, ungurul și țiganul l-au făcut scăpat pe Coldea, iar cariera sa a putut să-și urmeze traseul stabilit…

Cred că nu mai este nevoie să fac desene, scheme și să adaug alte explicații, cu privire la conserva lansată pe culoar de niște adevărați șmecheri –  din păcate, șemecheria lor aparținea altora… evident! Dacă conserva li s-a împuțit, a fost aruncată la gunoi. Să vedem, acum, ce altă conservă ne-au mai pregătit, tot așa, cu vreo carieră ascensională fulgerătoare.

Există o pasăre simpatică foc: cucul, dar cu practici de infiltrare dintre cele mai cinice – își plasează ouăle în cuiburile altor păsări, puiul de cuc eclozează mai devreme și aruncă din cuib toate celelelate ouă, și astfel crește și iar crește până își termină și părinții de împrumut, vlăguiți de hrănirea unui păsăroi lacom și șmecher, ce se pretinde puiul lor, dar, de fapt, este ucigașul progeniturilor lor. Se poate spune că cucul este maestrul infiltrării și al intoxicării operative din lumea zburătoarelor.

Epilog, dixit puiul de cuc: „Pe durata mandatului meu de 12 ani, România a fost o ţară sigură, stabilă şi a fost cu succes apărată de riscurile şi ameninţările de securitate cu care s-a confruntat permanent.”

Așa de bine a fost apărată că acum SRI-ul e șvaițer, decredibilizat total și măcinat de practicile instituite chiar de Coldea, iar rețeaua sa de pui de cuci încă lucrează în interior, factorii străini au pus gheara pe tot, au tocat și dus la fier vechi cam tot ce mai conta in industria românească, s-au mătrășit pământurile, subsolul, pădurile, au înflorit mafiile țigănești și evreiești conectate la servicii, personaje jegoase de teapa lui Ghiță au ajuns mari mahări, cu banii de la SRI la pușculiță, Moldova a ajuns cu totul pe mâna rușilor, după desființarea subdiviziunii ce urma siajul fostei unități anti-KGB 0110, și în general totul a fost un succes generalizat… pentru CEILALȚI. Și, în loc să fie anchetat și martelat, repetentul primește acuma ditai pensioara babană, și roade la căldurică oasele puse deoparte, de la cucii barosănei care l-au crescut și l-au purtat pe aripa lor ocrotitoare, întreaga viață.

Autor: George Roncea

Sursa: Justitiarul.ro

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Dupa fapte, ar merita trimisi in fata plutonului de executie!

    Dumnezeu intarzie cu rasplata, prefacandu-se adesea ca nu vede, acordandu-ne in acest fel, tuturor, ragaz pt indreptare, restabilirea ordinii drepte. Cand se dezlantuie cerurile si se cutremura pamantul, apoi sa stim ca nu mai indura…

  • acest tradator trebuia urgent degradat la soldat neinstruit , confiscata averea si bagat la puscarie cu munca silnica pe viata , ca si asa avem mai multi generali decat soldati , la fel ca si politicieni mai multi decat munctori calificati !!! oare unde vom ajunge !!???

  • asa, si…?! noi, poporu’, in absenta informatiilor, alea de TOP SECRET, in mod evident tainuite la vremurile tulburi pe care le parcurgem acum si dintotdeauna, CASA NOSTRA, nemuritorul film cu tot alti actori, autori, artiste, racolati, recrutati dupa chipul si asemnarea …regizorului alias cucului, care “canta bata-l vina, de rasuna Bucovina…”; pai noi, poporul, ne-am executat conducatorii?! pe Ion Antonescu, in istoria mai recenta, pe Ceausescu…..hmmmmmmm?! noi, i-am taiat capul lui Mihai Viteazul?! noi l-am rastignit pe Iisus?!…..si, daca nu noi, atunci cine?!….”agenturile straine!”, vb fostului nostru conducator, Dumnezeu sa-l ierte si pe el si pe noi, ca nu STIM ce-am facut! Oare…”nemo censetur ignorarae Legeeeee?!”
    Primim raspunsuri, intrebandu-ne propria CON STIINTA, intr-un dialog de-o sfanta si binecuvantata clipa. Cu ce-am venit pe lumea aceasta, ce-am dobandit pana in prezent, incotro ne indreptam, ce mai avem de pierdut…dar, de castigat?! Pace, eliberare, impacare, regasirea de sine…in acelasi gand bun!Pui de cuci, de lupi, de acvile si de ce mai doriti…