Analize și opinii

Fețele lui Klaus Iohannis

Au mai terminat destule promoții de la Institutul Național al Magistraturii și președintele Klaus Iohannis fie n-a participat, fie n-a zis nimic. Ce s-o fi întîmplat acum, că președintele României a dat fuga în fața viitorilor magistrați?



Nu cumva sclipitoarele minți care îl înconjoară și care sunt responsabile de multe dintre chiflele președintelui i-au zis: ar fi bine să ieșiți cu acest prilej și să mai clarificați lucrurile? Clarificat în sensul de a lua apărarea DNA-ului. De bună seamă că toate criticile la adresa DNA sunt înțelese la Cotroceni ca atacuri la adresa instituției și, implicit, a justiției. În mintea unora, dezvăluirile abuzurilor petrecute la Ploiești sunt și atacuri la statul de drept și la minunata operă de civilizare din România, numită și campania anticorupție condusă de Laura Codruța Kovesi.

Ce a spus memorabil președintele Klaus Iohannis cu acest prilej? Iată propoziția-cheie, expresia judecății sale, cea care l-a mînat în fața absolvenților și a poporului pentru a repeta felul în care este perceput scandalul de la Ploiești: „Învestirea dumneavoastră în funcție survine într-un moment în care activitatea de justiție e pusă public la îndoială tocmai de acele persoane chemate să răspundă în fața legii. Această tentativă nu trebuie să vă abată de la principiile constituționale ale egalității și imparțialității. Sunteți în prima linie a apărării principiilor fundamentale pe care se consolidează orice stat de drept autentic“.

Bieții absolvenți ai INM, în loc să termine într-un an ploios și cald, au încheiat studiile și intră în pîine într-un moment în care „activitatea de justiție este pusă public la îndoială tocmai de acele persoane chemate să răspundă în fața legii“. Incredibil! După gîndirea sasului, niște penali, la un pas de a fi condamnați sau pedepsiți, comit obrăznicia de a vorbi despre abuzurile comise de procurorii și polițiștii din Ploiești. Cum își permit așa ceva, nesimțiții dracului?! Să tacă, să fie condamnați cu orice fel de probe pentru a asigura liniștea justiției, a procurorilor, a magistraților și a anticorupției. Și după ce ajung după gratii să-i scrie scrisori Excelenței Sale și să-și caute dreptatea deja zăbrelită.

Insistența cu care Klaus Iohannis revine cu acuzele la adresa celor care au dat în vileag abuzurile ne arată că părerea sa este de neclintit. Sunt corupți, să crape, indiferent cu ce motopompă au fost umflați. Nu contează cum au fost făcute dosarele, nu contează falsitatea probelor, nu contează cine profită din condamnarea lor forțată. Contează numai pedeapsa. Și ideea de anticorupție cu orice preț.

Culmea ironiei! Exact în ziua în care Klaus Iohannis își continua judecățile de tip beton armat în fața promoției de absolvenți ai INM, la redacția Cotidianul ne-a sosit și fotocopia unei adrese de la Parchetul de pe lîngă Înalta Curte de Casație și Justiție, trimisă unei jurnaliste de la România TV, din 28.08.2015, prin care o anunță că, „la data de 25.02.2008, cu n. 532/II/2008, a fost trimis la Direcția Națională Anticorupție, spre competentă soluționare, dosarul penal înregistrat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu cu nr. 609/P/2007 și declinat la 21.02.2008 către unitatea noastră, privind pe Iohannis Klaus Verner ș.a. Procuror-șef direcție Daniel Constantin Horodniceanu“ (cineva a semnat pentru).

Din adresă se înțelege că dosarul cu numărul 609/P/2007 este cu P. Adică penal. Iar dosarul îi privește pe „Iohannis Klaus Werner ș.a.“. Adică „și alții“. Adică și soția.

Cu alte cuvinte, președintele nostru este cel puțin la fel de penal ca și penalii pe care îi socoate vinovați de scandalul de la Ploiești. Atîta doar că el apără DNA-ul la care a plecat dosarul său penal, așa cum a apărat și ÎCCJ, unde a dat fuga imediat după instalare și unde avea un dosar de incompatibilitate. De ce s-a dus Klaus Iohannis în vizită la Livia Stanciu? Să vadă ce nevoi are ÎCCJ?! Și ce le-a dat? Cu-cu! Clădirea ÎCCJ a rămas la fel de ponosită, iar dosarul domniei sale a fost închis.

Soarta dosarului penal cu casele dobîndite din meditații și prin falsificări de acte a rămas la fel de neclară.

Un lucru este clar. Inegalabilul nostru președinte este cel care a condus Forumul Democrat al Germanilor din România, cel care s-a declarat prin statut succesorul tuturor organizațiilor „desființate prin constrîngere“ (șmecherie prin care sunt definite și cele interzise prin convenții internaționale).

Editorialul complet în ziarul Cotidianul de miercuri versiunea tipărită.

Autor: Cornel Nistorescu

Sursa: Cotidianul

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • FDGR trebuie cautat la ADN, daca tine de germanii de buna-credinta, de cei de rea-credinta, ca poate n-o fi germani, o fi evrei, care evrei trebuie cautati si domniile lor la ADN, evreii de buna si dreapta credinta, evreii de rea si stramba credinta, ca sa se limpezeasca si clarifice situatiunea patrimoniala, sa ne edificam si noi, cei care l-am votat in spiritul lui Santa Klaus, Spiritum Sanctum Reviviscimus. Sa ne cautam la ADN pe la DNA! N-ai vazut asa inginerie…

  • Aparati-o pe Codruta ! Ea ne-a adus pe primul loc in UE la nr. condamnarilor la CEDO ! Probe false, procese inechitabile, etc.Cine plateste aceste despagubiri? Codruta sau noi?! Bravo popor roman habarnavist !!!

  • Cat de bine seamana actiunile acestui sas hot, parsiv si tradator cu celebrul aventurier si uneltitor din Istoria Moldovei, cunoscut sub numele de Despot-Voda. Si unul si celalat au castigat sefia tarii, fiind sprijiniti de trupe mercenare straine, dar si cu aportul cozilor de topor autohtone. Insa, deosebirea dintre ei consta deocamdata in sfarsitul tragic si in acelasi timp, demn si teatral, dar binemeritat al lui Despot-Voda, decapitat si sfartecat in bucati de catre boierii moldoveni, care s-au simtit tradati si inselati de acest alogen. Ramane sa vedem care va fi riposta de astazi a poporului roman, cel putin la fel de inselat de actualul Dulap-Voda, care spre deosebire de Despot-Voda, n-are nici o urma de demnitate si verticalitate.

  • Se spune ca MARILE DECIZII se iau in fractiuni de secunda, bune sau proaste.
    In cazul de fata, DECIZIA va avea in vedere POZITIA NOASTRA in clasamentul UE cu privire la NUMARUL CONDAMNARILOR LA CEDO, respectiv LOCUL I, cu consecinta platii DESPAGUBIRILOR pe seama poporului, o alta creatie DE LABORATOR!!!
    Nu in ultimul rand, DECIZIA ISTORICA se va emite tinandu-se cont de MANIERA prin intermediul careia s-a realizat ca ponderea CAPITALULUI sa apartina investitorilor straini, anume in procent de 90%, in conditiile efectuarii unor investitii in procent de 1% din totalul investitiilor, dovada situatia deplorabila a unui stat membru UE, partener NATO. De plans!
    In conformitate cu “Nihil Sine Deo”, Doamne ajuta pentru emiterea unei DECIZII INTELEPTE, deschizatoare de minti, inimi, suflete, drumuri noi, un nou inceput, in virtutea principiului universal valabil “Nimeni nu este mai presus de lege, legea divina”!