Analize și opinii

Euromaidanul de la Bucuresti

Piata Victoriei s-a transformat. Nu mai avem de-a face, in mod evident, cu o demonstratie pentru anularea unei amarate de ordonante de urgenta. Nicidecum. Numai cine sufera de orbul gainii nu observa ca lovitura de stat in plina desfasurare a atins unul dintre punctele culminante. Euromaidanul. O uriasa masa de manevra pregatita pentru asaltul final. Pentru daramarea Guvernului.

Euromaidan n

Avem aproape toate caracteristicile Euromaidanului experimentat cu succes la Kiev si care a dus practic la dezmembrarea Ucrainei, cu acordul tacit al intregii lumi. Dezmembrarea Romaniei pare a fi inca departe. Desi un partid politic, UDMR, care face parte din Parlament si sustine coalitia majoritara, proclama explicit ca obiectivul lui este ruperea Ardealului de Romania. Lipsesc inca spitalele de campanie si cantinele. In rest, sunt prezente, in Piata Victoriei, toate ingredientele Euromaidanului.

O miscare de protest are un scop explicit. Scopul explicit al protestelor de la Bucuresti si din multe localitati ale tarii era retragerea de catre Guvern a unei ordonante de urgenta, despre care unii romani au crezut ca ataca statul de drept. Ordonanta de urgenta a fost retrasa, iar demonstratiile, in loc sa inceteze, au luat amploare. Atunci cand e depasita o masa critica, este inevitabil sa aiba loc tulburari cu caracter violent, iar implozia statului e garantata. Ne aflam in acest moment.

Daca se va dovedi vreodata implicarea, in manifestatii, a Serviciului Roman de Informatii, atunci va deveni evident ca avem de-a face, in Romania anului 2017, cu un act de inalta tradare. Dirijat de insusi seful statului. La numai doua luni dupa ce acesta  a pierdut alegerile.

Dar pana atunci, pana cand, Doamne fereste, va fi prea tarziu, nu putem sa nu observam cateva caracteristici ale Euromaidanului de la Bucuresti, multiplicat in principalele orase ale tarii.

1. Demonstratiile vin pe fondul unei profunde frustrari a celor care au pierdut alegerile: presedinte, partide politice, parti consistente ale “sistemului”, ONG-uri afiliate si, cu certitudine, corporatii si multinationale speriate de perspectiva de a plati impozit pentru profit in tara in care realizeaza profitul si un salariu minim decent. Evident, aici, apar si interesele unor forte straine Romaniei, pentru care fragilizarea acestui stat face parte din obiectivele strategice.

2. Demonstratiile sunt, in mod cert, organizate de partidele din opozitie, prezente masiv prin reprezentanti si membri, de presedintele statului si, in mod incert, pana la proba contrarie, de catre Serviciul Roman de Informatii.

3. Demonstratiile sunt astfel palnificate, incat sa atinga o cota maxima in momentul oportun, cel in care Guvernul poate fi efectiv rasturnat.

4. Tinta arhitectilor interni ai tulburarilor este rasturnarea scorului alegerilor si numirea unui Guvern marioneta, in timp ce tinta complicilor externi este vulnerabilizarea statului roman.

Daca nu ajunge, in zilele urmatoare vom avea si argumente suplimentare.

Autor: Sorin Roșca Stănescu

Sursa: Corect News