Analize și opinii

Emilia Șercan a răbufnit după ședința de Guvern: ”Orban a acceptat-o, în final, noaptea ca hoții, când lumea e preocupată de sarmale și cârnați!”

Jurnalista de investigații Emilia Șercan a răbufnit după ședința de guvern! Ea critică decizia premierului Ludovic Orban de a adopta, vineri seară – „noaptea ca hoţii, când lumea e preocupată de sarmale şi cârnaţi” – o ordonanţă de urgenţă propusă de ministrul Educaţiei, Monica Cristina Anisie, prin care se creează un registru matricol unic special pentru Academia SRI. Decizia este „mizerabilă și lipsită de sens”, susține Șercan.



„Decizia de creare a unui registru matricol unic special pentru Academia SRI este mizerabilă și lipsită de sens. Timp de 30 de ani nu a fost nicio problemă ca absolvenții de licență, de masterat și de doctorat de la Academia SRI să fie trecuți în același registru cu toți ceilalți absolvenți. Acum este. Și nu mă miră deloc.

Acum, după aproape cinci ani de scandaluri despre diplomele postdoctorale date unor politicieni care nici măcar nu au trecut o dată pe la Colegiul Național de Informații al SRI – vezi cazul Eugen Orlando Teodorovici -, sau scandalurile legate de cele 45 de teze de doctorat plagiate din totalul de 85 de teze susținute la Academia SRI, s-a găsit soluția ca presa să nu își mai bage coada printre matrapazlâcurile de acolo: își crează registru matricol paralel.

Autor: Alexandra Cruceru

Sursa: Știri pe surse

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Pulimea nu mai trebuie sa stie care sunt securistii absolventi! Adica pe principiul, “noi cu noi, ei cu ei dar si cu banii nostri”!

  • Daca stii un nume, doua, trei, …, inca nu au au fost sterse toate informatiile de pe google, iar baietii destepti, deja au fotografiat ecranul; o data, de doua ori, de trei, … . In alta ordine de idei, lipsa de control total in sri si, mai mult, vrei doctoratul, semnezi protocoalele (individual, sau si colectiv, daca ai fonctie …) .