Analize și opinii

După ”România educată”, avem ”România normală”, care cuprinde o seamă de chestii normale, de bun simț: ură, dispreț, desființarea de partide, călcarea în picioare a democrației…

Urmăresc cu preocupare și cu amuzament amar cum strategia prezidențială „România Educată” dă roade. Pas cu pas, avem rezultate din ce în ce mai strălucitor de dezastruoase. Testele Pisa comunicate azi sînt concludente. S-a ocupat Președintele cum trebuie. Lucru nemțesc, de calitate. România lucrulului bine făcut, cum ar veni.


După ce-a făcut educația praf, vine la rînd, evident, următoarea strategie, cea cu care a cîștigat alegerile. Cea pentru care a fost votat să mai turistuiască solemn încă cinci ani: “România Normală”.

În meniu avem la ofertă o seamă de chestii normale, de bun simț: ură, dispreț, desființarea de partide, călcarea în picioare a democrației. Mi se pare normal. Lucru bine făcut. Pînă la capăt. Pas cu pas.

A, era să uit: Muie PSD. Cum de-am putut uita un asemenea lucru elementar, normal, de bun simț? Simt nevoia imperioasă să fac zece flotări, cu hoitul în putrefacție al Constituției în spinare. Ja, Ja! Das ist Gut!! Normalischte…

“România Educată” este proiectul național inițiat de Președintele României menit să susțină reașezarea societății pe valori, dezvoltarea unei culturi a succesului bazate pe performanță, muncă, talent, onestitate și integritate. La intrarea în cel de-al doilea secol de existenţă ca stat modern şi unitar, este important ca educația să dobândească o fundaţie solidă și predictibilă, pe care să continue drumul către România Educată.

Proiectul „România Educată” reprezintă cea mai amplă și de durată consultare publică desfășurată până acum în domeniul politicilor publice din educație. Acest demers exprimă dorința Președintelui României ca fiecare român să aibă ocazia de a contribui la proiect. Consultarea a pornit de la așteptările întregii societăți, nu doar ale experților, și astăzi se reîntoarce către societate, înainte de finalizarea rezultatelor.”

Autor: Mirel Palada

Sursa: Mirel Palada Facebook

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Oare, ce masuri educationale pt copiii nostri pot veni de la un alogen autist si analfabet functional(desi se pretinde profesor de fizica, ranjea tamp atunci cand a fost intrebat daca el stie aria cercului), care nu are copii(nu se pun cei pe care i-a vandut ca pe niste saci de cartofi, in Vest)??