Analize și opinii

DNA și Kovesi au rămas cam singuri?

(Ei, să nu exagerăm! Lazăr veghează.)



Vîrful de lance al ziare.com, Ioana Dogioiu, nu mai scrie un rând. Sabin Orcan avertizează fanii lui Kovesi, pe Facebook, că de data asta e groasă. Antena 3 și România TV continuă dezvăluirile pe bandă rulantă. Centrul pentru Resurse Juridice, ONG sorosist, ia distanță de Kovesi și cere ancheta temeinică la DNA. Realitatea TV face un mare pas înapoi. Digi 24 face eforturi inumane să difuzeze orice, în afara scandalului momentului.

Sorina Matei decapează pe bucăți DNA. Codrin Ștefănescu e disperat: ”Tudorele, fă ceva că nu se mai poate!!”. Tudorel nu poate, că e în Japonia, deși de două zile se tot întoarce de urgență. Hans Klemm nu suflă o vorbă în favoarea lui Kovesi. Șoc și groază printre tefeliști. Muțenie deplină a tuturor ambasadelor care o susțin tradițional pe șefa DNA.

Iohannis tace și el, dar o face cu ștaif, din Tenerife. USR face un pas înapoi. Mai mulți membri ai CSM cer declanșarea anchetei penale în cazul probelor fabricate la DNA Ploiești. Mălin Bot prezintă, pe Facebook și Youtube, lista jurnaliștilor ”penali” care o critică la ordin pe Kovesi. CSM cere oficial urgentarea anchetei privind DNA. TFL-iștii nu ies în stradă în apărarea lui Kovesi.

Presa străină nu comentează scandalul. Sabina Fati, la Europa Liberă: ”Nu e clar cine-ar mai putea să o salveze pe Kövesi. Deocamdată, Klaus Iohannis rămâne tăcut”.

Pora scrie, în Revista 22: ”Mazilirea șefei DNA, Laura Codruța Kövesi, a intrat pe ultima turnantă.(…)Acesta este însă singurul test pe care îl va da Iohannis în timpul mandatului său. Cel decisiv. Dacă nu îl trece, pierde tot”.Pora scrie, în Revista 22: ”Mazilirea șefei DNA, Laura Codruța Kövesi, a intrat pe ultima turnantă.(…)Acesta este însă singurul test pe care îl va da Iohannis în timpul mandatului său. Cel decisiv. Dacă nu îl trece, pierde tot”.

Detaliază Dan Tăpălagă, pe Hotnews: ”Dacă în aceste condiții dificile președintele Klaus Iohannis cedează presiunilor și va semna decretul de revocare, mesajul pentru public intern și extern va fi unul singur: în România, mafia a învins statul. Cu o asemenea capitulare la activ, mandatul lui de președinte s-ar încheia de facto. Chiar dacă nu mai vrea, să zicem, al doilea mandat, nici primul nu va fi întreg, ci abandonat înainte de se fi încheiat (s.n.)”.

Interesantă chestiune: în absența unei suspendări din partea PSD-ALDE, ce altă manevră – și a cui? – i-ar putea încheia lui Iohannis primul mandat înainte de termen?

Autor: Bogdan Tiberiu Iacob

Sursa: Bogdan Tiberiu Iacob

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Infractoarea si plagiatoarea Lulutza minte precum respira! Deja stiu asta si copiii mici! Au invatat-o bine, progresistii si sorosistii din SUA, a carei cetatenie a primit-o, pt serviciile ei contra Romaniei ! Iar dezvaluirile si inregistrarile despre multiplele ei faradelegi, curg pe banda rulanta pe la toate televiziunile si site-urile care nu sunt aservite statului paralel! Cum demiterea ei sta in pixul Dulapului Slugannis, acesta are cele 2 variante: sa o pastreze in continuare, cu riscul de a deveni un cadavru politic in fatza votului romanilor, asemenea lui Emil Constantinescu sau sa o demita si astfel, sa-si mai dea o sansa pt un viitor mandat de presedinte, pe care oricum nu-l merita. Asa ca totul depinde de cata intelepciune au consilierii Dulapului!

  • eu as desfiinta DNA cu consecintele aferente si as infiinta un DEPARTAMENT care sa recupereze in sensul repatrierii, refacerii patrimoniului national ceea ce s-a instrainat sub perdeaua DNA.

  • Lazar vegheaza pentru ca are de preluat dosare pe baza de proces-verbal, opisat, rapoarte de activitate, o intrega arhiva, tone de documente, probe, continuat activitatea sub aspectul clarificarii, solutionarii problemelor, cooperat cu noul DEPARTAMENT in vederea REFACERII PATRIMONIULUI NATIONAL, in liniste, pace, prosperitate beneficiind in acest sens de sprijinul partenerilor strategici.