Analize și opinii

Dezvăluiri care aruncă justiția în aer: un judecător CCR acuză presiuni de la Cotroceni

Judecătorul CCR, Petre Lăzăroiu, a făcut o dezvăluire incredibilă pentru DCNews – a mărturisit că joi a fost chemat de consiliera președintelui Klaus Iohannis, Simina Tănăsescu, pentru a i se aduce la cunoștință că se intenționează emiterea unui decret de revocare a sa.



”Ieri, 14 iunie, orele 14:30 – 15:00, am avut o întâlnire cu consilierul prezidențial pe probleme juridice, doamna Simina Tănăsescu, la cererea acesteia, nu la cererea mea. Printre altele, mi-a spus că are o sarcină ingrată și, când am ajuns în birou la dânsa, mi-a arătat pe o hârtie, care a circulat acum ceva vreme de la fundația VeDem Just care cerea, nici mai mult, nici mai puțin, președintelui CCR să pună în discuție mandatul meu.

I-am spus că este o aberație, dar dumneaei mi-a zis că președintelui i se cere un decret de revocare a mea din funcție. I-am spus că președintele nu are această prerogativă, pentru că revocarea se face doar de către plenul CCR. Mi-a răspuns: `Da, așa este, numai că dacă noi nu dăm curs și președintele nu emite decretul, asociația ne va da în judecată, iar dacă-l emitem, ne vei da tu în judecată`. Zic: `Evident că o să vă dau în judecată`. Nu știu dacă doamna profesor a vorbit în nume personal sau în numele președintelui, dar, după felul în care am fost anunțat, după felul în care s-a purtat discuția, cred că se intenționează emiterea unui decret, chiar dacă este fără valoare juridică, de revocare a mea. Repet, președintele nu are posibilitatea legală de a da acest decret.

Problema nu ar fi atât a mea, cât a CCR. Dacă se dă un astfel de decret și eu îl voi contesta, firește, până se pronunță justiția, președintele poate spune: „Nu o revoc pe doamna Kovesi, întâi trebuie să mă lămuresc cum e cu mandatul lui Lăzăroiu”.

Textul care mi-a permis să fiu numit pentru un mandat întreg este în vigoare. Ideea de bază este că se vrea neapărat să fie creată o presiune”, a spus Lăzăroiu pentru sursa citată.

Autor: Alexandra Cruceru

Sursa: Stiri pe surse

 

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Forma de guvernamant de tip semiprezidential nu confera dreptul presedintelui indif care ar fi acesta sa incalce prin consilieri, in speta, consiliera, prof de drept, dispozitiile constitutionale prev in mod expres in cuprinsul art. 145, 125 si urm., regulam de funct si organizare al CCR, aspect din persepctiva caruia demersul privind emiterea unui decret de revoc a unui judec de la CCR este un ABUZ. ABUZ DE PUTERE. Gestul nu se justifica nici sub aspectul tergiversarii privind procedura de revoc a sefei DNA – INSTITUTIE care si-a dovedit FORTA, ABUZUL, TEROARE, TAINUIREA SI COMPLICITATEA LA SUBMINAREA EC, INEFICIENTA MANAGERIALA sub toate aspectele. Din pdv al prejudiciului nu s-a recuperat mai nimic, tara aratand ca dupa razboi. Razboi hibrid pe fondul caruia am cazut cu totii pe front, secerati ( institutii ale statului aflate in conflict interinstitutional permanent criza incompatibila cu parcursul in limite normale, absenta investitiilor si a investitorilor nationali, diversiune, invrajbirea oamenilor intre ei, favorizarea investitorilor straini in ce priveste acordarea de facilitati fiscale, favoruri la pachet cu promovorea produselor d.lor: contrafacute, neconforme, pesticizate, aditivate, chimizate peste limita legala, defrisare extrema generatoare de alunecari de teren, surpari de drumuri, exploatari, extractii, foraje agresive. Jale) In tara COD ROSU, intre institutiile statului, acelasi cod, pe autostrazi accidente mortale.
    Cugetam si ne rugam sa depasim cu intelepciune CRIZA CRONICA IN PUSEU ACUT, parte integranta a RAZBOIULUI HIBRID.

  • In temeiul principiului fundamental cf caruia “Nimeni nu este mai presus de lege”, prev la art 16 aln 2 din Constitutie, avand in vedere faptul ca nu fac parte din generatia care mictioneaza pe VOT, pe Constitutie, Ordinea de drept, Institutiile Tarii, in termen legal, considerat termenul in care nu mi s-au atrofiat de tot neuronii, formulez PLANGERE PENALA, adica PLANG impotriva ABUZURILOR savarsite impotriva LEGII FUNDAMENTALE, ATENTAT LA CONSTITUTIE, LA ORDINEA DE DREPT. Imi intemeiez plangerea pe art. 16 alin 2, , art. 2, art. 145, 125 din Constitutie, art. 68 alin 3 din Lg. nr. 47/1992 privind organiz si funct CCR, art. 289, 292 Cod proc. pen – privind SESIZAREA DIN OFICIU, art.22 Cod proc. civ – privind ROLUL JUDECATORULUI IN AFLAREA ADEVARULUI.
    Temei legal ESTE, Slava Lui Dumnezeu!

  • VeDem Just
    ProTestam Just

    AuZim Just
    Gandim Just
    Plangem Just

    SoLutionam Just

    Traim Just
    Murim Just

  • CURTEA CONSTITUTIONALA ESTE GARANTUL SUPREMATIEI CONSTITUTIEI.

    CURTEA CONSTITUTIONALA ESTE UNICA AUTORITATE DE JURISDICTIE A ROMANIEI.

    CURTEA CONSTITUTIONALA ESTE INDEPENDENTA FATA DE ORICE ALTA AUTORITATE PUBLICA SI SE SUPUNE NUMAI CONSTITUTIEI SI PREVEDERILOR LEGII ( alin. 1, 2 si 3 din Lg. nr. 47/1992 privind organiz. si funct. CCR)

  • JURISDICTIE CONSTITUTIONALA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Ceausescu a murit JUST in Sfanta Zi de Craciun?! Tinerii din “Colectiv”?! Eroii neamului, stiuti si nestiuti, pomeniti si nepomeniti, vesnica lor pomenire din neam in neam…Ecaterina Teodoriu…
    Doamne, iarta-ne ca nu stim ce facem! Ne-am pierdut mintile!