Analize și opinii

DEZVĂLUIREA UNUI FERMIER ROMÂN DĂ FIORI: FABRICA pentru BOGAȚI și FABRICA pentru SĂRACI!

DUBLU STANDARD DESPRE CARE NU ȘTIAM NIMIC! Un fermier român a avut curajul să dezvăluie, într-un interviu din Wall Street, un lucru care va stârni, deopotrivă, furia și revolta multor români. Pentru început vă spunem că este vorba de unul dintre fermierii serioși, cu un business bine clădit, de încredere și care nu-și permite să fardeze realitatea. Fermierul nu s-a temut să scoată la lumină secretul pe care-l ascund alimentele pe care noi le luăm în grabă de pe rafturi și le mâncăm zilnic, fără să știm la ce ne expunem. 



Sunt puțini agricultori care nu au auzit de fermierul Nicușor Șerban, proprietarul Agroserv Măriuța, Ialomița, deținătorul unei ferme model care numără 2.500 capete de bovine, din care 900 sunt vaci de lapte rasa Holstein Friesian. Nicușor Șerban se pregătește să deschidă o fabrică de produse lactate. Vrea să se ia la trântă cu marii jucători internaționali de pe piața laptelui, aflu din publicația Wall Street, și-mi spun că bine face.

În lumea agribusiness-ului se știa încă din iarnă că Nicușor Șerban muncește să devină și procesator de lapte și că a început construcția fabricii. Chiar dacă știam deja informația, ceva mă ține să nu trec grăbită peste reportajul din Wall Street. Îmi propun să-l citesc pe îndelete ca să aflu ce produse lactate vrea să scoată pe piață fermierul. Șerban vrea să reînvie gustul pierdut, stins, al produselor pe care mulți români le cumpărau altădată de prin băcănii. Sunt magazinele mici de cartier care au dispărut, pe ruinele lor au răsărit mândre supermarketurile. În băcănie călcai pe podele din lemn și zăreai imediat sacii cu orez, cu făină, biscuiții vrac, borcănelele cu iaurt, nu cutiile din plastic cu iaurt, cum găsim acum, sticlele din sticlă, cum spune Șerban, cu lapte, nu cutiile din carton, nu pet-urile cu lapte.

O să facem produse premium, la sticlă de sticlă și la borcan, o să procesăm extrem de blând laptele, o să fie pasteurizat la 72 de grade, câteva secunde, o să fie lapte proaspăt, ceva ce nu s-a mai găsit de ceva vreme în România decât prin câte-o băcănie, spune fermierul. Frumos, vrem gustul delicios, vândut altădată de băcănii, domnule Șerban! Îmi zic încântată și trec la următorul pasaj din reportajul colegului de la Wall Street.

Surpriza de abia acum urmează. În discuție apare ginerele lui Șerban, Adrian Cocan, angrenat în business-ul de la fermă. Ei, aici țineți-vă bine la dezvăluirea pe care a făcut-o ginerele fermierului. Un lucru pe care nu l-aș fi bănuit.

Înainte de a insera declarația lui Cocan, o declarație șocantă, trebuie să vă spun că Nicușor Șerban este printre fermierii români care reușesc să exporte laptele produs în fermă.

Prețul mic oferit de procesatorii de pe piața din România l-au împins dincolo de granițele țării și bine a făcut. Astfel, producția fermei este în prezent  de aproximativ 30.000 de litri de lapte pe zi, din care 27.000 sunt încărcați  în cisterna deținută de companie și pleacă în Bulgaria.

Unde pleacă în Bulgaria? La un procesator de lapte. Ce face acest procesator și cum și-a împărțit business-ul pentru două lumi, una bogată și alta sărăntoacă, probabil, că fac și alți procesatori. Ce a dezvăluit ginerele fermierului? (foto: stânga – Adrian Cocan, dreapta – Nicușor Șerban)

Avem un client (în Bulgaria n.r.) care are două fabrici într-o singură curte: una pentru bogați, unde mergelaptele nostru și de la alți fermieri din România și Bulgaria, care este procesat în produse curate pentru Germania și fabrica pentru săraci, unde laptele crud e o raritate și grosul este lapte praf și vinde produsele în România, Bulgaria, Moldova, Ucraina, Belarus și Rusia, dezvăluie Adrian Cocan.

declaratie-cocan_b

DECLARAȚIA LUI ADRIAN COCAN, PUBLICATĂ DE WALL STREET

REVOLTĂTOR! Produsele curate, care sunt din lapte crud, curat, adevărat de la fermierii noștri, merg în Germania, iar produsele care nu văd laptele se întorc în România. Dragi români, eu, dumneavoastră, noi toți, cumpărăm aceste produse pe care scrie brânză, unt, iaurt și noi, ca proștii, credem că sunt din lapte, nu din praf de lapte! Cert inferioare celor fabricate din lapte crud, proaspăt din toate punctele de vedere.  De fapt, fermierul spune că nemții primesc “produse curate”! Și noi, săracii?! Mai puțin curate!

Adică, laptele românesc, bun, gras, delicios este folosit la fabricarea produselor curate care sunt trimise bogaților. Lumea săracă mănâncă brânză din lapte praf. Măcar dacă ar fi toată din lapte praf, dar pe piața noastră sunt brânzeturi care nu văd decât uleiuri vegetale sau, și mai rău, cum au descoperit, zilele trecute, reporterii Kanal D, fabricate cu clorură de sodiu amestecată cu soluții de dezghețat și te mai miri ce soluții.

Succes, domnule Nicușor Șerban! Deschideți cât mai repede fabrica și faceți produse adevărate, curate, și pentru noi, sărăntocii.

Autor: Liliana Sime

Sursa: Agroinfo

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Pt cei care locuiti in marile orase: fidelizati-va ca si furnizor, un producator de lactate si branzeturi din vreo comuna apropiata, despre care aveti sau ati auzit ca are referinte bune.
    In aceasta maniera, le veti da un sut in fund, marilor hipermarket-uri, care vor trebui sa-si arunce “otravurile” la gunoi , din cauza ca acestea au expirat(adesea le baga la vanzare si p-alea de mult expirate, fara sa pateasca nimic).

  • Produsele curate, adevarate, din lapte crud, ajung in Germania, dulceturile si siropurile naturale indragite de printul Charles ajung la Casa Regala, iar noi ingurgitam plastic, aditivi, conservanti, otravuri diverse, ca sa…?! ne reducem “de buna voie si nesiliti de nimeni” speranta aferenta duratei de viata (campania “o pensie mai putin!”), ingrosand concomitent buzunarul companiilor farmaceutice “preocupate” de tratarea putinelor zile care ne-au mai ramas, pretext pt. care suntem atrasi sa “celebram” cu alcool, tutun, droguri, sex, muuult zgomot, “lumini si umbre” cu iz comercial, electoral, marca “nespusa”, “nerostita”, Antihristica, anti bucuria vietii adevarate. Efectele “luminilor” se vor vedea cu siguranta si in cuprinsul facturilor. Nu scapa nimeni fara sa plateasca! Ne pedepsim singuri. Exista o lege cosmica cf. careia tot ce facem altora se repercuteaza asupra noastra, mai devreme sau mai tarziu, prin boala, necazuri si nefericire. Iadul e mai degraba o stare de spirit, o stare a constiintei noastre incarcate de rele.
    Adevarata prosperitate presupune realizarea unui echilibru intre implinirea nevoilor materiale si a nevoilor spirituale. Fermierul nostru stie ce spune!

  • Cu ocazia asta poate descifram substratul politicilor agrare comunitare!!!!
    “Sa traiti bine, papati natural, eco, bio, beneficiati de transfuzii cu sange curat, pur, titluri, decoratii, proprietati in locatii exotice, paradisuri fiscale, functii! Pt. noi, nu va faceti griji, ne obisnuim sa traim cu plastic, in armonie cu metalele grele, acorduri stridente, in asteptarea…dubei, ambulantei, dricului – masina viitorului?! Si uite-asa au aparut OZN-urile si efectl razelor de luna asupra galosilor de guma.