Analize și opinii

Dan Diaconu: “Pe vremea lui Ceauşescu ăştia ar fi ajuns în faţa plutonului de execuţie!”

Adrian Vasilescu, aburitor de serviciu aflat în solda ocultei BNR, plângea la UM Digi pe umărul bietelor bănci. Ştiaţi că băncile străine au adus în perioada crizei peste 4 mld. EUR pentru susţinerea subsidiarelor autohtone? – ne întreaba el retoric, asemeni unui blând bunicuţ.



Ei bine, eu unul ştiam asta. Şi, de asemenea, mai ştiam un lucru pe care Vasilescu l-a ocolit cu ticăloşie, anume că asta e doar o parte infimă din cât ar fi trebuit să aducă respectivele instituţii în România. Să-i reamintim domnului Vasilescu faptul că demenţa de pe piaţa imobiliară din 2006-2008 a fost generată de băncile păstorite de stăpânii săi? Că isteria creditării în franci elveţieni a intrat în România tot în urma iniţiativei aceloraşi „băieţi deştepţi”? Că ordonanţa de urgenţă a lui Boc pentru eliminarea clauzelor abuzive(ABUZIVE, dl. Vasilescu!) nici măcar acum nu e implementată, existând în continuare pe rol mii de procese ale unor oameni distruşi de abuzivele contracte de credit la care BNR a închis ochii?

Dar totuşi, ar trebui să trecem la cifre. Spune dl. Vasilescu despre cei 4 mld. EUR astfel încât prostovanii care stau bovin să se uite la UM Digi să se „înfioreze” de plăcere. Dar ceea ce nu spune dl. Vasilescu este că, prin eliberarea rezervelor minime obligatorii către bănci, contribuţia BNR la nota de plată a fost de aproximativ 13 mld. EUR. De asemenea, prin intermediul împrumutului de 20 mld EUR luat de la FMI, BNR a „produs” lichiditate în piaţă. Cum se transpune această lichiditate puţini ştiu deoarece e vorba tot de o suveică: banii au intrat în conturile BNR, acesta le-a pus la dispoziţia băncilor la o dobândă standard, iar băncile, cu aceşti bani, au cumpărat titluri de stat încasând moca diferenţialul de dobândă. Asta n-a mai spus-o dl. Vasilescu.

Ce-a mai spus însă dl. Vasilescu, chiar c-ar trebui să vă pună pe gânduri. Cică e atât de dezastruoasă această ordonanţă încât s-ar putea ca la un moment dat, în criză, băncile să pice, iar statul ar trebui să-şi asigure bani pentru a le salva. Şi că, din experienţa crizelor trecute, salvarea băncilor a fost, în final, benefică economiei. Totuşi, bre tataie, ce mama dracu’ performanţă economică livraţi voi acolo în condiţiile în care aceste sugative aflate în poziţii monopoliste dau faliment la fiecare criză? Văzând toate aceste monstre(sic!) de ticăloşie, stau să mă gândesc că pe vremea lui Ceauşescu ăştia ar fi ajuns în faţa plutonului de execuţie.

Autor: Dan Diaconu

Sursa: Trenduri economice

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • ce dovada mai vrem? ce argumente mai cautam? ce strigate asurzitoare ne mai trebuie sa auzim, sa ne trezim?
    cand iudeomasonii isi bat joc de noi pe fata cu obraznicie, fara nici o retinere….
    cand alogenii si cozile lor de topor primesc pe…printii intunericului…pe noii komisari neocomunisti europeni calcand in picioare imnul si memoria stramosilor nostri : preotii cu crucea-n frunte, pentru a face pe plac printilor intunericului care zidesc pas cu pas noul Babilon antihristic sub ochii nostri, calcand simbolic ca un semn al triumfului lor pe valorile crestinismului :
    “printul” intunericului, komisarul neocomunist juncker intinand sfintenia crestina reprezentata de sf. Constantin cel Mare, prin elogierea satanistului marx, parinte al comunismul, cel care se ridica asemeni lui lucifer, sfidator, impotriva lui Dumnezeu :

    „Vreau să mă răzbun pe Acela Care domnește deasupra tuturor”
    ……..
    „Atunci voi fi în stare să merg triumfător, / Ca un zeu, printre ruinele împărățiilor. / Fiecare din cuvintele mele este foc și acțiune. / Pieptul meu este la fel ca cel al Creatorului…”.
    …….
    „Aburi infernali se ridică și umplu creierul, / Până când înnebunesc și inima mi se schimbă cu desăvârșire. / Vezi această sabie? Prințul întunericului / Mi-a vândut-o. / Pentru mine el este cel care măsoară timpul și dă semnalul, / Cu tot mai multă îndrăzneală interpretez dansul morții”.

    “Printii” intunericului sunt primiti ci onoruri de alogeni si cozi de topor, lupii in blana de oaie care ne ofera cu obraznicie, lectii de….stat de “drept”…de “justitie” independenta….care ne aburesc ei si ne asigura ca ne e bine in babilonia satanica ue, fara resurse, economie paduri, pamant stramosesc…ca ne e bine sa fim dependenti de ei, de multinationalele si corporatiile lor…si cat de “bine” ne este sa fim invadati de imigranti, de mahomedani si sodomisti !
    Totul de fapt pentru a desavarsi opera antihristica a satanistului marx elogiat in 2018, la 200 de ani de la nasterea sa, intr-un loc simbolic al crestinismului, in bazilica construita in anul 310, de Sfantul Constantin cel Mare la Trier, reprezentand autoritatea statului, respectiv institutia imperiala din acea vreme : Sfantul Imparat Constantin cel Mare, care a permis crestinismul ca religie oficiala de stat, dupa trei secole de prigoana pagana, pentru a lovi de fapt, in nebunia lor, in Biserica crestina – CEA PE CARE PORTILE IADULUI NU O VOR BIRUI – oricat se vor osteni nelegiutii, declansand astfel, simbolic, ca un omagiu adus “parintelui” satanist elogiat, noua prigoana impotriva crestinismului atit de evidenta in politica lor satanica din ziua de azi, prin promovarea multiculturalismului babilonic, a invaziei imigrantilor si a desfraului sodomist homosexual !

    http://www.agorapress.ro/cine-a-fost-cu-adevarat-karl-marx-parintele-ideologiei-comuniste/

    https://m.evz.ro/inchinarea-la-marx-si-satanismul-uniunii-europene.html

    https://m.activenews.ro/externe/Jean-Claude-Juncker-i-a-aparat-memoria-lui-Karl-Marx-intr-un-discurs-ELOGIOS-tinut-intr-o-BISERICA-ridicata-de-Constantin-cel-Mare-150690

  • Recuperatori cu acte in regula confectionate in FARADELEGE; CREDITELE ASA ZIS NEPERFORMANTE, in cond unei creditari cu dobanzi de 7 ori mai mari decat in UE, clauze abuzive, comisioane, risc de tara?!, absenta unei politici macroprudentiale, etc. cu consecinta subdezvoltarii, subminarii, paradirii Tarii, aceste credite au fost cesionate unor firme de recuperare cu sediul in strainatate, in fapt si-n drept, lipsite de calitatea procesuala de subiect activ, titular de drepturi privind clauzele unui contract la semnarea caruia NU AU LUAT PARTE, una dintre firme avand sediul in… Luxemburg, tara lui Juncker. Pai, cum sa participi la europarlamentare in aceste conditii?! Ar insemna ca achiesezi in continuare la activitatea infractionala, IN CALITATE DE complice la Grup infractional organizat. Strigator la cer! Na, atacati-ma, sfasiati-ma! Urlati! Da’ treziti-va odata!

  • Nu-mi amintesc ca pe vremea lui Ceausescu sa fi facut vreun miner greva, apropos de greva spontana a minerilor de la Complexul Energetic Oltenia. Eolienele NU FUNCTIONEAZA in conditiile atmosferice prezente. Bancomatele sunt aruncate in aer. Cardurile Clonate. Productia de hidrocarburi a grupului austriac OMV AG a crescut la 447 0000 barili echivalent petrol/zi in trim. IV din 2018, in timp ce marja de rafinare a OMV (un indicator al profitabilitatii AFACERILOR CU PETROL SI GAZE NATURALE) s-a redus la 5,24 dolari pt. un baril de echivalent petrol in perioada oct.-dec. 2018 (…) OMV, una dintre cele mai mari companii industriale listate din AUSTRIA, detine 51,01% din actiunile OMV PETROM…PERLA ECONOMIEI NATIONALE, va amintiti?!…,Fondul Proprietatea detine 9,9985%…FONDULUI QUI… ?! Ministerul Energiei detine 20,64% din actiunile OMV PETROM… iar 18,35% se tranzactioneaza liber la Bursa de Valori Bucuresti si la Bursa de Valori Londra… care Londra mai detine si rezerva de aur a tarii… daca are sau nu leg. de cauzalitate cu vizita lui Tony Blair, complicitatea lui Victor Ponta, asistenta juridica oferita de Dan Sova prin Casa de Avocatura & Co…, paradeala Diviziei de elita de la Ploiesti, desemnarea sefului la DNA… recursul compensatoriu, Radio Europa Libera… si daca a fost si cand si cum a fost vreodata Libera, Europa…

  • 0,69% indice ROBOR in guvernarea tehnocrata-Ciolos instaurata in contextul hibrid ocazionat de tragedia de la Colectiv… 0,69%… asa ceva…

  • Comisarul Moldovan… Sergiu Nicolaescu… nu trage domnule Semaca, sunt euuuuuu, Lascaricaaaaa, COMISARU’ LASCARICA…

  • Buna dimi,
    Daca pe vremea lui Ceausescu te trezeai la usa cu reprezentantu’ recuperatorilor, gaseai in cutia postala SOMATIA de la BIROU EXECUTOR JUDECATORESC mandatat de manadatarul mandatatului sa recupereze = execute in numele si pentru RECUPERATORUL DE SERVICIU, prin RETEAUA DE MANDARI – mandarul mandatarului, mama, bunica, strabunica siiiii tor arborele genealogic impreuna cu lantul trofic, piramida apartinand recuperatorului ex PROSPERO CAPITAL S.A. R.L. cu sediul in…. voila, LUXEMBURG, SOMATIE prin care se pune in vedere ca in conf cu dispoz art 732 Cprciv in termen de O ZI de la primire sa achiti sume aparute din neant, confectionate astronomic in viziunea PRACTICILOR BANCARE, MEDIATIZATE, DE NOTORIETATE, savarsite pe teritoriul TARII, stat UE, partener strategic NATO…Ceausescu ar fi chemat MILITIA, sunand la nr telef… 22 22 22 din BD LA MUNTE SI LA MARE cu regretatii Dem Radulescu, Toma Caragiu, Puiu Calinescu, Jean Constantin… ce vremuriiii….
    Dragilor,
    In masura in care sunteti victima unei EXECUTARI SILITE ILEGALE este necesar sa cunoasteti urmatoarele:
    1. Contractele produc efecte numai intre PARTILE CONTRACTANTE in conformit cu PRINCIPIUL RELATIVITATII CONTRACTELOR prev in Codul Civil.
    2. Recuperatorii/Firmele de Recuperare nu au DREPTUL sa actioneze asemenea unei banci: prin cesiune de creanta, CONTRACTUL DE CREDIT BANCAR isi pierde calitatea de TITLU EXECUTORIU. ALTFEL spus, CREANTA CESIONATA isi pierde CALITATEA DE CREANTA BANCARA.
    3. In interpretarea si aplic dispozitiilor art 84 alin 1 din C proc civ, CEREREA DE CHEMARE IN JUDECATA SI REPREZENTARE CONVENTIONALA A PERS JURIDICE in fata instantei de judecata NU SE POATE FACE prin mandatarul pers juridice, nici prin cons juridic sau avocatul acesteia din urma. In unele dosare aflate pe rolul instantelor de judecata, REPREZENTANTII FIRMELOR CREDITOARE (BANCI, FIRME DE LEASING, ALTE SOCIETATI_ se face prin MANDATAR – ALTE FIRME, ex. FIRME DE RECUPERARE!!!!
    4. Avand in vedere reglementarile legale in materie si in domeniu, activitatea desfasurata de firmele de recuperare pe teritoriul satatului roman, sunt ILEGALE. CONTESTATIA LA EXECUTARE formulata in temeiul art82 C proc civ, prin avocat, reprezinta o masura, insa costisitoare sub aspectul cheltuielilor ocazionate cu achitarea onorariului, a taxei judiciare de timbru – la valoarea CREANTEI!!!! ATENTIE: la valoare debitului umflat artificial (clauze abuzive, dobanzi astronomice, comisioane, practici ilegale, neconforme, risc de tara, nesupraveghere din pdv macriprudential, indice Robor – inginerie financiar bancara IN VIZIUNEA UNEI POLITICI de STAT IN STAT alias NU SE DISCUTA, NEGICIAZA, SE TRANZACTIONEAZA, EXECUTA!!!!!
    5. Potrivit dispoz OUG nr 52/2016, incepand cu 1 ianuarie 2017, FIRMELE DE RECUPERARE CREDITE AU OBLIGATIA de a va prezenta AVIZUL DE LA ANPC… CIRCUMSTANTA pe fondul careia ANPC este obligata sa verifice legalitatea inregistrarii, functionarii acestor firme, calitatea produsului sub aspectul valabilitatii, daca e prescris, expirat, infestat, daca e… normal, moral, corect, legal…ca un astfel de AVIZ sa tina loc de ACT OFICIAL DE INREGISTRARE SI FUNCTIONARE, DE… TEMEI LEGAL… ma crucesc, miiiii de cruci, minunez, miiiiii de minuni, intrebandu-ma retoric, desigur, daca in Bujumbura se practica recuperarea in maniera experimentata pe teritoriul tarii noastre, cu mentiunea ca personal am cunostinta despre existenta fenomenului pe fondul exercitarii atributiilor care imi revin in calitate de… locuitor al acestei tari numita România. Multumesc si Doamne ajuta!
    ps: nu mai revad caci mi se face un fel de rau cu senzatie de….sunat MILITIA, 112.

  • Consiului Concurentei… doarme.
    ANRE… doarme.
    ANPC… doarme.
    PARCHETUL GENERAL… doarme.
    SERVICIILE… X-Y-Z… dorm.
    INSTITUTIILE STATULUI… dorm.
    INSTITUTIILE AFERENTE UE, NATO… dorm.
    Civilizatia umana de sec. XXI… doarme. QUI nu doarme?….hmmmm….???????
    …. Ioane, Ioane, toata lumea doarme…vb cantecului, a ionilor: pozitiv & negativ, lumina & intuneric, inger & demon, yang & ying, pace & razboi, ignoranta & compasiune, iertare, corijare, reabilitare… armonie, echilibru, constientizare, iubirea, divina iubire – esenta poruncilor, va amintiti?

  • amanarea PROCEDURII PRIVIND BREXITUL in iulie a.c. imediat dupa terminarea perioadei de timp aferenta presedintiei rotative “exercitata” de România, coroborat cu planul de regat, de sange-albastru, de… ganditi si voi…nu tre sa fii profet baba vanga nostradamus

  • sumele, banii domnilor obiect al SOMATIILOR, nnnnn somatii…nu-s la noi, se stie prea bine pe unde sunt….stiu doar ca muuulte aspecte nu le cunosc, atins, habar n-am cine ma viza…trista treaba, ajutatoare din perspectiva intelegerii fenomenului pe care cu ajutorul lui Dumnezeu care lucreaza prin oameni, am reusit sa-l impartasesc…sunt extrem de recunoascatoare, multumesc din suflet, Dumnezeu sa va binecuvanteze cum stie mai bine si mai frumoas, neam de neam, trecut, prezent, viitor, generatii

  • mai usor cu brexitul pe scari, extravaganta regala (nunti, botezuri, palarii, in vino veritas) sustinuta din bugetul UE, care buget, care rezerva de aur numai tarisoara noastra stie cum este constituit, consolidat, impartit. In context, de bun augur, SUE. Am preluat presedintia rotativa a Consiliului UE, predam SUE. Ca la Carte.