Analize și opinii

Dan Diaconu: “Indiferent ce-ar ieşi la vot, PENTRU EI iese bine! Cam asta e ecuaţia politică a ţării.”

În cazul în care nu v-aţi trezit din somn, o să vă fac un duş rece. Aveţi idee care-s forţele care-şi împart scena politică? Să le luăm pe rând deoarece mi se pare că sunteţi cam absenţi.



Cel mai mare partid e PSD, urmat de PNL. Apoi vine plutonul mijlociu format din ALDE şi USR, urmat de plutonul piticilor Pro România, Plus, PMP, etc. Probabil îmi veţi spune că ştiaţi asta, dar o să vă rog să vă uitaţi mai bine. Şi dacă nu vi se pare nimic anormal, o să insist spunându-vă să vă uitaţi şi mai bine!

Desigur, n-aţi observat, dar o să vă desenez frumos realitatea. PSD e un partid slăbit din care, după modelul UNPR se tot scurg membri spre Pro România lui Ponta. V-aţi întrebat cine-s ăia care pleacă de la un partid care, teoretic, le-ar asigura intrarea în Parlament spre un noname politic precum Pro România? Uitaţi-vă mai bine la ei şi gândiţi-vă dacă nu cumva au simptomele celor infectaţi de securism.

PNL-ul e deja securist cu totul. Mai trebuie oare să vă argumentez că tocmai ce-au obţinut la CCR invalidarea legii care-ar fi desecretizat infamele protocoale ilegale încheiate de SRI cu diversele compartimente ale Justiţiei şi nu numai? Protocoale care au permis amestecul scandalos al SRI în Justiţie mai ceva decât în timpul comunismului? Cred că e limpede pentru toată lumea că PNL e penetrat de securitate în proporţie de aproape 100%.

Despre USR cred că n-are sens să mai discutăm. În ceea ce priveşte ALDE n-aş fi atât de optimist precum sunt unii care s-ar jura că e curat 100%. Nu ştiu de ce Tăriceanu mi se pare a urma o traiectorie falsă, care e susceptibilă de a fi desenată de către Securitate. Dacă nu mă credeţi, spuneţi-mi ce-aţi face dacă aţi constata că aţi fost victima ascultării ilegale. Şi nu o zi-două, ci şapte ani de zile! Eu unul aş înnebuni, m-aş ţine după ei până-n pânzele albe. Tăriceanu nu, a trecut calm mai departe de parcă ar fi fost victima unei confuzii. Luaţi-o cum vreţi, mie mi se pare ciudat.

Dacă vă imaginaţi că Pro România lui Ponta e altceva decât o cocină plină doldora de securişti înseamnă că suferiţi de naivitate. Mai ţineţi minte cine-a pus-o pe Koveşi, cine era prieten la cataramă cu Maior, cine era în cârdăşie cu întreg Grupul de la Cluj sau cine spunea că „serviciile şi justiţia” sunt singurele care funcţionează perfect în România. Ăsta e omul sau pisicul sau cârpa, mă rog, cum vreţi să-i spuneţi.

Cu PMP-ul nu mai insist, doar e o creaţie a ăluia care a dus securismul pe „cele mai înalte culmi de progres şi civilizaţie”, cel care ne-a transformat într-o dictatură militară. Iar despre PLUS-ul limbricului Ciloş, trebuie să fii tare fraier să crezi că ce iese din vulpe nu mănâncă pui.

Să facem recapitularea: pe întreaga scenă politică avem partide care sunt clar ale securităţii(PNL, USR, PLUS, PMP) şi partide care par anti-securitate, dar care mustesc de securişti sau asupra cărora planează suspiciuni de blat(PSD&ALDE).

Indiferent cum am da-o, chiar dacă am fi convinşi că PSD&ALDE sunt neprihăniţi, structura actuală a clasei politice ne arată limpede că întreaga politică e cotropită de infamul sistem securistic. Indiferent ce-ar ieşi la vot, pentru ei iese bine!

Cam asta e ecuaţia politică a ţării. V-aţi trezit? Dacă nu, probabil o să vă văd urlând în piaţă „fără corupţi”, „dna să vină să vă ia” sau mai ştiu eu ce alte aberaţii. Dacă v-aţi trezit nu ştiu dacă e mai bine. Dar cel puţin sunteţi cu picioarele pe pământ şi ştiţi cu ce se mănâncă toată mizeria asta.

Autor: Dan Diaconu

Sursa: Trenduri economice

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Secure
    Secu
    Securitate
    Cu securea deasupra capului… Sfantului Ioan Botezatorul, Sfantul care a prevestit Botezul cu Duh Sfant, Hristic… Pai, scena asta a taierii capului, pana cand se tot perpetueaza in istoria omenirii? Viitor fara trecut nu exista, ne spune acad. Breban, expresia mutilarii creatiei divine. Cu cap, fara picioare pe Pamant. Cu picioarele pe Pamant, fara cap, fara maini, fara organe interne: inima, plamani, ficat, splina, enzime, sange, limfa, tesuturi, fara organe externe: urechi… pentru auzit, ochi… pentru vazut si minte pentru priceput. Daca etimologic vorbind, Securitatea se trage din mecanismul produs prin SECURE, de bun augur ar fi sa gasim un alt termen care sa reflecte activitatea de protectie derulata prin ORGANE INTERNE si EXTERNE. Un ALTFEL de concept la scara universala. Regandim!

  • s-au luat bani de la servicii si s-au dat la vitamina D3… ce figuri… pai, nu-i rau, chiar recomandat sa ne vitaminizam in grup organizat.