Analize și opinii

Dan Diaconu: ”Dineu cu proști”

Pentru că fumează într-un spațiu public închis, Lucovid Onan trebuie să încaseze o amendă contravențională cuprinsă între 100 și 500 de lei. Întrucât e salariat, pedeapsa prevăzută e retrogradarea din funcție, reducerea salariului sau desfacerea contractului de muncă. Întrucât e conducătorul instituției, pompierii ar trebui să-i dea o amendă de 10 000 RON.



De asemenea, sunt circumstanțe agravante ale faptelor sale. Astfel devine obligatorie urmărirea penală a premierului întrucât e clar un abuz în serviciu: abuzează de funcția pe care o deține pentru a fuma, punând în pericol și sănătatea celor care lucrează în proximitatea sa. Pentru așa ceva te autosesizezi deoarece nu te poți aștepta ca femeia de serviciu – și-așa terorizată că nu e de la peneleu – să depună plângere penală!

Pentru restul participanților avem așa:

– nerespectarea distanțării sociale

– nerespectarea reglementărilor referitoare la purtarea măștii în spațiile închise;

– consumul de băuturi alcoolice în timpul orelor de program;

– utilizarea ilegală a spațiilor publice în scop privat

Adică cel puțin 15000 lei amendă și dosar penal.

Sunt curios, care instituții ale statului s-au autosesizat pentru bătaia asta de joc? Nu vedeți că sunteți proști? În supermarket vă tăvălește gardianul că nu stați la „termoscanat”, în timp ce ăștia își bat joc de țară, de voi și de banii voștri. Stați în casă, plecați capul și nu uitați să vă puneți masca și când mergeți la WC. Feriți-vă de coronavirus în timp ce vă mănâncă viermii!

Autor: Dan Diaconu

Sursa: Trenduri economice

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Ai zice ca sunt toti pe Titanic: vasul se scufunda in timp ce Sica si ai sai din Guwernerul de cascadori ai rasului, stau la taclale, beau si fumeaza! Cu oaia aia Turcana de langa el, Sica-vodka mica ar putea face rost de niste bani cu care sa mai peticeasca Bugetul statului, daca de pe Centura Politicii unde nu e buna de nimic, ar trimite-o sa presteze pe Centura Capitalei!

  • Spune unul dintre cei din poza , ca s-au dus sa-i ureze la multi ani acolo.
    La cat de “obosit”, citeste afumat, arata Orban, si la cat mai ramasese din trabucul lui Aurescu, e clar ca dura de mai multa vreme sueta.

  • …@vlad tepes… fereasca Dumnezeu sa iasa aia pe centura… isi schimba tir-istii traseul si o baga astia la sabotarea economiei nationale… cine naiba se uita la turcana aia? poate doar becali, oieru sef…

  • “trebuie să încaseze o amendă contravențională”
    Sa plateasca: luatul banilor = incasarea o face Min Finantelor.
    Daca vrei ca subiectul sa “incaseze” spui a inacasat AMENDAREA cu suma… pentru…
    Adica a primit nota/instiintarea de sanctiune cu amenda.
    Aici incasarea inseamna primirea notei scrise.
    … stii, a “LUAT” hartia, nu a “DAT”.
    ——–
    Daca iei amenda ca ai depasit viteza legala nu iti dai demisia.
    Si eu il vreau pe Orban ni doar demis dar si pus sub acuzare… da’ limba romana nu trebuie sa “sufere”, de acord?