Analize și opinii

Dan Diaconu: “Cu justiția la control”

Pentru ceea ce a ieşit până acum la lumină, demiterea grupului infracţional de la DNA Ploieşti şi a capului DNA, Laura Codruţa Kovesi, este mult prea puţin, de-a dreptul insignifiant. Sunt mulţi cei care aşteaptă cu înfrigurarea zburarea capilor acesti instituţii, însă, personal, consider această abordare total greşită.



În urma numeroaselor scandaluri, a achitărilor în lanţ, a lucrurilor care ies la iveală precum un vulcan, ne rezultă cât se poate de limpede că avem de-a face cu un monstru hidos, de dimensiunea fostei securităţi, o maşină de generat teroare care a acţionat abuziv, total nedemocratic, servind o minoritate ticăloasă care trebuie denunţată. Încă de la schimbarea abuzivă a legilor justiţiei(o mai ţineţi minte pe Monica Makovei?) şi de la înfiinţarea acestei divizii a terorii, lucrurile au mers într-o direcţie greu de înţeles de către mulţi. La fel ca în Italia, unde în anii 90 a fost pusă în funcţiune operaţiunea „mani pulite”, la noi, după modificările operate de Macovei, lupta anticorupţie a fost predată ocupantului american reprezentat aici la modul vizibil de către ambasadorul SUA şi, la modul invizibil, de către rezidentul CIA sau FBI de pe lângă Ambasada SUA.

Astfel, întreaga luptă anticorupţie s-a transformat într-una de distrugere a elitelor autohtone şi înlocuirea lor cu cozi de topor americane. După modelul adus de sovietici – care-au castrat după Război întreaga elită politico-economică autohtonă – noii comisari ai Sovietului Suprem al SUA au trecut la decapitarea întregii elite postrevoluţionare. Cei mai şmecheri au trecut în barca ocupantului, fiind iertaţi în schimbul cedării benevole a poziţiilor de interes. Restul, adică cei care-au crezut în democraţie şi corectitudine, s-au transformat în victimele acestei infernale maşinării de tocat. Denunţători devianţi sau uneori inexistenţi, probe plantate, stenograme trucate, înregistrări ilegale, scenarii halucinante, demne de basme, toate acestea au fost folosite fără frică şi fără ruşine pentru a instaura teroarea în ţară. A avea dosar la DNA echivala cu a ţi se termina viaţa. Asta pentru că maşinăria de plantat teroare avea „culoare” în justiţie pe care le folosea şi care-i garantau succesul în orice acţiune, indiferent de cât de imbecilă era ea. În paralel, culoarele din media, asigurau prezentarea abuzurilor în lumini favorabile, demne de lupte mitologice. Astfel, orice procuror deviant(şi câte exemple am avut!) devenea un erou legendar care se luptă cu hidra corupţiei în ciuda tuturor vicisitudinilor. Vicisitudini reprezentate de drepturile omului, logica minimă şi bunul simţ!

Iată-ne ajunşi într-un moment în care informaţiile care ies la suprafaţă ne cutremură. Pur şi simplu trăim cu impresia că lucrurile acelea sunt prea grosolane pentru a putea fi făcute de cineva. Şi, cu toate acestea, nu doar că au fost făcute, ele erau însăşi esenţa DNA, mantra angajaţilor acestei instituţii nefaste. Cum să nu se simtă un zeu Negulescu, cum să nu se simtă împărat Onea în condiţiile în care probele false, denunţurile cocoloşite, răzbunările ilegale erau parte a normalităţii pentru cei care-şi spuneau superiori „noi suntem DNA”.

Lucrurile însă au ajuns prea departe. În mod normal această instituţie ar trebui desfiinţată, întreaga arhivă blocată şi cercetată de către o comisie a societăţii civile. Avem de-a face cu un experiment ticălos pus la cale în afara ţării şi care s-a jucat nepermis de mult cu drepturile şi libertăţile românilor. Afacerile politice ale instituţiei sunt doar vârful aisbergului, ticăloşiile economice fiind cele care-ar trebui cercetate cu precădere. DNA nu a distrus doar clasa politică ci, din păcate, a terminat o întreagă generaţie de antreprenori, teleportând România într-o realitate în care ţara practic nu-şi mai aparţine. De-aceea consider că simpla demitere a şefuleţilor acestei neo-inchiziţii este mult prea puţin. Sursa răului făcut trebuie dezvăluită în totalitate, românii ar trebui să poată vedea cât de negru e dracul care, din păcate, încă mai are capacitatea de a conduce şi distruge ţara.

Autor: Dan Diaconu

Sursa: Trenduri economice