Analize și opinii

Dan Diaconu: ”Coup d’état”

Dacă ceea ce spune Mungiu-Pipidi este adevărat, anume că pentru depunerea plângerii penale a fost iniţial contactat Poliţeanu, care a refuzat acest rol, atunci lucrurile au luat-o rău de tot la vale. Şi tind să cred că ele sunt destul de puturoase pentru a mai putea rămâne mult timp în subsol, aşa cum doreşte plăvanul şi camarila sa.



Din declaraţiile papiţoiului politic Ludovic Orban se distinge liber un lucru cât se poate de simplu: habar nu are despre plângerea penală pe care se presupune că el ar fi redactat-o şi depus-o. Câteva întrebări cheie, referitoare la încadrarea infracţiunilor sesizate, arată cât se poate de limpede că tragicomicul personaj nici măcar n-a citit plângerea. Astfel încât bănuiala că halucinantul document ar fi fost redactat la Cotroceni e cât se poate de posibilă.

De altfel, însuşi comportamentul plăvanului care, pe tonul său oligofren a spus că „muu ooo să fac nicio deeclaraţie” arată limpede că ceva e putred la mijloc. Atunci când cineva a făcut o plângere justificată, care confirmă cele sesizate de tine, este absolut imbecil să ieşi şi să spui că te abţii să comentezi. E pur şi simplu prostesc, dând limpede de înţeles adevărata realitate, anume că ai de-a face cu acea tărăşenie.

Înainte de-a trece mai departe, o să fac o paranteză spunând că, încă de la începutul lunii mai, dl. Adrian Severin a intuit tentativa de răsturnare a guvernului pusă în scenă acum(vezi aici: http://adrianseverin.com/patria-in-pericol/). Pe scurt, punându-şi întrebări asupra adevăratei mize a amânării inutile ale legilor justiţiei prin atacarea lor la Curtea Constituţională, Adrian Severin concluzionează: „Așadar, logica ne spune că în următoarele luni ne așteaptă o lovitură de forță, prin esența ei anticonstituțională, care să înlocuiască guvernul legitimat de rezultatul ultimelor alegeri, cu un guvern prezidențial menit să garanteze rezultatul viitoarelor „alegeri” și să transforme democrația noastră bolnavă într-o oligarhie sănătoasă. Ceea ce, evident, implică recursul obligatoriu la teroarea de stat.”

Şi iată-ne acum cu o plângere penală depusă de maimuţoiul politic Ludovic-Balalaică Orban, cu mandatul lui Horodniceanu prelungit de Loazărică, în ciuda faptului că Ministrul Justiţiei respinsese cererea Horodniceanului pentru ocuparea a unui nou mandat la DIICOT şi cu agitatorii de stradă încercând o nouă lovitură similară celei din ianuarie 2017. Un setup oarecum asemănător celui de la Colectiv, unde Ciorduţa a găsit de cuviinţă ca dintre toţi cei implicaţi direct în incendiu să-l pună sub acuzare pe Piedone.

Este un setup la fel de lipsit de imaginaţie ca şi cel de la Colectiv, dar care cred că în proporţie de aproximativ 60% a eşuat. Chiar dacă se va trece la anchetă, chiar dacă Horodniceanu se va dovedi „scula” obedientă de care sistemul are nevoie, nu cred că, urmând actualul culoar, se mai poate face ceva. De fapt, s-ar putea ca lucrurile să evolueze fix în sens contrar.

În cazul în care Poliţeanu confirmă că a fost contactat pentru depunerea plângerii penale, plăvanul se face părtaş la tentativă de lovitură de stat, obligându-l chiar şi pe obedientul Loazărică să înceapă ancheta. Care anchetă nu se poate desfăşura cu preşedintele în funcţie, astfel încât Parlamentul va fi obligat să-l suspende. Chiar dacă cele două verigi menţionate – Procuratură şi Parlament – vor avea intenţia de a se preface că nu văd nimic, vor fi obligate de presiunea publică să-şi facă datoria. Este cât se poate de limpede pentru toată lumea că, în acest moment, mediocrul Poliţeanu este scânteia care poate bulversa lucrurile în ţară. Desigur, ONG-ul său este unul arondat Cotroceniului, prin intermediul căruia-şi găseşte şi sursele de finanţare. Există însă un element interesant care trebuie pus în balanţă.

SUA şi-a schimbat şi-şi schimbă o parte esenţială a factorilor de decizie din Europa. Nulul Klemm tocmai ce-a fost urecheat de şeful său pe linie de – să trăiţi! – CIA pentru susţinerea nejustificată a cozii de topor nemţeşti de-aici. În termeni de PCR putem spune că i s-a dat un „vot de blam”, punându-l foarte aproape de debarcare. Iată de ce, în acest context, chiar şi o nulitate ca Poliţeanu poate face istorie. În cazul în care acesta se va detona – şi nu ştiu de ce am impresia că articolul Dosiei fix asta prefigurează – putem avea parte de o vară incendiară. Asta dacă nu, urmând modelul Colectiv-Bamboo, vom avea parte de-un nou eveniment tragic pus în scenă de „ăi bătrâni” pentru perpetuarea cozii de topor de la Cotroceni. Nu de alta, dar e naiv cel care crede că ruşii(FSB) au ieşit din scena noastră. Şi, cum bine ştiţi, între FSB şi BND e o prietenie mult prea suspectă pentru a nu ne face să fim cuprinşi de o transpiraţie rece pe şira spinării.

Autor: Dan Diaconu

Sursa: Trenduri economice