Analize și opinii

Dan Diaconu: “Agentul Zero-Zero-Coldea şi disperarea unei naţiuni”

L-aţi văzut ieri în toată plenitudinea lui. Da, el e Coldea, cel în faţa căruia tremurau toţi politicienii, tot sistemul juridic, tot ce mişca în ţara asta. El e Coldea, ultimul dictator al României, cel care învârtea funcţiile şi trimitea pionii prostovani la sacrificiu.



L-aţi văzut şi-aţi înţeles. Individul, în cel mai bun caz, se poate califica la categoria penibili furioşi. Asemeni tuturor dictatorilor, în momentul în care e neputincios şi scos din context, devine demn de milă. Indiferent cât se înfoaie, cât încearcă să-şi dea importanţă, individul e castrat. Cînd bravează e la fel de penibil ca şi cocoşelul pitic umflându-se-n pene. Şi asta pentru că, la momentul imediat următor bravadei, e cuprins de disperarea celui care, ducându-se la curve pentru a-şi confirma bărbăţia, e trădat de ţuţurelul care nu-l mai ascultă, refuzând cu indiferenţă să-i confirme statutul. Ăsta e Coldea. Aproape că ţi-ar fi milă de el dacă n-ai ştii câte ticăloşii îl au drept punct de pornire.

Gândiţi-vă că la fel au fost toţi. La fel l-aţi văzut şi pe Vişinescu, Ficior sau Nikolski, la fel i-aţi fi văzut şi pe Enoiu, Crăciun sau Ţurcanu. Lipsiţi de putere toţi aceşti nuli revin în matca lor normală, sunt demni de milă şi compasiune. De ce oare nimeni n-a înţeles până acum că „tinerelul” care e cam prostovan, dar care pare „băiat cuminte”, se poate transforma în viitorul măcelar al unei ţări? De ce nu pricepe nimeni că cele mai orori sunt făcute de oamenii simpli, banali şi plicticoşi, peste care cade boala puterii absolute şi care sunt lăsaţi, în mod iresponsabil, să se joace cu toate cheile?

Fără doar şi poate, Coldea e unul dintre ei. E cel care-a nenorocit o ţară întreagă dând-o înapoi cu cel puţin cincizeci de ani. Coldea ne-a întors în cominternism, în bolşevismul cel mai jegos. Şi asta pentru că minţi scurte precum cea a lui pur şi simplu nu pot judeca altfel realitatea. Proştii sunt incapabili să înţeleagă că un om, la fel ca o ţară, se maturizează şi dă cel mai mare randament atunci când e liber, când e lăsat să facă neîngrădit ceea ce vrea. Când pui lanţuri şi botniţe obţii, în afara unei frustrări imense, o reacţie inversă, de respingere a orice, indiferent cât de justificat sau normal ar părea la prima vedere.

Ce-a făcut Coldea din ţara asta e impardonabil. E la fel de grav cu ceea ce-au făcut paraşutaţii Moscovei în anii 50. Fără doar şi poate, din multitudinea de dosare fabricate ar trebui să se facă un proces al coldismo-băsismului, acest regim trist care ne-a tăiat definitiv aripile.

Stau şi mă întreb, oare ce pedeapsă ar trebui să primească acest cuplu horror coldea-băsescu alături de toţi cei care-au constituit aparatul de teroare pe care acum îl vedem ieşind la lumină? Ce pedeapsă ar trebui să le dăm ăstora şi uneltelor lor care încă se mai ţin cu dinţii de scaunele lor corupte? Pot fi oare pedepsiţi? Există oare o pedeapsă acoperitoare astfel încât să compenseze ticăloşia de-a transforma o ţară într-o colonie şi apoi de-a o subordona minţilor lor bolnave? Gândiţi-vă bine la asta!

Autor: Dan Diaconu

Sursa: Trenduri economice

Despre autor

contribuitor

comentariu

Adauga un comentariu

  • Problema nu e, ca agentul “zero-zero” Coldea(caruia ii fug ochii prin cap, mai ceva ca la Poker electronic) trăiește într-o realitate paralelă, ci ca nu raspunde in fatza Justitiei! Dar la ce Justitie de tip progresist-masonic avem in Colonie, nici nu-i de mirare!