Analize și opinii

Cumințirea PSD!

În nici trei zile de la victoria președintelui Klaus Iohannis în alegerile de pomină (record absolut pentru democrația românească!), sărbătorite și la PNL tot cu o strîngere din măsele și cu un scrîșnit cam amenințător, a venit vremea mobilizării tuturor forțelor pentru cumințirea PSD.



Ce credeau socialiștii, că merge mereu cu contestatul puterii, cu pregătirea alegerilor din primăvară, în care să dea o lovitură și să le arate și liberalilor și useriștilor ce pot face? Cu-cu, băieți! Bucățică după bucățică și șurub după șurub, a început și urmează demontarea unui PSD buimac după rezultatul dezamăgitor. Și ce s-a întîmplat? Primul lucru a fost preluarea partidului! O asemenea greșeală nu se va mai repeta niciodată! Cum să ne mai pregătească urmașii comuniștilor o asemenea surpriză?

Viorica Dăncilă va pleca mulțumită cu un loc pe listele viitoarelor parlamentare și cu funcția parfumată de la organizația femeilor. Iar ceilalți vor pregăti un congres în care tot oamenii băieților să cîștige. Cine și-a imaginat că profeția lui Vasile Dâncu este de aplicat pe undeva și că restructurarea PSD se va face cu cu tineri revoluționari și contestatari este un naiv. Adio libertate! Urmează tot utilizarea unor oameni mai ușor de dirijat, eventual aflați la dispoziția instituțiilor. Oricare dintre cei din celebrul comitet de inițiativă va prelua partidul va fi în binele tuturor. Oricare dintre ei ar cîștiga (pentru că trebuie să-și încerce și ei gustul puterii), tot omul serviciilor va fi la butoane! Și cu asta basta!

Mie mi-a plăcut sceneta de final a CEX-ului PSD, cea care se anunța „cu sînge pe pereți”. Ce bucurie, ce liniște, ce împăcare! N-a mai lipsit decît sticla de șampanie, deși în ochii lor licărea o lumînare de adio.

Așa se face că a doua zi după cumințirea PSD-ului și după preluarea sa cu arme și bagaje, Klaus Iohannis a anunțat că îi arde de alegeri anticipate și de alegeri locale în două tururi. La cît sictir exprimă după succesul în alegeri, nu m-ar mira ca tot în primăvară să votăm și modificarea Constituției României. Ce atîtea alegeri peste alegeri și cu para-alegeri care fac țara să bată pasul pe loc!?La Sibiu se alege o dată și bine!

În același timp, scrisoarea lui Cătălin Predoiu ajunge prin orașele mari și mijlocii din țară spre a sonda părea magistraților legată de celebra Secție pentru Investigare a Infracțiunilor în Justițe. Nu care cumva oastea judecătorilor și a procurorilor să îi scoată ochii că a pus umărul sau chiar a redactat o hotărîre care să-i cadă bine lui Klaus Iohannis? Ce a promis Ludovic Orban cu privire la Ordonanțele de Urgență? Dar despre asumarea răspunderii n-a zis nimic? Bănuiesc că va fi în situația să repete o propoziție a lui Traian Băsescu:

-Poate eram beat!

Observați însă că nu mai există problema corupției! S-a topit! Corupți erau numai dușmanii lui Iohannis și ai liberalilor! Liberalii abia se ling pe bot! Cît privește problema Justiției, trebuie spus clar. S-a rezolvat! Nu mai avem nici o problemă. Se află în mîinile mari și late ale președintelui și nu mai poate fi înșfăcată de Dragnea și de ai săi.

Băieți, sper că ați aflat deja că nu ajung banii pentru salariile bugetarilor și că duhul sărăciei strigă și la pensii. Dacă BNR a dat un semnal de alarmă, este clar că ne paște și că perioada de bunăstare de pe vremea lui Dragnea și Dăncilă s-a dus Dracului.

Era prea periculoasă și antieuropeană!

Autor: Cornel Nistorescu

Sursa: Cotidianul

Despre autor

contribuitor

comentariu

Adauga un comentariu

  • Domnule SRS de ce esti carcotas? Doar si-au ales un academician, ca sef! E adevarat, unul cu epoleti, care o sa dea jos militaria din pod!