Analize și opinii

Cum știi că ești progresist?

Nevastă și copiii sunt ai statului și ești ok cu asta.



Casa în care locuiești este a băncii, tu plătind-o dublu în 20 de ani și ești ok cu asta.

Jumătate din timpul tău de adult îl oferi Corporației și ești ok cu asta.

Cam 40-50% din banii pe care-i muncești merg la stat și ești ok cu asta.

Mașina pe care o conduci în timpul liber este a firmei de leasing, tu plătind-o spre dublu în 4-5 ani și ești ok cu asta.

Ai băgat bani în bitcoin la 10k, acum fiind 3k și ești ok cu asta.

Parlamentării aleși de ține votează cedarea resurselir țării tale, pe aproape nimic, unor corporații private străine și ești ok cu asta.

Propaganda globalistă (pro-lgbt, limitatea drepturilor individuale, multiculturalism, pro-migrație, neomarxism, neoliberalism, bugete mari pentru servicii) ocupă 90% din media și ești ok cu asta.

Huiduiesti Catedrala Mântuirii Neamului, dar mucles despre moschee și ești ok cu asta.

Când jandarmul te lovește zici că e abuz, dar când un om nevinovat stă 42 de luni la pârnaie taci și ești ok cu asta.

Clamezi democrația, dar nu respecți rezultatul alegerilor, eșuând să-ți mobilizezi propriul electorat și ești ok cu asta.

Dacă se tăie salarii și pensii atunci taci, dar dacă se reduc taxele, se cresc veniturile, atunci protestezi și ești ok cu asta.

Ești pro-avort și pro-homosexualitate simultan dar ești ok cu asta.

Și ecologist și consumerist dar ești ok cu asta.

Pro-droguri, pro-homeschooling , anti-educație convențională, dar critici lipsa educației la generația tânără și, desigur, ești ok și cu asta.

Când politicienii încalcă legea strigi „pușcărie”, dar, când procurorii sau judecătorii încalcă legea, ieși în stradă în semn de sprijini și ești ok cu asta.

Când politicianul nu-și declară acumulările, urli „confiscare”, dar când ONG-urile refuză să-și transparentizeze finantările și sponsorizările taci mâlc și ești ok cu asta.

NU se fac spitale și urli că de ce nu sunt bani, urli că se fură, DAR când se cresc pensiile speciale, îți dispar toate intrebările, iar atunci când multinaționalele cară profiturile în offshore-uri, nu ieși în stradă și ești ok cu asta. Statul îți poate injecta în corp oricând, orice, dar tu ești împotrivă legii antifumat sau a impozitării consumului de zahăr și ești ok cu asta.

Prefer regresismul, dacă asta numești TU „progresism”.

Aurelian Popa

Sursa: Justitiarul

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Fain tare articolul! Am ras, dat si-o lacrima, acu’ zambesc amar. Da’ vreo formula in universul acesta, cu certitudine, exista! Tot din lac in put, dintr-o extrema intr-alta, de veacuri. Pe la mijloc, taramul armoniei, sfera echilibrului. Ati observat ca nu mai exista clasa de mijloc, cale de mijloc, de consens, coeziune. In schimb exista RETELE DE MIJLOC: ex. de distributie in sistemul ENERGETIC, de MANDATARI organizati in grup infractional, ONG-uri responsabile de formatarea mentalului colectiv dupa cum bate vantul intereselor de GRUP, cand la staaaaanga, cand la dreaaaapta, nu obs? daca esti patriot, primesti eticheta de extremist / nationalist, mai grav, nu primesti fonduri UE, acelasi tratament daca sustii casatoria formata din barbat, femeie, familia cu copil nascut, nu facut; daca papi ciocolata cu rom, esti rasist, daca onorezi sfintii apartinand religiei in care de nasti, esti… pupator de moaste, daca si cu parca… bio – tehno – logia, in parti egale = solutia viabila.