Analize și opinii

Cum se propagă ura

În România, mai puțin de 40% din Produsul Intern Brut este îndreptat către oameni, în timp ce remunerarea companiilor reprezintă peste 60% din PIB. Acest raport este inversat față de majoritatea țărilor din Uniunea Europeană, ceea ce arată foarte clar dezechilibrul dintre modul în care sunt distribuite resursele economice.

if-you-repeat-a-lie

România are o fiscalitate care favorizează capitalul și își bate joc de salariați iar toate acestea în numele ”atragerii investitorilor străini” care cumpără ieftin, ne plătesc puțin iar profitul îl mută în paradisuri fiscale.

Aceste probleme economice duc la probleme sociale și România este împărțită între urban și rural, între săraci și bogați, între corupți și cinstiți și între PSD și anti-PSD. Aceste împărțiri au început după Revoluție, la mineriade. Apoi a urmat epoca Băsescu care a creat o falie puternică între ”cele două Românii” și a urmat USL, răspunsul la politica portocalie, dar astăzi am atins apogeul. Astăzi deja nu mai vorbim de partide, totul este mai profund. Vorbim de proștii din Teleorman, de săracii din Suceava, Iași sau Vaslui și de elita de la Cluj, Sibiu sau București.

Îi acuzăm pe bătrâni că nu votează cu dreapta, dar e greu să votezi tăieri de pensii când ai muncit o viață la colectiv și câștigi până într-o sută de euro. Îi acuzăm pe cei cu salariul minim că nu votează cu dreapta, dar e greu să votezi stagnarea sau reducerea salariului minim atunci când ție nu-ți ajung banii nici de mâncare și salariul minim în România este cel mai mic din Uniunea Europeană.

Mesaje fasciste promovate din spirit pro-european

Practic, aceste probleme economice au născut curentul fascist în România. Am ajuns să avem lideri politici precum Monica Macovei și Nicușor Dan care vorbesc despre ”teleormanizare” și despre ”țăranii care ne ucid viitorul”.

Tot mai des în mediul online vedem mesaje care spun că bătrânii noștri sunt inculți și needucați, comunişti asistați și spălați pe creier de Antena 3. Țara asta de proști care votează PSD-ul plin de penali, care pupă moaște și se închină la icoanele ortodoxe sau fac plecăciuni în fața patriahului. Acești gregari care vor familie tradițională să-și poată bate nevasta și care nu înțeleg unitatea în diversitate propusă de Bruxelles.

În final, tot de la tinerii frumoși și liberi aflăm că școala românească este o epavă care trebuie să dispară. Ca să fii de nivel european trebuie să studiezi în afara granițelor. Medicii noștri sunt buni doar dacă pleacă afară, altfel mori cu zile în spitale și toți sunt niște șpăgari. Soluția propusă de ei este simplă – nu avem nevoie de alegeri, vrem doar un trimis de la Bruxelles să ne civilizeze.

De la Puie Monta – la  Crapă Ponta

Cel mai clar, această ură este vizibilă în preajma alegerilor. Dacă la prezindențialele din 2014 a apărut ”puie monta” acum totul a devenit mult mai violent – #SperSaCrapiVictorPonta”. De la ”sper să crăpi Ponta” la ”săracii trebuie să moară este doar un pas”.

Dreapta românească începe să arate tot mai mult ca extrema dreapta. Cine nu este ca noi este împotriva noastră și cine este împotriva noastră trebuie să moară.

Discursul încărcat de ură, neamendat de nimeni și dublat de măsuri prin care bogații devin tot mai bogați iar săracii tot mai săraci va naște nu două Românii, ci două tabere care vor lupta pe viață și pe moarte. Unii să-i extermine pe ceilalți iar aceștia din urmă pentru a-și apăra viața, așa tristă și grea cum este ea.

Autor: Alexandru David