Analize și opinii

Cum a căzut Codruța în capcana lui Sebastian

De mult mă gândesc la o astfel de capcană și la eficiența ei. Iată că acum, influențați telepatic de mine, Sebastian Ghiță și Dan Andronic i-au întins-o Laurei, și aceasta a căzut în ea.



Despre ce capcană este vorba? Iată:

La câte reproșuri și acuze grave i-au fost aduse în ultimii ani Laurei Kovesi, aceasta s-a eschivat mai de fiecare dată de la a da explicații clare spunând că nu intră în dialog cu penalii, că nu le răspunde și nu le va răspunde niciodată acestora pentru că ei, având probleme cu justiția, nu sunt credibili. Deci nu merită să fie băgați în seamă.

Unii, adulatorii, au felicitat-o pentru iscusința eschivei. Alții, ca mine, au suspectat-o că nu răspunde pentru că nu vrea să se compromită și mai rău.

  • Ați fost în sufrageria lui Oprea?
  • Nu răspund atacurilor unor penali!
  • Ați fost în vie la Ghiță?
  • V-am spus și vă repet: nu răspund și nu voi răspunde niciodată atacurilor unor penali!

V-ați întrebat oare, în lipsa acestei forme puerile și urât mirositoare de a se furișa, de a evita recunoașterea unor adevăruri evidente pentru toată lumea, ce ar fi putut spune?

Să nege în clar nu putea, pentru că știa că există probe care, odată scoase la lumină, ar fi făcut-o de râsul târgului.

Să recunoască în clar nu putea, pentru că și-ar fi contrazis flagrant toate principiile cu care a defilat în fața țării ani de zile. Și atunci a ales varianta cu „nu răspund unor penali” ca o altă formă de a spune: „nici nu confirm, nici nu infirm” – celebra mantră a securiștilor precum Oprea, Maior, Coldea &Co.

Și atunci ce s-a gândit Ghiță (inspirat de la distanță de mine)? Să lanseze pe piață o acuză la adresa zeiței atât de gogonată și de imposibil de probat încât să o determine pe aceasta să iasă din schema ei ermetică de tăcere și să reacționeze.

Așa că a acuzat-o, întâi prin intermediul lui Dan Andronic. și apoi direct, că în urmă cu vreo 10 ani i-a dat, la sugestia și prin mijlocirea lui Florian Coldea, 7000 de Euro pentru a o ajuta să-și cumpere o mașină.

La auzul unei asemenea grozăvii, a sărit faraoanca din sarcofag precum cangurul, de zece coți. Știți la ce microfon s-a oprit pentru a nega vehement informația? Exact la microfonul A3.

Faptul că am primit bani de la Sebastian Ghiță este o minciună incalificabilă și, prin urmare, în mod categoric, voi urma căile legale“.

Și astfel păsărica a ciugulit momeala și și-a prins picioru-n laț.

Deci, când este sigură că nu poate fi prinsă cu fofârlica, doamna Kovesi renunță la placa cu penalii și răspunde, și neagă, și amenință și vituperează. Cu alte cuvinte, are limbă să se apere. Și încă ce limbă!!!

Îi va fi greu după această reacție pripită să mai apeleze la trucul ei preferat, la replica ei de aur: „nu comentez niciodată acuzațiile unor penali”. Pentru că, iată, tocmai a făcut-o!

Nici nu mă interesează dacă ceea ce susține Ghiță e adevărat sau nu. S-ar putea să fie, dar cum să demonstreze asta cu probe? Aproape imposibil. Deci, acceptăm ca ipoteză de lucru că Ghiță minte!

Dar dacă atunci când Ghiță minte doamna Kovesi dezminte, rezultă, logic, că atunci când doamna Kovesi nu dezminte nici Ghiță nu minte.

E clar sau se dorește și o schemă?

Așa se prind unele păsări, gen papagali, cu lațul. După care, în cele mai multe cazuri ajung în colivie.

Sebastiane, Sebastiane, dacă te încadrează ăștia la braconaj?

Sursa: Contele de Saint Germain

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Bre conte, la Carte scrie sa-ti ajuti aproapele, nu sa-l paradesti.
    Si-apoi oamenii de afaceri au ajutat cu bani, bunuri, politicieni, functionari publici, dintotdeauna, in schimbul obtinerii unor foloase “cuvenite”, vezi SOV si ajutoarele pt SRI, pe vremea cand n-aveau. Liniste n-avem! Pace, bucurie, armonie. De-astea ducem lipsa la toate niv.

  • Colivie
    # COLIVIE
    Pai, nu ni s-a recomandat prin DIRECTIVE PRETIOASE, EUROPENE, STRATEGICE, sa construim un nr. de 7 COLIVII?!?!?!!!!!!
    cunoscut fiind faptul ca in a saptea zi pana si Dumnezeu, Creatorul a toate cate sunt, vazute si nevazute, stiute si nestiute, detectabile si nedetectabile, interceptate si de neinterceptat, imaginat…s-a odihnit.
    Observam cu atentie trucul de inversiune odios creat in laboratoare: suntem infestati cu infractiuni, coruptie din IMPORT, mituiti, santajati, invrajbiti sistematic si la toate niv., mediile, categorii, paturi sociale, spalati pe creierase, atrofiati in neuron, buget consolidat de stat, fond suveran de investitii, determinati sa ne denuntam, autodenuntam, lovim pe la spate, gioale, eliminam unii pe altii, fix ca intr-o cursa de soareci. Pai, agentii 007 n-au voie sa recunoasca, veci, cu mentiunea expresa ca in infinitul Univers EXISTA UN CITITOR ORIGINAL DE “CARDURI”.