Analize și opinii

CTP dixit: „Oamenii fac copii când au un grad ridicat de insatisfacție in legătură cu propria lor existență”

Există în limba română proverbul: „a se aduna (sau a se uita) ca la urs„. Probabil că originea proverbului se află la bâlciurile din vechime unde organizatorii aduceau un biet urs în cușcă sau legat cu o zgardă pentru a atrage lumea în număr cât mai mare.



Vremurile acelea au trecut, bâlciurile din vechime sunt doar amintiri, locul lor fiind luat de emisiunile TV care luptă să atragă cât mai mulți privitori în fața micilor ecrane. Unele emisiuni apelează la tinere sumar îmbrăcate pentru a atrage spectatori, altele, cele care se consideră a fi emisiuni serioase, nu-și permit acest lucru. Trebuie să găsească altceva sau pe altcineva să joace rolul ursului din proverb.

Postul TV Digi 24 l-a găsit pe Cristian Tudor Popescu, „crucișătorul presei românești”. Și acesta și-a luat rolul în serios. Ultima enormitate pe care a debitat-o în direct are legătură cu copiii. Mai precis, de ce fac oamenii copii. Iată opinia sa:
„Copiii se fac pentru părinți. Dacă îmi spuneți mie că cei care fac copii au în cap perpetuarea speciei sau demografia României… O să vă spun ceva greu de înghițit. Oamenii fac copii când au un grad ridicat de insatisfacție în legătură cu propria lor existență în această viață.

Când oamenii au o viaţă foarte încărcată, foarte completă profesional, sentimental, personal, nu mai simt nevoia să facă copii. Cei care fac copii mulţi sunt săraci, nemulțumiți în raport cu societatea, care nu au reuşit să realizeze lucrurile pe care le-au dorit şi încearcă să trasfere ratarea lor copiilor: să facă el/ea ce nu am făcut eu, să aibă el/ea ce nu am avut eu şi mai ales să am un sprijin la bătrâneţe.” (sursa)

Conform definiției domnului Popescu, România este o țară plină de oameni bogați, realizați profesional și foarte fericiți. Cei ce avem copii suntem niște ratați, niște nefericiți nerealizați profesional.

Vă dați seama de enormitatea inepțiilor debitate de acesta? Și când te gândești că mulți îl consideră a fi lider de opinie…

Autor: Tudoe Marincu

Sursa: Rost Online

Despre autor

contribuitor

comentariu

Adauga un comentariu

  • Asa, CTP, “Fii deschis! Permite-ti tie insusi sa simti, sa fii atent si autentic. Darama orice perete emotional construit in jurul tau si experimenteaza fiecare emotie, fie ca este buna sau rea. Asta e viata reala. Cu bune, cu rele, cu bucurii, cu necazuri, cu urcusuri si coborasuri”, din “15 lucruri pe care sufletul ar vrea ca tu sa le stii”.
    Pai, parintii nu “fac” copii in vederea perpetuarii speciei, ci creeaza, atrag Spiritul acestuia in uter. Corpul fizic este ulterior adaptat pt. a gazdui Spiritul, preluand din indicatiile genetice si din ..raza de spiritualitate si de dragoste, caci altfel va fi atras un Spirit neastamparat care va cauza disensiuni familiale, sociale, planetare, galactice, cosmice. Nimic nu sta (nu este in repaus), totul se misca, totul vibreaza (lg. vibratiei). Cf. lg. compensatiei, unii parinti se ocupa de cresterea, educatia, evolutia unor copii creati de alti parinti. Ups! Modelarea unor Spirite?! Indrumare?! Comunicare?! Povesti adevarate de viata!