Analize și opinii

Chris Terheș: ”Prin acest comunicat halucinant, Iohannis își asumă politic toate abuzurile și eșecurile DNA din timpul lui Kovesi”

Klaus Iohannis a aratat ca este sclavul Noii Securitati si isi asuma politic toate esecurile si abuzurile facute de DNA sub conducerea lui Kovesi.



Tudorel Toader a propus revocarea lui Kovesi de la sefia DNA, iar pentru a-si fundamenta decizia a prezentat ieri, 22 feb., un raport public.

La cateva minute dupa ce Toader si-a terminat prezentarea raportului in fata presei, Iohannis – fara sa fi fost notificat in mod oficial de Tudorel Toader, fara sa fi citit raportul si fara sa fi primit in prealabil avizul Sectiei pentru procurori din cadrul CSM – a dat un comunicat spunand ca, “din cauza lipsei de claritate in prezentarea raportului […] se impune o analiză aprofundată a acestui document, care urmează să fie realizată la nivelul Administrației Prezidențiale de către departamentele de specialitate”.

Mai pe romaneste, Iohannis a stat in fata televizorului ca baba la poarta noua si nu a inteles nimic din ce a prezentat Toader (adevarul este ca Toader vorbeste mult, dar nu vorbeste chiar atat de rar si monosilabic ca Iohannis, ca cel din urma sa poata evalua informatia la care se uita), asa ca va cere departamentelor de specialitate din cadrul Administratiei Prezidentale sa-i “analizeze aprofundat” raportul.

Altfel spus, Presedintele Romaniei are nevoie ca altcineva sa-i analize un raport, deoarece el nu are capacitatea intelectiv-cognitiva sa o faca.

Mesajul este halucinant, deoarece prin acest comunicat Iohannis isi asuma politic absolut toate abuzurile si esecurile DNA din timpul lui Kovesi.

O alta afirmatie foarte tare din comunicatul lui Iohannis e urmatoarea: “In repetate rânduri, Președintele României, domnul Klaus Iohannis, s-a declarat mulțumit de activitatea DNA și a conducerii sale, punct de vedere pe care și-l menține în continuare”.

Adica numitul Iohannis, care ocupa vremelnic functia de Presedinte al Romaniei, nu a citit stenogramele dezvaluirilor din ultima perioada despre abuzurile procurorilor DNA, nu a citit raportul lui Toader, dar el se declara, in continuare, “mulțumit de activitatea DNA și a conducerii sale”.

Sa faci o asemenea afirmatie in conditiile actuale, in care toata justitia paraie din incheieturi ca urmare a abuzurilor DNA, ori te arata de rea credinta, ori rupt de realitatea societatii romanesti.

Despre afirmatia ca “Președintele României, domnul Klaus Iohannis, va uza de toate prerogativele constituționale pentru asigurarea funcționării unei justiții independente și pentru consolidarea statului de drept” ce sa mai zici?

Cam despre ce stat de drept mai poti vorbi in Romania cand un procuror sef de directie provoaca doua conflicte juridice de natura constitutionala si sustine paraditul la cetateni?

Iohannis a dovedit, inca odata, ca este sluga Noii Securitati, care va fi aruncat ca o masea stricata dupa ce securistii il folosesc si isi bat jos de el.

Iohannis nu mai obtine un mandat de presedinte al Romaniei. Daca in 2014 lumea a votat pe oricine numai sa nu iasa Ponta, in 2019 va vota pe oricine numai sa nu ajunga acest sclav al Noii Securitati presedinte.

 

Autor: Chris Terheș

Sursa: Chris Terheș

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Judecatorul solutioneaza litigiul cf. regulilor de drept care ii sunt aplicabile.
    JUDECATORUL, NU PROCURORUL!
    PROCURORUL ACUZA!
    Judecatorul are indatorirea sa staruie, prin toate mijloacele legale, ptr. a preveni orice greseala privind aflarea ADEVARULUI…singurul care ne elibereaza!…, pe baza stabilirii faptelor si prin aplicarea corecta a legii, in scopul pronuntarii unei HOTARARI TEMEINICE SI LEGALE…dispozitii prev. in cuprinsul art. 22 alin.1, 2 si urm. din NCC, ROLUL JUDECATORULUI IN AFLAREA ADEVARULUI, cap.II PRINCIPIILE FUNDAMENTALE ALE PROCESULUI CIVIL.

    CONCLUZIILE RAPORTULUI IN CAUZA, SUSTINUT DE PROBE, DOCUMENTE JUSTIFICATIVE, FAPTE, CIFRE, INTOCMIT PE BAZE STIINTIFICE, TEHNICO-JURIDICE, ETICE, DEONTOLOGICE, RELIEFEAZA TOTODATA STAREA NATIUNII, CU BUNE SI RELE, PUNCTE FORTE, SLABE, OPORTUNITATI SI AMENINTARI, IN CONTEXTUL GEOPOLITIC ACTUAL PE FONDUL PARTENERIATELOR STRATEGICE PERFECTATE URMARE ADERARII NOASTRE LA STRUCTURI UE/NATO, ORGANISME CU ROL IMPORTANT IN INSTAURAREA NOII ORDINI MONDIALE CUNOSCUTA OPINIEI PUBLICE SUB DENUMIREA DE NOM, procedura globala in curs de derulare, in toata splendoarea!
    CONCLUZIILE RAPORTULUI evidentiaza repetate incalcari ale Legii fundamentale, SFANTA SI BINECUVANTATA CONSTITUTIE, in cf. cu dispozitiile careia SUNTEM un STAT NATIONAL, SUVERAN si INDEPENDENT, UNITAR si INDIVIZIBIL, beneficiind de un TERITORIU INALIENABIL, un STAT in care SUVERANITATEA NATIONALA apartine poporului, circumstanta in care NICIUN GRUP SI NICIO PERSOANA NU POT EXERCITA SUVERANITATEA IN NUME PROPRIU…dispozitii prev. in cuprinsul art. 1,2,3 si urm. din CONSTITUTIA TARII, TITLUL I, PRINCIPII GENERALE.

    UN RAPORT INTEMEIAT PE LUCRURI ADEVARATE, DUREROASE, TRISTE, TRAGICE.
    UN MINISTRU VIZIBIL MARCAT DE INCARCATURA EVENIMENTULUI, IMPORTANTA ISTORICA A UNEI FILE CONSEMNATA IN CRONICA UNIVERSALA, ca vrem, ca nu vrem, IN VIRTUTEA PRINCIPIULUI UNIVERSAL VALABIL CUNOSCUT SUB DENUMIREA DE “OPE LEGIS”. INREGISTRARE ENERGOINFORMATIONALA INSTANTANEE.
    Un pupitru neincapator pt. multimea microfoanelor.
    O armata de jurnalisti, majoritatea ziaristilor… acoperiti sau nu, de buna sau mai putina buna credinta, bine sau mai putin bine intentionati Dumnezeu ii stie!, nerabdatori, plictisiti, nestiutori, vizibil pusi pe crearea diversiunii, inducerea in derizoriu a evenimentului, caci EVENIMENT ramane scris! Evolutia imediat urmatoare a fenomenelor, naturale, artficiale, provocate, induse, mai mult sau mai putin extreme, ne va arata pe fata adevarul celor expuse, traite, respirate, oftate, planse de fiecare, in dreptul lui si-n dreptul comun.
    …..
    “Fara indoiala ca Dumnezeu randuieste faptele noastre mai bine decat am putea-o face noi insine”, Sfantul Vasile Cel Mare, Randuiala Lui Dumnezeu.
    Sa stam stram si sa judecam drept.
    Sa fim!

    Sa fim buni, intelepti, minunati.
    Sa fim veseli, caci “veselia omului e ca mirosul florilor”, ne spune Nicolae Iorga. Ea,” veselia, nu se inalta din sufletele vestede”. Doamne ajuta pentru o lume buna, pasnica, prospera!

  • Strigator la Cer!

    JURNALISTII PREZENTI AU CREAT O ATMOSFERA TENSIONATA, AGRESIVA, INCOMPATIBILA CU SUSTINEREA UNEI CONFERINTE DE PRESA IN BUNE CONDITII cu mentiunea expresa ca, IN PREALABIL a fost ADUS LA CUNOSTINTA AUDITORIULUI FAPTUL CA RAPORTUL CONTINE UN NR. DE 36 PAGINI!!!!!!!! CIRCUMSTANTA CARE A DETERMINAT O CITIRE “IN DIAGONALA”….DOVEZI, ARGUMENTE, DATE OFICIALE DE NECONTESTAT…Site-ul MJ cazut !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    ???????????????????????????????
    !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    ………………………….

    Pana la urma e vorba de soarta tarii in AN CENTENAR….de constiinta, maini curate, inima buna. De suflet,

  • Raportul lui Tudorel Toader in cele 20 de puncte ale lui este foarte clar, chiar daca a fost prezentat de un personaj necarismatic, intr-o maniera juridica si folosind un ton monoton, lent, fara suisuri si coborasuri. Aaa…, ca nea’ Dulap Iohannis spune ca raportul nu ii e clar desi nici macar nu l-a citit, nu cred ca mira pe cineva, caci in acesti parametrii a fost setat de catre Stapanii lui(interni si externi), prin invartirea cheitei Dulapului!