Analize și opinii

Cel mai mare FAKE NEWS de la sfințirea Catedralei Mântuirii Neamului difuzat de televiziuni și site-uri

Duminică, 25 noiembrie, Patriarhul României, Prea Fericitul Daniel, Patriarhul Ecumenic, Bartolomeu, însoțiți de un sobor de 60 de ierarhi, au sfințit Catedrala Mântuirii Neamului.



Mai multe televiziuni și site-uri de știri, printre care Adevărul, Digi 24, Antena 3 sau Libertatea, au difuzat o știre potrivit căreia Patriarhul Daniel are o mașină de lux, un Mercedes-Maybach S600 de 140.000 de euro, cu care a mers la evenimentul de sfințire, și care nu ar avea polița RCA, un document obligatoriu pentru orice autovehicul care circulă.

Însă, Patriarhia a răspuns prompt, prin purtătorul de cuvânt Vasile Bănescu care a declarat că mașina nu este a Patriarhiei, ci a SPP. ”Cei doi patriarhi au fost obligaţi să folosească maşinile Serviciului de Pază şi Protecţie. Patriarhul Constantinopolului, care are rang şi de şef de stat, a avut asigurată prin lege protecţia SPP-ului. La evenimentul de duminică, SPP-ul i-a obligat pe membrii delegaţiei, cât şi pe cei ai Patriarhiei, să folosească maşinile lor, adică ale SPP-ului. E o mașină a SPP, nu a Patriarhului care, pentru cei interesați, are o dubiță Volkswagen.”, a precizat Bănescu.

Autor: Cristi Selaru

Sursa: Stiripesurse