Analize și opinii Cultură și Familie

Către președintele Iohannis: ”Să petreceți bine în loja dumneavoastră alături de „invitați”!

Domnule Iohannis,

klaus-iohannis-declaratii-dupa-societatea-civila-6-nov-2015a

Mi-ar fi placut sa imi incep scrisoarea cu formula „domnule presedinte” dar, din pacate, actiunile si atitudinea dumneavoastra inca din timpul campaniei electorale prezidentiale au fost de segregare a societatii romanesti.

Ati dovedit ca nu va ridicati la nivelul functiei nereusind sa deveniti presedintele tuturor romanilor. Am sperat ca acesta se datoreaza lipsei de experienta in politica de nivel inalt dar ultimul episod, cel al invitarii si respectiv neinvitarii unor personalitati la evenimentele de 1 Decembrie mi-au dovedit ca nu ati facut niciun progres ci dimpotriva.

Voi incerca in cuvinte simple sa va explic putin ce semnifica ziua de 1 Decembrie deoarece neparticipand ani de zile la acest eveniment probabil va aflati intr-o mare confuzie. Aceasta zi draga romanilor reprezinta Ziua Unirii, este o zi in care oamenii trebuie sa fie impreuna si nu dezbinati.

Este o sarbatoare respectata atat de cetateni cat si de Institutiile Statului; pe cale de consecinta dumneavoastra NU faceti invitatii ca persoana fizica ci in numele Institutiei Presedentiei unde ocupati temporar o functie. Invitatiile se fac catre celelalte Institutii ale Statului indiferent de contextul „politicianist, populist sau electoralist al momentului” ca sa citez din clasici.

De asemenea vreau sa va fac cunoscuta multumirea mea pentru situatia creata avand in vedere ca astfel noi, cetatenii obisnuiti, vom avea ocazia sa participam la Parada de 1 Decembrie in grupul „neinvitatilor”. Ati reusit sa aduceti demnitarii langa noi in public si pentru asta va multumesc. Voi fi fericita sa admir parada alaturi de cei pe care i-am votat si ii voi vota pe 11 Decembrie din nou indiferent ce „probleme penale”ar avea unii dintre ei, Dumnezeu stie ce or fi acelea – nu am gasit definitia in nicio lucrare de specialitate.

Sa petreceti bine in loja dumneavoastra alaturi de „invitati”!

Yvonne Corina Macdougall Bucuresti, 25.11.2016

Sursa: Facebook

Despre autor

contribuitor

Adauga comentariu

Adauga un comentariu