Analize și opinii

Când la Washington se deschide fereastra, la București se face viroză

Iată știri cu adevărat grave care arată cât de urât și de dureros se prăbușește ordinea momdială. După pandemia exploatată politic și refuzul Europei germane de a mai coopera cu SUA, “războiul civil american” aruncă prima putere mondială în haos. Se pregătește criza economică.



Pe când pe malurile Potomacului se mută nu piața Maidan, ci piața Tienanmen, pe malurile Dâmboviței se joacă spectacolul de revistă “cu mască și fără mască”. Mare atenție, însă, la viroza geopolitică!

Reproduc în continuare, comentariul dlui Cosmin Gușă referitor la ceea ce se întâmplă acum în SUA, comentariu la care subscriu.

“ALARMĂ de grad ZERO in SUA! Și-n LUME!! La aceasta ora sunt arestari in masa in SUA, cei arestati fiind protestatari care ieri si azi noapte au demonstrat, devastat si incendiat in peste 30 DE MARI ORAȘE AMERICANE!

Totul a pornit de la moartea acum cateva zile a lui George Floyd, un barbat de culoare care a decedat dupa ce a fost imobilizat brutal de catre politisti, acesta sufocandu-se in urma procedurilor. De-aici a pornit o agitatie mult disproportionata, amplificata prin retelele de socializare si mass media anti Trump, folosindu-se printre altele inclusiv “riot actors”, adica actori platiti care sa interpreteze in strada diverse scene dramatice care sa para reale, in intentia de isterizare a populatiei.

Bineinteles ca este vorba de o “regie” impotriva lui Trump, organizata in perspectiva alegerilor prezidentiale, dar devine limpede ca inamicii lui sunt “GATA SĂ DEA FOC AMERICII” in intentia lor de a-si recastiga puterea pierduta odata cu venirea la putere a lui Donald Trump.

Acesta este un eveniment gravissim care, consecutiv pandemiei INDUSE mondial, va pune nu doar America pe jar, dar va genera probleme MARI de toate felurile pe intreaga planeta. Noua Ordine Mondiala se pare ca se doreste a fi impusa prin evenimente regizate, la care nu ne asteptam deloc, așa ca va trebui sa ne pregătim de ce e mai rău in perioada următoare!

Anexez aici niste filmulete in care o sa vedeti prin Chicago, Seattle, Miami, LOS Angeles, etc., devastari mai mari ca la noi in 1989, incendieri, intentii de luare cu asalt a Casei Albe, ceea ce CNN (anti Trump) eticheteaza ca fiind “IMAGINEA UNEI TARI IN HAOS”!

In mod sigur liderii mondiali și-au petrecut noaptea fie la birou, fie conectați total la aceste evenimente, pentru c-au înțeles ca de azi lumea se va schimba și mai mult ( abia acum pricep refuzul ciudat de ieri al Angelei Merkel de a participa in Iunie la reuniunea G7 convocată de către Trump in SUA, nemțoaica pretextând ca nu se va deplasa pe motiv de … pandemie).

Ce te faci însă când ești condus de lideri decuplați și slabi, cum e cazul nostru?! Stai, aștepți și te rogi ca la tine-n țară sa nu se întâmple …”

Autor: Adrian Severin

Sursa: Adrian Severin Facebook

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Din toamna, cand multi romani vor ramane cu buzunarele si burtile goale, e foarte probabil sa preluam si noi “modelul american”!

  • …sa ramina citi am botezat eu… asta este karma istoriei… ar fi o premiera pentru generatia mea… sa vedem si sa traim moartea a doua imperii (cel rosu prabusindu-se in 1992), nu’i de colo… da Doamne!

  • “Lectia unei generatii”
    “Așa cum frumos spunea cineva, am adormit într-o lume și ne-am trezit în alta. Dintr-o dată Disney și-a pierdut din magie, Parisul nu mai este romantic, New York-ul și Milano nu se mai luptă între ele pentru a fi capitala mondială a modei ci a morții, Zidul chinezesc nu mai reprezintă o fortareață, iar Mecca e goală.
    Îmbrățișările și săruturile devin arme, iar ne-vizitarea părinților și prietenilor este un act de iubire. Brusc realizezi că puterea, frumusețea și banii sunt lipsite de valoare și nu-ți pot aduce oxigenul pentru care te lupți.
    Planeta își continuă viața și aceasta este minunată, cu excepția faptului că ține omenirea în cuști. Probabil ne transmite un mesaj: “Nu sunteți necesari. Aerul, pamântul, apa și cerul o duc foarte bine fără voi. Când reveniți, amintiți-vă că sunteți oaspeții mei, nu stăpânii mei…”, “Adevar divin”

  • “În aroganța lor caracteristică, pănă acum câteva luni, oamenii salvau planeta, iar acum își dau seama că nu sunt în stare să se salveze nici pe ei înșiși. Nu a fost nevoie decât de un virus care să zica “BAU!” și au fugit cu toții în case, să se ascundă. Acum poluarea a dispărut, liniștea si calmul domnesc peste tot și parcă se simte și un oarecare parfum de smerenie.

    Perioada prin care trecem pare să fie testul și lecția unei generații și dacă se întâmplă, atunci foarte probabil omenirea e suficient de matură pentru a o putea înțelege, altfel se va repeta. Un război are capacitatea ca prin violență, ură și atrocități, să ne vindece de ele, cu toate astea omenirea a avut nevoie de două războaie mondiale ca să-și învețe lecția.

    Acesta este doar începutul unei profunde transformări și este din ce în ce mai evident că lumea nu va mai fi la fel după o asemenea experiență. Schimbările profunde tind a fi și dureroase, pentru că omenirea este evident imatură…”, “Adevar divin”

  • “Criza provocată are darul să trezească omenirea la realitate, spre a-și reorganiza prioritățile, a renunța la egoismul caracteristic și a pune umărul la binele comun.
    Crizele în general duc la evoluție. Sistemul economic existent foarte probabil nu o sa mai funcționeze, cel putin nu în felul de până acum. Consumerismul exagerat, avansul tehnologic orientat cu preponderență spre confort și lux, profitul cu orice preț, probabil nu vor mai reprezenta motorul principal al funcționării sociale si economice.

    Vom vedea însă, pentru că într-o clasă nu toți elevii au aceeași capacitate și voință de a înțelege și a învăța. Este totuși previzibil că va exista o înțelegere profundă a faptului că sprijinul reciproc ne ajută sa trecem peste cele mai grele obstacole, iar colaborarea și nu competiția ne va face mai puternici.

    Închei cu un citat care mi se pare foarte clar și potrivit:

    “Ai două treburi aici pe pămant, să fii fericit și să fii folositor.”
    Dalai Lama
    “Adevar divin”

    Multumesc!

  • Bai “gina”…
    Planeta nu “ne spune” nimic…
    Nu ne intereseaza Dalai Lama – fiul ploii..
    O,u-ti spune ca e nasol si tu – dupa ce incepi bine in prima postare. iar bagi elemente emotionale schizofrenice ca sa faci oamenii sa piarda timpul.