Analize și opinii Cultură și Familie

Bolivia nationalizeaza serviciile aeroportuare gestionate de societati spaniole

evomoraless.jpgPresedintele Boliviei, Evo Morales, a anuntat luni nationalizarea societatii de servicii aeroportuare SABSA, filiala a companiilor spaniole Abertis si Aena, plasand sub administrarea armatei aeroporturile pe care le gestiona (La Paz, Cochabamba si Santa Cruz), scrie AFP.

Intr-o conferinta de presa sutinuta la Cochabamba, presedintele Morales a “informat poporul bolivian despre nationalizarea (…) SABSA” si a promis sa despagubeasca societatile care detineau compania cu o suma care va fi stabilita in urma unor negocieri ce vor incepe peste 180 de zile, relateaza Hotnews

SABSA este cea de-a treia societate cu capital spaniol nationalizata in mai putin de un an in Bolivia, dupa societatea de distributie a electricitatii TDE (detinuta de Red Eléctrica) si a unor filiale ale grupului energetic Iberdrola.

Grupul Abertis-Airports a preluat controlul asupra SABSA in 2005. “La acea vreme, au platit 26.050 bolivari (circa 3.700 dolari) pentru 2.603 actiuni (…) care le permiteau sa administreze un patrimoniu de 420 milioane de dolari”, a acuzat presedintele, care a caracterizat afacerea drept “furt sau jaf”.

Evo Morales a mai sustinut ca SABSA a incasat “profituri exorbitante in schimbul unul capital derizoriu”.

sursa: dailybusiness.ro

Despre autor

contribuitor

Adauga comentariu

Adauga un comentariu