Analize și opinii

Avocatul Gheorghe Piperea: “Urmează prăpădul judiciar!”

Aveți aici o poză a ordinului “comandantului acțiunii” (ce formulă cool, de revoluție cubaneză…) care a închis, practic, 90% din spitale, plus policlinici, cabinete medicale, clinici stomatologice, săli de fizioterapie și recuperare medicală etc. Tot ceea ce nu a fost “urgență medicală” nu a putut fi tratat, îngrijit, supus recuperării, analizat și evaluat.



Dincolo de faptul că urgențele medicale au fost asociate covid-19 sau au fost la latitudinea unor manageri de spitale (ați văzut ce profesii au unii dintre ei, puși de puterea pandemică…), este evident ca au fost ținuți la distanță milioane de pacienți cronici sau cu probleme medicale acute, pentru o fantasmă. Cineva îmi atrăgea atenția – și are dreptate – că imposibilitatea analizelor și evaluărilor medicale va putea lăsa fără indemnizații și pensii de boală/incapacitate de muncă sute de mii de oameni.

Este limpede că acest ordin al comandantului acțiunii, contrasemnat de doi miniștri, a restrâns sever și anti-constituțional dreptul la sănătate și, în cazul plătitorilor de asigurări, dreptul de proprietate asupra prestațiilor medicale la care sistemul sanitar este obligat.

Cu toate acestea, respectivul act administrativ nu e ordin de ministru, nu e ordonanță militară, nu e hotarâre de guverna și, cu atât mai mult, nu e lege, singura care ar fi putut restrânge drepturi, în condițiile art. 53 din Constituție.

<

Grav este că, deși este emis și se întemeiază pe decretul privind starea de urgență, care NU mai este în vigoare, acest ordin este încă aplicabil și chiar se aplică strict, în ciuda tot mai multor proteste ale pacienților și ale medicilor.

Nu e sarcastic că cei trei triumviri care au copt acest ordin încearcă să se disculpe acum, anticipat în raport de viitoarele procese penale, că refuzul tratamentului și al internării, care a cauzat atâtea drame și tragedii, este culpa și răspunderea exclusive ale managerilor de spital și ale medicilor?

Dacă nu vi se pare că această scuză vă insultă inteligența, nu aveți decât să rămâneți pasivi – eu nu voi rămâne.

Dr. Monica Pop spune că a semnalat Asociației Pacienților un caz de deces pe holul spitalelor al unui pacient de 34 de ani care nu a fost băgat în tratament de urgență pe motiv că nu îi fusese făcut testul covid-19. Din relatarea dnei Pop rezultă că președintele însuși al respectivei asociații a avut de suferit din amânarea unei intervenții coronariene și că asociația a făcut mai multe plângeri penale pentru malpraxis medical.

Așa cum v-am spus, urmează prăpădul judiciar. Sper doar să nu fie scoși țapi ispășitori câtiva medici, asistente sau infirmiere, ci să se ajungă rapid la adevărații vinovați, birocrații medicali cu apucături de mici dictatori și viceregii și guvernatorii de colonie cu sentimentul grandilocvenței proprii, dar cu suflet de slugă.

Autor: Gheorghe Piperea

Sursa: Gheorghe Piperea Facebook

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • ROMANI TREZITI-VA ,CAND TERMINAM ODATA PENTRU TOTDEAUNA CU POLITRUCII RETARZI, NIMFOMANI,TICALOSI, NAROZI, EXPIRATI, EPUIZATI , NON VALORI UMANE SI TRADATORI DE NEAM…..????

  • Doctorii poarta toata vina fiindca au incalcat JURAMINTUL !
    Nu exista scuza !!!
    Doctorii au puterea sa te scuteasca de a merge pe front, sau sa determine interzicerea accesului la activitati si misiuni deosebite etc. etc. DAR EXECUTA ORBESTE ORDINELE UNR SCELERATI CA ARAHAT, RAFILA, TATAR, CERCEL S.A. !!!
    PLINGERI PENALE PE BANDA RULANTA SI PICHETAREA PARCHETELOR PINA SE TRIMIT DOSARELE IN INSTANTE, DUPA CARE PICHETAREA INSTANTELOR, EXACT CUM S-A FACUT IN CAZUL DRAGNEA.
    DOCTORII SA MEARGA LA PUSCARIE DACA NU RESPECTA JURAMINTUL DAT BENEVOL !