Analize și opinii

Avocatul Gheorghe Piperea: ”Guvernul de dreapta, haiduc pe invers- ia de la săraci și dă la bogați!”

Noaptea, ca cinstitii, captivii multinationalelor din guvern acorda un ajutor de stat de 330 de milioane de euro companiilor energofage, pentru a le asigura un cost al energiei mai redus.



Din 1 ianuarie 2020 se scumpeste (din nou) energia si nu se cuvine ca societati ca Alro Slatina (detinuta de rusi), Dacia Renault (detinuta de francezi), Sidex (detinuta de indieni), Petrom (detinuta de austrieci si, indirect, de rusi) sa piarda din “competitivitate” platind pretul obisnuit al energiei, ca toata lumea.

In afara de faptul ca este ciudat ca niste multinationale, campioane ale eficientei, cinstei, viziunii si planificarii stiintifice, sa astepte cu mana intinsa ajutoare de la guvern, stai si te intrebi daca nu cumva cu 330 mil euro se putea construi o parte din autostrada Bucuresti – Iasi – Suceava, un spital regional sau doua, o mie de scoli de la tara cu apa curenta si canalizare.

Stai si te intrebi daca nu cumva cu 330 de mil euro ar fi putut fi salvate de la faliment oricare dintre aceste intreprinderi publice : Tarom, Metrorex, Compania Energetica Oltenia, CFR Marfa, Posta Romana, Elcen sau Compania Energetica Hunedoara, unde lucreaza mai mult de 100 de mii de angajati (ca tot sustine ministrul economiei ca salveaza locuri de munca prin aceasta pomana). Stai si te intrebi daca nu cumva, cu acesti bani, ar fi putut fi sprijiniti cei un milion de (cvasi)faliti de contractele cu bancile ca sa isi recapete viata furata.

Stai si te intrebi si atat.

Pentru ca 2/3 dintre alegatori spun ca e foarte bine ceea ce se intampla. Haiducia pe invers este cool, ciuma rosie e naspa rau. Ai naibii comunisti, cum incercau ei sa ia de la gura saracelor multinationale.

P.S. Ce nu stiati este ca certificatele de emisii de CO2 sunt platite de noi, consumatorii casnici, odata cu factura la energie. Marii consumatori industriali, energofagi, sunt scutiti de acest cost. Ce nu stiati este ca aceasta pomana oferita companiilor energofage este de cca 500 de mil euro anual. Adica un pic mai putin decat bugetul anual al serviciilor secrete. Ce ar putea face societatea noastra cu acest miliard de dolari aruncati in aceste gauri negre? Lasati, nu va mai bateti capul.

Autor: Gheorghe Piperea

Sursa: Gheorghe Piperea Facebook

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • „Greşealele în politică sunt crime; căci în urma lor suferă milioane de oameni nevinovaţi, se-mpiedică dezvoltarea unei ţări întregi şi se-mpiedică, pentru zeci de ani înainte, viitorul ei.”
    Mihai Eminescu.
    Popor de idioti ,…. cand ne vom trezi, daca o vom face, va fi poate, pe patul mortii!

  • Doar nu este careva asa de tampit, incat sa creada ca bezmeticii astia de liberali impreuna cu Plavanul lor, au fost adusi la conducerea Coloniei datorita calitatilor, capacitatii si meritelor lor, ci datorita faptului ca sunt cei mai loiali slugoi pe care i-a gasit aici Berlinul si Bruxellul, gata sa vanda totul pe gratis din tara asta!