Analize și opinii

Atentatul la suveranitatea Romaniei a fost dejucat

Am avut ocazia sa asist zilele trecute la dezbaterile din Parlamentul European pe tema legilor justitiei din Romania, derulate la Strasbourg, sub bagheta comisarului pe justitie, cehoaica Vera Jourova. O mare nesimtita!



Ca multi alti romani am fost cuprins de un sentiment de revolta auzind-o pe aceasta doamna cum de la tribuna facea pe proasta si mintea, mai ales prin omisiune, prezentand apocaliptic procesul legislativ din Parlamentul Romaniei pe legile justitiei. Si mai si preciza ca ea monitorizeaza cu mare atentie situatia de la noi si e bine informata despre ce se intampla. Sa ai pretentia sa monitorizezi sistemul judiciar in baza MCV, sa faci asa mare tam-tam pe tema “Amenintari la adresa statului de drept prin reforma sistemului justitiei din Romania” pentru simplul fapt ca Parlamentul Romaniei, in dreptul lui suveran, vrea sa modifice trei legi, dar sa te prefaci ca nu sti nimic despre abuzurile infioratoare din Romania: iata dovada suprema ca aceasta individa este varful de lance al unor interese care urmaresc o agenda anti-romaneasca, care ce sa vezi, coincide al naibii cu cea a ONG-urilor sorosiste care vor mentinerea cu orice pret a legilor care au permis si permit abuzurile magistratilor aserviti binomului DNA-SRI.

Cand mai afli ca Vera Jourova s-a pozat cu mare mandrie alaturi de afaceristul George Soros, si s-a postat pe Facebook, chiar ca incepi sa intelegi ca impotriva Romaniei, in Parlamentul European, o grupare de tip #rezist – care se pupa la vedere cu Soros (Junkers, Timmermans, Jourova etc) – da un atac pe fata impotriva suveranitatii noastre nationale, considerandu-ne cetateni de mana a doua care trebuie sa acceptam sa stam sub dictatura institutiilor de forta si sa nu modificam legile strambe ale ex-ministresei Monica Macovei, ca asa vor ei.

Am auzit-o pe Vera Jourova citind un discurs la inceputul dezbaterilor din 7 februarie 2018 care nu avea nicio legatura cu situatia din Romania. Unii europarlamentarii romani din tabara S&D au sarit acuzand-o ca citeste o foaie care i s-a dat inainte sa intre in sala si ca ascunde lucrurile grave care s-au intamplat in Romania, precum protocoalele secrete dintre parchete si servicii.

Altii au acuzat-o pe Vera Jourova ca in 2016, cand Romania era sub guvernarea tehnocrato-bruxeleza Ciolos-Pruna, nu a suflat o vorba cand s-a dat o ordonanta de urgenta fara nicio consultare publica, ordonanta care a modificat zeci de articole din codurile penale si a reintrodus SRI in activitatea de urmarire penala, dupa ce CCR tocmai il eliminase. A fost fara dubii ca marea comisareasa a facut un joc politic infect sub pretextul “ingrijorarilor” pe justitie. Si nu de ieri de azi…

Personal sunt ferm convins ca atat Vera Jourova, cat si vicepresedintele Comisiei Europene olandezul Frans Timmermans stiu perfect despre legile strambe si abuzurile din Romania, dar nu vor sa le vada. Personal in noiembrie 2017 le-am trimis la birourile lor de la Bruxelles “Raportul privind activitatea subversiva din Justitie si serviciile de informatii in scopul exercitarii puterii in stat de grupuri de interese politico-judiciare-economice in perioada 2005 – 2017” realizat de Lumea Justitiei, in care este prezentat pe larg inventarul actelor ilegale (hotarari secrete si ilegale ale CSAT, protocoale abuzive intre parchete si servicii si planuri de colaborare ilegale), care au creat o justitie secreta ocolind Parlamentul. Daca Jourova nu a catadicsit sa raspunda, olandezul Frans Timmermans mi-a raspuns personal, in scris, ca nu il intereseaza imixtiunea serviciilor in Justitie, pentru ca, atentie, in criteriile MCV nu intra analizarea activitatii serviciilor. Va dati seama de enormitate? Ce dovada mai clara vreti ca pe astia ii doare in cot de abuzurile de la noi si ca au agende ascunse!?!

Dezbaterea de la Strasbourg mi-a lasat un gust amar! Am avut in sfarsit explicatia de ce de ani de zile rapoartele anuale pe MCV sunt niste falsuri, niste ode ridicate DNA, care arunca vina continuu pe clasa politica, in timp ce fac abstractie totala de abuzuri, achitari pe lipsa de probe, condamnari la CEDO, incalcarea drepturilor fundamentale ale omului. Coruptia politica e la ea acasa in Parlamentul European. Aici cei mai smecheri fac jocuri murdare pe seama celor mai slabi. Mint institutional, ascund lucruri grave si acuza fara dovezi, mistificand realitatea. Iar unii europarlamentarii romani, aidoma unor tradatori, le-au tinut isonul, improscandu-ne tara cu noroi, aducand in Parlamentul European mizeria lor de politica interna!

Cred ca o prioritate pentru actualul Parlament al Romaniei e sa completeze Codului penal cu infractiunea de tradare a intereselor nationale in fata institutiilor internationale, pentru ca indivizii platiti din banii tarii sa nu isi mai poata permite sa denigreze tara care i-a trimis in Parlamentul European sa-i reprezinte interesele. Numai asa vom scapa de figuri sinistre precum Monica Macovei (alta care s-a infruptat din banii ONG-urilor lui Soros si s-a pozat cu el), care cer sa fim sanctionati, sa ni se taie fondurile europene sau sa ni se ia dreptul de vot.

Dezbaterea de la Strasbourg din 7 februarie 2018 a adus totusi un mare castig pentru Romania. S-a vazut ca in sala nu a fost decat 30 de europarlamentari din cele cateva sute. Din care circa 20 au fost romani. A fost limpede ca nu intereseaza pe nimeni vrajeala cu “ingrijorarile” pe legile justitiei. S-a vazut insa cine ne sunt dusmanii: marea comisareasa pe justitie Vera Jourova a facut un joc politic de joasa speta de tip #rezist, acompaniata de inca cativa europarlamentari straini si romani de aceeasi speta, care nu au putut indica niciun text din legile justitiei care sa puna in pericol democratia in Romania si au folosit, invariabil, un singur argument, semn clar ca au fost vorbiti intre ei: acela ca in Romania populatia sta in frig in strada si protesteaza impotriva legilor justitiei. Acum intelegeti de ce Macovei a organizat la Bruxelles in luna ianuarie o expozitie de fotografii cu titlul “Romanii ocupa strazile: Vrem justitie, nu coruptie!” Asta a fost miscarea!

Cinste lor europarlamentarilor romani din S&D si ALDE care au pus-o la punct pe Jourova facand-o mincinoasa in fata! Discursuri admirabile. Bravo europarlamentarilor Victor Bostinaru, Norica Nicolai, Renate Weber, Mircea Diaconu, Ioan Mircea Pascu, Dan Nica, Maria Grapini, Claudia Tapardel, Gabriela Zoana si inca cativa, care si-au unit eforturile si nu au permis ca minciuna sa fie ridicata la rang de arta in Parlamentul European. In urma discursurilor lor, comisareasa Vera Jourova abia si-a mai gasit cuvintele. Nu am nicio indoiala ca pe viitor nu vor mai avea curajul sa incerce sa ne puna la colt cu minciunile lor sfruntate pe legile justitiei.

S-a vazut clar ca Romania nu poate fi oprita din drumul de reformare a legilor justitiei de cativa politruci cu agende oculte, specializati in dezinformare si care organizasera lucrurile de asa maniera incat ministrului de justitie roman sa nu i se dea voie sa vorbeasca, desi Tudorel Toader era prezent in sala.

Semaforul e pe culoarea verde! E liber la raspunderea magistratilor, e liber la stoparea abuzurilor si reformarea justitiei. Pentru ca europarlamentarii romani din S&D si ALDE s-au unit admirabil pentru apararea interesului national si au dejucat diversiunea. Si pentru ca a reiesit clar din dezbateri – pentru cei de buna credinta – ca Romaniei nu i se poate impune nimic, ca i se pot adresa doar recomandari. Si ca e dreptul suveran al Parlamentului Romaniei sa faca legile, si ca acesta le adopta ca la carte, dupa consultare publica, control de constitutionalitate si in concordanta cu recomandarile Uniunii Europene.

P.S. – Iata ca se poate sa ne impunem, sa ripostam in Parlamentul European si sa nu ne mai plecam in fata celor care cred ca am fi “stupid people”

Autor: Razvan Savaliuc

Sursa: Lumea Justitiei

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • “Cred ca o prioritate pentru actualul Parlament al Romaniei e sa completeze Codului penal cu infractiunea de tradare a intereselor nationale in fata institutiilor internationale, pentru ca indivizii platiti din banii tarii sa nu isi mai poata permite sa denigreze tara care i-a trimis in Parlamentul European sa-i reprezinte interesele.
    Numai asa vom scapa de figuri sinistre precum Monica Macovei (alta care s-a infruptat din banii ONG-urilor lui Soros si s-a pozat cu el), …”
    ————
    Ia vedeti cum a scos nu doar acest articol din randul infractinlor chiar degenerata asta de Macovei!
    Si mai puneti si “atentat”, “actiuni” si propaganda impotriva suveranitatii Nationale, nu a… “statului”, ca statul este o forma organizatorica de administrare, nicidecum Tara vie, adica poporul ajuns natiune!