Analize și opinii

ARTICOL AJUTĂTOR PENTRU PERSOANELE CU DIZABILITĂȚI CARE PROTESTEAZĂ ÎMPOTRIVA MODIFICĂRII LEGILOR JUSTIȚIEI (LECTURĂ = 5 MINUTE)

Acesta nu este un articol de analiză, este doar un articol ajutător. Articolul se adresează celor cu un IQ deficitar, care protestează împotriva modificării legilor justiției fără să știe de ce.



Mai întâi, rețineți că se propune ca numirea procurorilor șefi de la DNA și DIICOT să fie făcută de către CSM. Acum, este făcută de președinte. Președintele este ales politic, CSM nu este ales politic. Avem depolitizare ? Da,avem.

Se propune trecerea inspecției judiciare de la CSM la Ministerul Justiției. De ce ? Simplu,deoarece corb la corb nu scoate ochii. Câte sancțiuni date de inspecția judiciară cunoașteți ? Niciuna. Este eficient ? Nu este. Trebuie schimbat ceva ? Da.

Trecem mai departe. Se propune înființarea unui parchet dedicat anchetării magistraților. Este tot pe principiul de mai sus,cu corbii și ochii. Este bine să răspundă și magistrații penal în fața unui parchet independent ? Sigur că da.

Judecătorii care au dat o hotărâre condamnată la CEDO să plătească. Așa cum plătesc și medicii pentru malpraxis sau, mai pe înțeles, cum plătesc fotbaliștii care fac henț în careu. Mei pune cineva problema intenției la henț în careu ? Nu prea. Deci, e bine.

În fine, se propune ca magistrații să nu poată lăsa moștenire apartamentele de serviciu. Sunteți împotrivă ? Înseamnă că ori sunteți idioți, ori aveți o mătușă magistrat.

Atât a fost. A durut ? Nu.

Au trecut mai mult de 5 minute de lectură ? Nu.

Mai ieșiți în stradă ? Probabil că depinde de gradul de handicap.

Recuperare ușoară.

Autor: Gheorghe Smeoreanu

Sursa: Criterii.ro