Analize și opinii

Arestați-o pe Livia Stanciu!

Cer Parchetului General sa declanseze de urgenta urmarirea penala si sa propuna arestarea preventiva a actualei judecatoare CCR Livia Stanciu – fosta presedinte a Inaltei Curti de Casatie si Justitie – pentru aruncarea in inchisoare, fara nicio proba, printr-o sentinta fabricata, a primarului din Ramnicu Valcea, Mircea Gutau.



Sa fie condamnata si sa i se anuleze pensia de serviciu. Sa i se puna sechestru pe avere si sa se plateasca din bunurile ei daunele pe care statul roman va trebui sa le plateasca victimei Mircea Gutau pentru umilintele si anii de inchisoare executati pe nedrept. Sa fie trimisa la inchisoarea de femei din Targsor, sa simta pe pielea ei ceea ce a trait si Mircea Gutau, cand a suferit nevinovat in inchisoare, pe interpretarea fantasmagorica si ajuridica a unui gest facut cu mana, pe care l-a calificat cu de la sine putere ca nu a fost un gest de respingere a unei propuneri de mituire, desi omul spusese NU pe gura propunerii. Asta vreau! Si ca mine vor cu miile!

Decizia prin care primarul Mircea Gutau a fost condamnat, stiindu-se ca e nevinovat, la 3 ani si 6 luni inchisoare, poarta nr. 273 din 27 ianuarie 2010 si a fost pronuntata de Inalta Curte de Casatie si Justitie – Sectia Penala in dosarul nr. 698/57/2008. A fost data in recurs, dupa ce primarul Mircea Gutau (inamic politic al lui Traian Basescu) fusese achitat atat la fond, cat si in apel, pentru inexistenta faptei. Autorii acestui abuz judiciar au fost judecatorii ICCJ Livia Stanciu si Vasile Alicsandridesi presedinta completului de recurs, judecatoarea Hermina Iancu, a facut opinie separata in sensul mentinerii solutiei de achitare pe lipsa de probe. Judecatoarea Hermina Iancu a trebuit sa plece din ICCJ, in avocatura, dupa mizeriile care s-au facut asupra ei imediat cand ICCJ a ajuns sa fie condusa de pupila lui Basescu, pentru ca nu a impartasit solutiile pe care Livia Stanciu le trantea in dosare. Daca Hermina Iancu ar vorbi, sunt sigur ca multa lume s-ar ingrozi…

Azi Livia Stanciu este judecator CCR, gratie rasplatii acordate de presedintele Klaus IohannisMult rau a facut aceasta femeie, inclusiv secretarei fostului ei sot, Mariana Rarinca, pe care nu s-a lasat pana nu a bagat-o dupa gratii pentru ca i-a cerut cateva amarate de mii de lei care i se cuveneau, si a folosit sistemul pentru a o condamna, pe cale extraordinara, dupa ce fusese achitata definitiv la Curtea de Apel Bucuresti. Ea, judecatoarea Livia Stanciu, care s-a declarat public, la bilantul DNA din 2014 “partenera de nadejde a procurorilor DNA”, a folosit DNA sa o lege in timp record pe biata Mariana Rarinca.

E o sfidare a ideii de dreptate ca Livia Stanciu e azi bine mersi, in mare demnitate la CCR, fara sa dea socoteala pentru imensul rau facut. Cucoana asta decide in problemele legislative cheie ale Romaniei. Ce autoritate morala mai are partenera procurorilor abuzivi si a protocoalelor cu serviciile si parchetele sa decida la un asemenea nivel? Mai tot timpul face opinii separate la CCR in favoarea statului paralel.

Pe celelalt judecator partas la executie, Vasile Alicsandri, un munte de om, l-a ajuns judecata de apoi, dupa o crunta suferinta care l-a topit in timp record. Despre morti insa numai de bine!

Daca dorim ca dreptatea sa domneasca, e moral ca Livia Stanciu sa traiasca in continuare boiereste, cu pensie de judecator ICCJ de 7000 euro, lunar, plus salariul gras de judecator la Curtea Constitutionala?!? Ea care a provocat personal doua condamnari ale Romaniei la CEDO, pe dosarele ei?!? Ea care l-a nenorocit pe primarul Mircea Gutau (peste 12 ani de umilinte de cand a fost arestat in iulie 2016 la cererea procuroarelor DNA Claudia Rosu si Camelia Sutiman, care l-au trimis in judecata prin rechizitoriu), ea, care i-a nenorocit si familia?!?

Cazul Gutau nu mai e rezultatul “legislatiei deficitare” a Parlamentului. Nici a unor induceri in eroare a judecatorilor prin comportamentul imputabil al partilor din dosare. Aici nu mai e niciun “rationament logico-juridic” al judecatoarei Stanciu, care asa a cantarit ea, coplesita de multitudinea de probe pro si contra. Cazul Gutau este o inventie pura a judecatoarei Livia Stanciu, un act premeditat, deliberat. De rea credinta. Un act pe parteneriat! Este deja stabilit cu autoritate de lucru judecat, dupa condamnarea Romaniei la CEDO, reviziuirea de rigoare si rejudecarea recursului de luna aceasta de la ICCJ, ca achitarea definitiva, dupa condamnarea nedreapta a lui Mircea Gutau este rezultatul lipsei de probe constatate inca din prima faza a procesului, cand Tribunalul Alba, prin sentinta penala nr. 182 din 18 iunie 2007, in baza art. 11, pct. 2, litera a), din vechiul cod de procedura penala, raportat la art. 10, litera a), din acelasi cod, l-a achitat pe primarul din Ramnicu Valcea.

Ce sa vezi, la scurt timp dupa executarea lui Gutau, presedintele Traian Basescu a numit-o pe Stanciu mare sefa la ICCJ! Cred ca toate aceste lucruri trebuie cercetate penal! De urgenta! De noua Sectie de investigare a infractiunilor magistratilor.

Consider ca Livia Stanciu e un pericol public si trebuie arestata! Exact pe motivatia pe care ea a arestat atatia ani, ca daca justitia nu ar actiona cu fermitate pentru sanctionarea unor persoane care ne pun in pericol prin faptele grave pe care le comit, si culmea mai ocupa in continuare functii de mare decizie, opinia publica ar crede ca justitia nu functioneaza si s-ar crea un sentiment general de insecuritate! Va amintiti aceste motivari fulminante care faceau furori la ICCJ si in marile instante in perioada spectacolelor catuselor televizate, orchestrate de DNA, SRI si presa de propaganda in perioada basista?

Si mai vreau ca dupa ce va fi inculpata, Stanciu sa-si dovedeasca in instanta nevinovatia! Ca asta era sloganul partenerilor de nadejde din ICCJ – SRI – PICCJ, care au semnat cu nesimtire un protocol trilateral de colaborare. Ce mizerie!

Cazul Livia Stanciu este dovada vie a dosarelor fabricate oamenilor politici, in timpul regimului Basescu, fara probe, pentru eliminarea lor, pe filiera procurori DNA – judecatori ICCJ.

Daca Livia Stanciu nu va fi inculpata, nici acum cand e demonstrat cu varf si indesat, cu autoritate de lucru judecat, ca ea si numai ea, a bagat cu buna stiinta si rea credinta un nevinovat dupa gratii, fara probe, raspunderea magistratilor va ramane o vorba goala, iar noi, toti romanii, toti justitiabilii, vom trai in continuare sentimentul ca putem deveni oricand victime unor alte asemenea elemente.

PS – La inceputul lunii noiembrie 2018, Curtea Constitutionala va lua in dezbatere conflictul juridic de natura constitutionala dintre Guvern si ICCJ, instanta care a refuzat sa faca de indata alegeri pentru desemnarea presedintilor completelor de 5 judecatori de la suprema. “Completele mortii”, cum au fost numite, si care au fost create special de regimul Basescu, prin legea micii reforme, ca alde Stanciu si ceilalti vicepresedinti ai ICCJ sa le conduca cu mestesug. Ar fi aberant ca judecatoarea CCR Livia Stanciu sa aiba tupeul sa voteze solutia in aceasta speta, ea care a pastorit aceste complete, care au incalcat principiul repartizarii aleatorii a dosarelor. Sper ca toti judecatorii CCR sa aiba determinarea sa-i spuna de la obraz Liviei Stanciu sa se abtinaDe fapt sper ca toti sa-i ceara sus si tare sa se care!

Autor: Răzvan Savaliuc

Sursa: Lumea Justiției

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Din pacate, pacate, # pacate este pericol public, dat fiind probatoriul expus. Judecatorii CCR sunt chemati sa se pronunte in speta cu privire la colega aflata in grava culpa. Pensia de 7000 euro lunar + salariul aferent fctiei de judecator CCR … fratele meu, ce venituri, # venituri apartinand unui infractor de rang inalt! directionate cu titlu de despagubiri catre cei VATAMATI.
    Probele demonstreaza ca sunt indeplinite conditiile de fond si de forma pentru arestare, dar cine pronunta sentinta? Sinistra speta!

  • # o lume bolnava!

    Daca in loc de E = mc la patrat, acceptam ca Energia pt a vindeca intreaga lume poate fi obtinuta din multiplicarea IUBIRII cu viteza LUMINII LA PATRAT, atunci ajungem la concluzia ca iubirea este cea mai puternica forta ce exista, deoarece nu are nicio limita (…) Probabil nu suntem pregatiti sa cream o BOMBA A IUBIRII, un mecanism destul de puternic pt a distruge ura, egoismul si lacomia care devasteaza planeta…Einstein in scrisoarea catre fiica sa. Dumnezeiesc mesaj!
    Daca vrem sa vietuim, descoperim sensul vietii, salvam pielea, identitatea, planeta, zestrea ancestrala, patrimoniul national, cultural, istoric, economic, spiritual, fibra, crestineasca fibra, constienti ce traim cu-adevarat, realitatea care ne ocupa tot timpul, toata clipa, respiratia, bataia inimii, sinapsa, gandul…atunci, vb lu’ Einstein, iubirea este UNICUL RASPUNS, cea mai puternica forta in Univers, cea mai inalta frecventa vibrationala, tainica, minunata traire.
    Daca in loc de # punem >>>>>>>>> la infinit, daca “la patrat” inseamna “la infinit”?!…Bummmmm…ne salvam…daca nu in viata asta, in urmatoarea si toat asa, da’ nu vreti de-acu’?

    >>> o lume fericita!