Analize și opinii

Aceiaşi „agenţi” ai Sistemului din „presa internaţională” o plîng pe Kovesi

Aşa cum era de aşteptat, „agenţii de influenţă” ai Sistemului au ieşit din hibernare în faţa unui asemenea eveniment, precum revocarea şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi! Ieri a fost rîndul ANDREI TIMU (Bloomberg) şi LUIZEI ILIE (Reuters), pe care le ştiţi bine din „Condicuţa cu agenţi”. Din păcate, şi de data aceasta, articolele lor au fost preluate în presa din România sub acelaşi slogan desuet: „presa internaţională”!



Astfel, articolul de pe site-ul agenţiei americane de ştiri „Bloomberg” are titlul „Crusading Romanian Anti-Graft Prosecutor Faces Threat to Job (Slujba procurorului cruciat român anticorupție sub amenințare) şi are ca autor pe mai veche noastră cunoştinţă Andra Timu:

Probabil, Andra Timu a vrut să scrie că Laura Codruţa Kovesi a fost „crucificată”, adică „răstignită pe cruce”, nu „cruciată”, care înseamnă „soldat care participa la o cruciadă, purtând ca emblemă pe haine sau pe armură o cruce”! Dacă nu cumva s-a referit la faptul că şefa DNA a venit la conferinţa de presă cu o cruce scoasă peste bluză ca să vadă lumea că este credincioasă:

Am scris de mai multe ori că Andra Timu este descoperirea ONG-ului „Freedom House”, condus de nimeni alta decît Cristina Guseth, care, la rîndul ei, este invenţia Monicăi Macovei. „Freedom House” este în lista ONG-urilor finanţate de George Soros, iar pe Cristina Guseth o cunoaştem foarte bine din acele ore în care gata-gata să devină ministrul Justiţiei! Ei, bine, tocmai acest ONG „Freedom House” a premiat-o pe Andra Timu în 2009, oferindu-i ca bursă o „excursie de studii la Bruxelles”, deşi nu era decît o cursantă la „Centrul de jurnalism independent”!

În 14 octombrie 2016, această Andra Timu a publicat tot în „Bloomberg” un aşa-zis interviu cu Laura Codruţa Kovesi, care, în realitate era un colaj făcut din cîteva declaraţii ale şefei DNA în presă!

Al doilea articol la care ne referim azi a fost publicat de prestidioasa agenţie de ştiri „Reuters” şi are titlul „Romanian minister calls for prosecutor’s sacking, graft crackdown under threat” (Ministru român solicită demiterea procurorului, lupta anticorupție amenințată)! Autoarea este altă clientă a Sistemului: LUIZA ILIE, care este, de asemenea, membră cu state vechi în „Condicuţa cu agenţi”!

O singură propoziţie din acest articol arată clar cu cine defilează Luiza Ilie: „Ministrul Justiției din România a cerut, joi, ca procurorul șef anticorupție să fie demis pentru «exces de putere», declanșând proteste de stradă și potențial destabilizând lupta împotriva corupției”!

Ţara întreagă a văzut prezentarea raportului lui Tudorel Toader, în care erau 20 de capete de acuzare ce au dus la cererea de recuzare a Codruţei Kovesi, dintre care nu mai puţin de trei au fost legate tocmai de interviuri şi declaraţii ale Codruţei Kovesi pentru „presa străină”, în care „luările de poziţie de la nivelul conducerii DNA au creat o falsă imagine la nivelul Parlamentului European, inducându-se ideea că situaţia România este similară Poloniei”!

În ceea ce ne priveşte, noi am avertizat-o pe Codruţa Kovesi de mai multe ori că astfel de articole comandate în „presa străină” reprezintă un bumerang periculos ce se va întoarce cîndva împotriva celui care l-a lansat, căci a pune propria sa imagine mai presus de imaginea României este un joc periculos.

Trebuie să remarcăm, totuşi, hărnicia agenţilor români din „presa străină” care, în momentele cheie, execută ordinele primite, căci nu e de ici, de colea, să lucrezi pentru ziare sau agenţii de ştiri prestigioase, deşi aproape nimeni nu te cunoaşte ca ziarist, ci doar ca susţinător al Sistemului!

P.S. Repetăm (pentru a cîta oară?) rugămintea către presa din România ca atunci cînd sînt preluate articole din „presa străină” să fie menţionat şi numele autorului, aşa cum se procedează profesionist cu toate citările, din orice domeniu, căci doar nu s-au adunat laolaltă „ziariştii străini” să scrie un articol! După cum se vede, contează şi cine semnează textele respective, mai ales că uneori chiar cei despre care se vorbeşte sînt autorii acestora, aşa cum a fost în cazul unui articol despre judecătoarea Camelia Bogdan, apărut în „The London Post”!

Autor: Ion Spanu

Sursa: Cotidianul

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Este clar ca, astazi in Romania, cea mai banoasa meserie a devenit cea de “Iuda a neamului”! Politruci de 2 lei, alogeni, jurnalisti acoperiti din presa autohtona sau internationala, “idioti ai serviciilor”, anal-isti ai statului paralel, afaceristi penali protejati de sistem, ong-isti din fauna #Rezist a lui Soros, cu totii se-nghesuie sa vand orice si pe oricine din aceasta tara, bineinteles, contra cost! Tuturor acestor Iude, pe langa care saracul Iuda Iscarioteanul e mic copil, le urez cu versurile marelui Eminescu: “Indragi-i-ar ciorile Si spânzuratorile!”

  • Justitia, ca-i oarba, ca trebuie sa fie independenta, ca e, ca nu e, ca exista dar lipseste cu desavarsire, ca…trebuie reformata, rerereformata, in conditiile in care avem un principiu universal valabil conform caruia “Nimeni nu este mai presus de lege”, art. 16 alin. 2 din Constitutia Tarii, completat cu …legea divina, raliat la CODEX-ul Universal.
    Nimeni nu este mai presus de legea divina. Efectul de bumerang se creaza ope legis in conditiile incalcarii acestui principiu de drept universal valabil. Nu-i clar?! Cum mama dracului, RAPORTUL MOTIVAT EMANATIA UNUI DISTINS PROFESOR DE DREPT, PROFESIONIST CU COLOANA VERTEBRALA DREAPTA, ajunge la PRESA STRAINA, in conditiile in care la Csm a ajuns abia a doua zi pe la orele 16 fix, la domnul Presedinte, ?!?!?!, la Administratia Prezidentiala….?!?!?!
    RAPORTUL ACESTA ARATA REALITATEA OBIECTIVA, PRAGMATICA, DUREROASA, CLIMATUL IN CARE NE BALACIM, MLASTINA DIN CARE NU MAI REUSIM SA SCOATEM CAPUL LA LUMINA. Pentru ce fel de justitie pledam, protestam, ne mintigim, vaicarim, vorbim pe la colturi, ne dam la jioale, coaste, sub centura, scoatem cutitele lungi, scurte, invizibile, asimetrice, neconventionale, hibride, legiferam, publicam in Monitorul Oficial “noaptea ca hotii”, in continuare, blocam activitatea unui guvern lovindu-l fix in moalele capului, obstructionam orice incercare de a intra in normalitate, legalitate, moralitate, corectitudine, judecam discretionar, “aleatoriu”, ducem “celeritatea” in derizoriu la sfantu’asteapta…la “cotitura” si la calendele grecesti, dupa cum bate vantu schimbarii, punguta cu doi bani, caruta cu parteneri strategici, care parteneri isi vad linistiti de treburi: afaceri, profit, razboi, femei, divertisment, inginerii fiscale, financiare, economice, sociale, militare, genetice, meteo. Cresc preturile, roboru-i la valori nemaintalnite, ninge peste noi cu …strategii, sondaje, stiri, operatiuni. Adevarate?! False?! QUI PRODEST?!