Analize și opinii

„ACCIDENTUL” NUMIT GENERIC CARAMITRU ȘI AUTOSTRĂZILE

Când, nu demult, un tânăr numit Caramitru Andrei ne-a explicat pe larg și cu entuziasm userist cum vede el democrația, lăsând să se lăfăie pe pagina lui de FACEBOOK următorul text:



„…Înțeleg ca PSD vrea să dea OUG-uri cu efecte juridice retroactive (ceea ce este clar neconstituțional) – ca să anuleze procese judecate în trecut și să scape de condamnări date deja. Vreau să le zic clar: nu vă jucați cu focul. Dacă așa ceva devine posibil și acceptat ca fiind constituțional – de ce nu am da și noi un OUG retroactiv în prima zi de guvernare care să anuleze tot ce ați făcut voi și să va și arunce în pușcărie imediat pe toți?…”

o parte dintre cetățenii României și-au făcut cruce, o altă parte au dus un deget la tâmplă și au mimat o înșurubare lejeră cu explicația din off „trilu-lilu-crocodilu” dar în același timp un oarecare procent al electoratului, asupra căruia Marius Pieleanu meditează încă, a susurat în intimitate : „…Nene, ce mișto! Ce cugetător! Ce vizionar! ”

M-am întrebat atunci dacă celebrul său tată, Ion Caramitru, știe ce-are în cap odrasla sa. Ei bine, știe! M-au luminat câteva interviuri ale distinsului actor, care sporovăiește mult și lejer în astfel de ipostaze. Iată:

R:„Cum ați privit violențele din 10 august?”

I.C. „Eram plecat din țară, cum s-a întâmplat să fiu și la Mineriadă, dar cei trei băieți ai mei au fost acolo, au fost gazați, alergați. Dacă eram în țară, eram și eu în Piața Victoriei, bineînțeles. Motivația UE față de ce s-a întâmplat atunci a fost perfect logică. A fost o încercare de încordare a mușchilor și de demonstrare a puterii de înăbușire a protestelor justificate.” (interviu NEWSWEEK.ro, actualizat 31 decembrie 2018)

Vedeți, cetățeni, eu când i-am luat la numărat pe protestatarii pașnici, cu bolovani, răngi, cocktailuri Molotov și pungi cu conținut organic de culoare maro în recuzită nu mi-am dat seama că lipsește tocmai Ion Caramitru. Poate că din această pricină revoluția nici nu a reușit. Păcat că era plecat din țară…

Ca să înțeleg „fenomenul Caramitru” am citit, în ultimul timp, mai multe interviuri ale acestuia și am observat un lucru interesant: Ion Caramitru vorbește, ceva mai mult decât ar trebui, despre lucruri pe care nu le mai poate confirma nimeni. Pentru că participanții sau presupușii martori s-au mutat „dincolo” … așa că se poate conta pe discreția lor. Nu-i greu, atunci, să-ți „coafezi” biografia , în așa fel încât : „Londra. Ploaie. Vânt puternic. Coafura rezistă!”

De exemplu, dânsul ne povestește, năstrușnic, cum că la șase săptămâni de la „cutremurul” din decembrie 1989, era cât pe ce să ajungă președinte în România, sub privirile încurajatoare ale lui Iliescu, Roman și Brucan, cel care, pasămite, a și propus chestia asta… Cum Bogdan Tiberiu Iacob, de la INPOLITICS.ro, citind această dezvăluire frapantă din interviul publicat pe NEWSWEEK.ro, s-a cam îndoit de veridicitatea ei și nu-l mai putea întreba pe Silviu Brucan, „mutat dincolo”, așa cum am zis, a căutat o confirmare la Petre Roman … iar Petre Roman a răspuns așa:

„Cred că asistăm la un caz de paranoia totală. Asta e o nebunie, pur și simplu o nebunie. Omul e dus cu capul, e jenant. Niciodată nu am participat la asemenea discuție, nici nu am auzit măcar, vreodată, de așa ceva.”

Un actor cu imaginație bogată, zic…

Vreți să vedeți și care sunt opiniile lui Ion Caramitru despre situația actuală din România și despre „profilul” cetățeanului român? Păi, astea sunt:

„Încercările de a modifica Legile justiției, Codul penal sunt evident făcute în favoarea cuiva, a mai multor cuiva ( ?!!! n.n.) . Ideea că suntem considerați idioți mă deranjează mai mult decât faptul că văd asemenea oameni la putere…Mâncarea s-a împuțit. Suntem într-o zonă care miroase urât, trebuie extirpat răul. Avem o tradiție în hoție, nu e ceva nou. Vă amintiți? … Se fura orice, carne, benzină, știuleți de porumb… Era acel mic furt oarecum nesemnificativ. Nu era corupția de tip nou, era acel mic furt de zi cu zi. Asta e tradiția furtului. Dar ar putea fi și o tradiție a prostiei?” (NEWSWEEK.ro, actualizat: 31 decembrie 2018)

Așadar, ascultând ce spune tatăl ne este mai ușor să-l înțelegem pe fiu. Care zice așa:

„Oamenii sunt FORȚAȚI să dea șpagă de voi – hoților. Pentru că altfel nu pot obține nimic de la statul vostru pesedist. Un stat falimentar – care nu e în stare sa facă 1km de AUTOSTRADĂ, un spital sau măcar să mute WC-urile din curțile școlilor. Un stat care fură tot, ne gazează, ne bate și ne omoară cu zile. Dar lasă -stați voi cu cei pentru care furtul și șpaga sunt un mod de viață. Există un loc special pentru oamenii cu asemenea «valori». În 2 metri pătrați și cu zăbrele. Conform legii. Și valorilor Europene.”( FACEBOOK 19 martie 2019)

…sau:

„Vă spun direct – eu nu mai recunosc și nu mă reprezintă deciziile ne-constituționale ale acestei CCR. O șleahtă de mizerabili filoruși … Rescrieți voi Constituția cum vă ordonă Putin și Dragnea ???? Cine sunteți voi să decideți așa ceva ? ( FACEBOOK 13 martie 2019, ca reacție la decizia CCR care recunoaște constituționalitatea înființării Secției speciale de investigare a magistraților)

… pentru ca, în sfârșit, Andrei Caramitru să amănunțească problema spinoasă a României, AUTOSTRĂZILE, pe care anterior a pomenit-o doar tangențial. Ignorate în fel și chip de miniștrii Transporturilor, ocolite de alternanțele la guvernare, acestea trebuie executate de guvernul PSD-ALDE, „DEÎNDATĂ”- unde DEÎNDATĂ, se traduce, potrivit președintelui Klaus, într-un interval temporal cuprins între 16 zile și două-trei luni! Căci, în caz contrar:

„După ce scăpăm de javrele astea penale, vinovații sunt pedepsiți și AUTOSTRĂZILE ÎNCEP SĂ FIE CONSTRUITE , mai e ceva de făcut. Să construim în fiecare capitală de județ un muzeu al luptei anti-comuniste și un muzeu al luptei anti-corupție. Și fiecare elev, student și angajat la stat să petreacă OBLIGATORIU 2 zile pe an acolo. În plus – în toate școlile – cursuri obligatorii despre anti-comunism, anti-corupție și educație civică, date de ONG-uri cu oameni cu experiență.”( FACEBOOK, 16 martie 2019)

Ce-ar mai fi de spus? Păi, ar mai fi de spus că „oamenii cu experiență” care să predea „cursurile obligatorii” cred că vor fi Mălin Bot și Marian Tivilic Moroșanu, zis „Ceaușescu”.

P.S. Cred că am vrut să scriu „accidentul genetic” Caramitru.

Autor: Luminița Arhire

Sursa: Luminița Arhire Facebook

Despre autor

contribuitor

comentariu

Adauga un comentariu

  • Daca vezi idioata din spatele lui, tunsa in bataie de joc intelegi ce nivel de dereglare mentala ii apropie si-i caracterizeaza – dizarmonie psihica.